Producer Chief 1: Min hjerne går i overdrive, når jeg lytter til klassisk musik

Foto: Sisse Gram de Fries Sisse Gram de Fries er vært på Intermezzo, og i denne uge har hun besøg af Chief 1.

Producer Chief 1: Min hjerne går i overdrive, når jeg lytter til klassisk musik

Selvom producer og sangskriver Chief 1 laver masser af musik, lytter han sjældent til klassisk. Hans hjerne går helt i ’overdrive’. Så hvad sker der, når man inviterer ham til visit hos Danmarks Underholdningsorkester? Det kan du høre i Talk Towns nye børnepodcast, 'Intermezzo'.

Tænk at lave musik, som omverdenen syntes var decideret farligt. Musik, som man mente, kunne få folk til at gøre de vildeste ting, fordi den var så fortryllende – fx at blive forelsket.  Måske var det derfor, Claude Debussy selv havde mange kærester og elskerinder. I dag ville det nok være lidt af en drøm for en musikproducer, men for Debussy, som var en af verdens mest fremtrædende komponister i 1800-tallet, var det lidt af en udfordring. Hans musik adskilte sig nemlig fra alt andet.

I det nyeste afsnit af 'Intermezzo', som Talk Town producerer i samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester, udforsker producer og sangskriver Lars Pedersen alias Chief 1, hvem den verdensberømte, franske komponist var. Og han får da også nærmest kuldegysninger, da han lytter til Debussys verdensberømte – og fortryllende – ’Clair de Lune’, som værten Sisse Gram de Fries afspiller en lille bid af i podcasten.

”Wow, det er fede akkorder. Jeg skal hjem og være en del af ham der Debussys fanklub. Han har da sikkert en Instagram-profil, hvor jeg kan følge ham, for jeg er nærmest allerede topfan,” siger Chief 1.

Den klassiske musik er dog kilometerlangt fra den musikverden, som Chief 1 selv arbejder med, når han fx producerer ’Cola 24/7’ eller ’Højt over Skyerne’, som han optrådte med i Melodi Grand Prix med musikeren Thomas Buttenschøn.

”Klassisk musik er lidt uden for min comfort zone. Det er i hvert fald ikke det, jeg fyrer op for, når jeg vågner om morgenen. Der fyrer jeg faktisk slet ikke op for musik, for så begynder jeg at tænke for meget,” siger Chief. Så nogle gange – især om morgenen – skal produceren bare have ro.

”Musik for mig er mit liv. Hver gang, jeg hører musik, så går min hjerne i gang med at analysere og føle. Når jeg hører klassisk musik, kan jeg godt mærke, at den går i overdrive, fordi den slet ikke er vant til det,” siger musikeren.

Men der er masser af klassisk musik at hente i 'Intermezzo'. Nok bliver du klogere på både komponist og instrumenter, men det handler først og fremmest om følelser og det, musikken gør ved os. Og så – naturligvis – en masse sjov og gode historier.  

I andre episoder bliver musikken udforsket af børneværten Silja Okking, youtuberen Niki Topgaard, dyreelskeren Sebastian Klein, Mika og Tobias (bl.a. kendt fra Youtube-hittet ’Ikke mere mælk’) og TV-vært Anna Lin. 

Lyt til Intermezzo på Talk Town lige her.

Om Talk Town

FB_profilbillede.jpg

Talk Town er ejet af Egmont Story House, som blandt andet ejer magasinerne Vores Børn, Alt for Damerne, Eurowoman og Anders And. Hvis du er printabonnent på en af vores titler, er Talk Town gratis for dig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast