tv julekalender 2023
SPONSORERET indhold

Her er årets julekalendere på tv og streaming for hele familien

December nærmer sig, og det er tid til at finde ud af, hvilke tv-julekalendere familien skal samles om i år. Her får du en oversigt over, hvilke familievenlige, danske julekalendere der bliver sendt og kan streames i julen 2023.

Af: Caroline Højrup Heidemann Foto: TV2
21. nov. 2023 | Børn | Vores Børn

Artiklen opdateres løbende for julekalendere i 2023..

December nærmer sig, og det betyder julehygge og masser af tid med familien.

En af de bedste måder at komme i rigtig julestemning på er selvfølgelig ved at følge med i et godt juleeventyr. Som med en lækker chokolade-julekalender vil forventningens glæde fylde den søde juletid, og hvem husker ikke julehyggen, når man som barn sad klistret til skærmen aften efter aften for at følge alletiders eventyr. Så blev ventetiden lige pludselig ikke helt så lang. 

I år er der heldigvis masser af hyggelige, danske julekalendere på tv og streaming for hele familien hos både DR og TV2. Der er flere ældre julekalendere, som fortjener et gensyn, men vi kan også glæde os til en norsk julekalender og en spritny dansk julekalender.

Vi har samlet listen over årets bedste danske julekalendere på tv og streaming for børn og barnlige sjæle her. Julen bliver bare lidt hyggeligere, når familien kan samles om et ægte juleeventyr hver aften op til jul.

Familievenlige tv julekalendere 2023

tv Julekalender 2023
Tv-julekalender 'Det Magiske Tivoliteater' er hentet hjem fra Norge og vises på DR.
Foto: DR Presse

"Det magiske tivoliteater" på DR1

DR har allerede løftet sløret for, at der i 2024 vil komme en fortsættelse af deres julekalenderhit fra 2014 "Tidsrejsen". Imens vi venter, kan vi i år glæde os til at se den norske julekalender "Det magiske tivoliteater".

Handlingen udspiller sig i det tidlige 1900-tal, hvor vi følger den fattige dreng Luka. En dag støder han ved et tilfælde på et tivoliteater, hvor han møder nogle jævnaldrende børn, der bor og arbejder i teatret. Han bliver hurtigt venner med dem og får en følelse af endelig at høre hjemme et sted.

Men en ond og nådesløs overklassekvinde har planer om at sælge teatret og smide børnene på gaden, fordi hun mangler penge. Luka og hans nye venner udtænker derfor en plan for at redde teatret, og snart begynder et hæsblæsende juleeventyr.

"Det magiske tivoliteater" sendes fra d. 1. december på DR1 klokken 19.30 og kan også streames fra morgenstunden på DR TV.

tv Julekalender 2023
En helt ny familiejulekalender har premiere på TV 2 i år. Tv-julekalenderen følger drengen Valde, der kommer på sporet af en familiehemmelighed.
Foto: TV2 Presse

"Valdes jul" på TV2

I år har TV2 en helt ny familiejulekalender på tapetet ved navn ”Valdes jul”.

Som navnet indikerer, handler julekalenderen om drengen Valde, som bor på en gård med sin familie. Hvert år i december forvandles gården til et traditionsrigt og charmerende julemarked med juletræssalg og boder – og Valde elsker det. Dog bliver Valdes glæde hurtigt erstattet af frustration, da han finder ud af, at hans mor og morfar har sat gården til salg.

Valde sætter sig for at forhindre salget, og da den mystiske pige Tala pludselig dukker op fra skoven, kommer Valde på sporet af en familiehemmelighed, som får betydning for opklaringen af mysteriet omkring gården.

Og tingene bliver især interessante, da det viser sig, at skoven er fyldt med magiske hemmeligheder og fantastiske væsener.

"Valdes jul" sendes fra d. 1. december på TV2 klokken 20.00 og kan også streames fra morgenstunden på TV 2 PLAY.

"Alletiders jul" om eftermiddagen på TV2

Man kan næsten ikke sige julekalender uden også at sige Pyrus, så selvfølgelig er der igen i år mulighed for at få et gensyn med den drilske nisse, der skal på alletiders eventyr.

I år viser TV2 den allerførste Pyrus-julekalender ved navn "Alletiders jul", hvor vi møder arkivar i Rigsarkivet, Bertramsen, og arkivarnissen Guttenborg (senere Gyldengrød). De har begge to alt for travlt til at opdage, at det snart er jul, men så får Guttenborg besøg af nissen Pyrus. Og han skal nok sørge for, at der bliver julestemning igen i år.

"Alletiders jul" sendes fra d. 1. december på TV2 om eftermiddagen og kan også streames fra morgenstunden på TV 2 PLAY.

"En hæderlig jul" på DR Ramasjang

På DR Ramasjang er der igen i år julekalender til de mindste. På kanalen kan man nemlig hver dag følge med i julekalenderen ”En hæderlig jul”.

Julekalenderen handler om drengen Nalle Ranesen, hvis familie har været en stolt tyvefamilie i generationer. Familien er ofte i fængsel på skift, men i år er der faktisk en reel chance for, at hele familien kan holde jul sammen – hvis altså ingen gør noget dumt og kommer i fængsel inden da.

Da en stor og uvurderlig julestjerne skal vises frem i domkirken, bliver Nalle nervøs: Hvordan skal han sørge for, at hans mor, far og søster holder fingrene fra den kostbare julestjerne, så det endelig kan blive en hæderlig jul?

"En hæderlig jul" sendes fra d. 1. december klokken 17.00 på Ramasjang og kan også streames fra morgenstunden på DR TV.

Familievenlige julekalendere på streaming

Er der ingen julekalendere på flow-tv, der tiltaler dig, kan du heldigvis også finde rigtig mange varianter af julekalendere på DR TV og TV2 Play.

DR TV 

På DR TV kan du fra d. 1. november streame mange julekalendere. Herunder alle afsnit af disse gamle, klassiske julekalendere:

populære julekalendere
Julekalender: Jul i Gammelby.
Foto: DR Presse

Jul i Gammelby

Købmanden i Gammelby, der er ved at gå til af bekymring over, at hans fragtskib endnu ikke er kommet i havn. Sker det ikke, vil han aflyse julen, men det vil julenisserne på loftet og købmandens børn, Mads og Mette, ikke finde sig i. De finder derfor på forskellige drillerier, der skal overbevise købmanden om, at julen er værd at fejre alligevel.

tv julekalendere 2023 Pagten
Julens magi hænger sammen med et godt juleeventyr. Tv-julekalender 'Pagten' kan streames på DR TV.
Foto: DR Presse

Pagten

Drengen Malte og nissen Lyda skal bekæmpe isheksen Iselin, der vil have al magt i den magiske verden. Det kan hun kun få ved at fryse nisserne - men der er én ting, som afholder hende fra at udføre sine skumle planer: Pagten.

julekalender
Julekalender: Ramajetternes Jul
Foto: DR Presse

Ramajetternes Jul

Det er blevet jul i Ramasjangs lufthavn, og Ramajetterne har en vigtig opgave, da julemandens computer mellemlander hos dem. Den indeholder alle børns juleønsker og adresser, og det er derfor noget rigtig skidt, da computeren bliver stjålet i lufthavnen. Nu er det op til ramajetterne at finde den igen.

Julekalender
Julekalender: Jullerup Færgeby
Foto: DR Presse

Jullerup Færgeby

I den lille havneby Jullerup Færgeby er der fart på. Anton, der altid revner sine bukser, Kaja, Knud, Vera og Jonas har nemlig fundet et skattekort med en underlig remse, som de skal forsøgt at gennemskue, imens julens pligter også skal passes.

Grønland jul nissernes ø
Julekalender: Nissebanden
Foto: DR Presse

Nissebanden, Nissebanden på Grønland og Nissernes ø

Det er ikke småt med gode juleeventyr, når Nissebanden skal redde julen. I 1984 blev Lunte, Gemyse, Skipper, Pil og hr. Mortensens sendt på jagt efter julemandens gode humør, som på mystisk vis var forsvundet.

I 1989 blev nissebanden sendt til Grønland af agent A-38 for at hjælpe julemanden med at lave gaver til alle børn, og i 2003 skulle de bekæmpe den falske julemand Santa, som havde solgt julen til Fornøje-Frederik, der har mange penge, i Nissernes Ø. Der er altid fart over feltet, når Nissebanden er på tur.

Julekalender
Julekalender: Vinterbyøster
Foto: DR Presse

Vinterbyøster

Hvert år i december er der gang i den lille by Vinterbyøster. Cirkusfamilien Caramella flytter nemlig ind i deres villa, så de kan forberede sig til næste års sæson. Og så sker der ellers ting og sager i det lille lokalsamfund, der slet ingen nisser har.

julekalender
Julekalender: Julestjerner
Foto: DR Presse

Julestjerner

Der er astronomi på menuen i den hyggelige julekalender Julestjerner, hvor 13-årige Sus' familie har arvet et gammelt julestjerne-gartneri i den lille by Brorfelde.

Her bliver Sus gode venner med drengen Bob, der ved alt om universet og stjernehimlen. Og da de en dag sniger sig op i observatoriet for at kigge i det store teleskop, får de øje på en ny kæmpestjerne, der ændrer hele juletiden.

Julekalender
Julekalender: Absalons Hemmelighed
Foto: DR Presse

Absalons Hemmelighed

12-årige Cecilie bor med sin familie over Magasin du Nord. I forbindelse med bygningen af en ny metrotunnel under stormagasinet finder man ruinerne af Absalons gård, og en dag hører Cecilie én tale om "Absalons Hemmelighed". Sammen med drengen Hubert, der ikke ved, hvor han kommer fra, og som bor i en hule i gangene under stormagasinet, sætter de sig for at afsløre, hvad det egentlig er, myten dækker over.

julekalender
Julekalender: Bamses Julerejse
Foto: DR Presse

Bamses julerejse

"Vi er på vej til dig, Julemand," synger Bamse, Kylling og Ælling, mens de i december måned begiver sig ud på en eventyrlig reje til julemandens land for at aflevere hans gavepapir, gavebånd og hans sæk med Til-og-Fra-kort.

julekalender
Julekalender: Jul på Slottet
Foto: DR Presse

Jul på Slottet

Det' sørme, det' sandt Decmeber når det fattige kongerige må betale krigsskadeerstatning til nabolandet, Montania, i form af kongens vægt i guld eller ved at gifte prinsesse Miamaja bort inden jul. Grev Rabsenfuchs og hans nevø, Junker Juchs, forsøger at spolere planerne, mens de får assistance fra slottets nisser til at sprede julestemning.

Sebastians Jul julekalender
Julekalender: Sebastians Jul
Foto: DR Presse

Sebastians Jul

Sebastian Klein er flyttet ind på en gammel gård, hvor han skal hjælpe med at passe alle dyrene hele december. Hver morgen vågner han derfor op til en seddel med nye arbejdsopgaver, som bondemanden har lagt til ham i hans julesok.

TV2 PLAY

På TV2 Play kan du fra d. 1. november streame denne populære julekalender:

Julekalender
Julekalender: Jul i Valhal
Foto: TV2 Presse

Jul i Valhal

Sofie og hendes mor skal flytte til Singapore, men inden afrejse skal de tilbringe hele december hos Sofies mormor, Ragnhild. Her har Asbjørn og hans to børn, Jonas og Emma, også lejet sig ind. Kan Asbjørn mon forhindre Sofie og hendes mor i at rejse? Og hvad skal der blive af julen, efter Jonas ved et uheld kommer til at befri Loke fra den hule, hvor han sidder fanget? Alle tegnene på Ragnarok viser sig - men kan Jonas og Sofie nå at stoppe det?

tv Julekalender 2023
Rytteriets Jul kan streames på DR TV fra 1. november sammen med flere andre danske julekalendere. 
Foto: DR Presse

Tv-juekalendere for de voksne

På TV2 Charlie kan du selvfølgelig få et gensyn med klassikeren ”The Julekalender”, hvor vi følger nisserne Fritz, Hansi og Gynter samt karaktererne Oluf og Gertud Sand – og ikke mindst den luskede Benny Hansen, der viser sig at være nåsåer, på jagt efter nisser. En julekalender, der efterhånden er blevet lidt af et ikon - og som altid fortjener et gensyn.

The Julekalender kan ses på TV 2 Charlie klokken 20.25 og streames fra morgenstunden på TV2 PLAY. Du kan også streame alle afsnit af "Juletestamentet" på TV2 Play.

Desuden kan du på DR TV fra d. 1. november se adventsjulekalenderne "Jul med Trines mor", "Rytteriets jul" og "Labans jul".

Igen i år kommer der også en ny udgave af den populære ”Breinholts Julekalender”, hvor Anders Breinholt med sine gæster smager på en ny øl hver dag i december. Det kan ses på Viaplay.

tv Julekalendere
Labans Jul er en sjov juekalender for voksne.
Foto: DR Presse

Anbefalet til dig