Hud-mod-hud og kram gør godt for babys udvikling.
SPONSORERET indhold

Forskning: Masser af kram og hud-mod-hud giver klogere børn

Er du en af den slags forældre, der altid krammer dine børn? Hvis svaret er ja, skal du endelig bare blive ved. En amerikansk undersøgelse viser, at fysisk kontakt med din baby er langt vigtigere, end du tror.

Af: Katrine Memborg Foto: Getty Images
27. aug. 2018 | Børn | Vores Børn

Ifølge en ny undersøgelse fra Nationswide Children’s Hospital i Ohio, vokser din babys hjerne hurtigere, jo mere du er fysisk og krammer din baby. Undersøgelsen er både lavet med babyer, der er født til termin - og babyer, der er født for tidligt, og dermed ikke har fået samme mulighed for hud til hud fra starten.

”Særligt børn, der er født for tidligt, der ikke har haft ligeså lang tid inde i morens mave, skal have ekstra meget kropskontakt, sådan så de udvikles i takt med babyer, der ikke er født for tidligt,” siger Dr. Maitre, der har været med til at lave undersøgelsen.

LÆS OGSÅ: Børnepsykolog: Voksne betyder enormt meget i et børneliv

Hurtigere hjerne-respons

Undersøgelsen viste også, at børn, der har været udsat for hud-mod-hud og masser af fysisk kontakt helt fra start, har en hurtigere udvikling og viser hurtigere hjerne-respons end børn, der ikke har mærket kropsligt nærvær fra enten forældre eller hospitalspersonale.

Så kram dine børn ligeså ofte, du kan! Ud over at det er virkelig hyggeligt, så gør det også noget godt for hjernens udvikling.

Anbefalet til dig