Kawamura om datters fødsel: - Jeg brød sammen, da de sagde ’ok, Trine får kejsersnit’

Foto: Petra Kleis Nyt afsnit i 'Fårking far' - denne gang med ex-radiovært Nicholas Kawamura.

Nicholas Kawamura om datters fødsel: "Jeg brød sammen, da de sagde: Ok, Trine får kejsersnit"

Diarré, søvnløse nætter og ingen fritid. Livet med en toårig kræver sit, men for tidligere P3-vært, Nicholas Kawamura har det fået ham til at indse, hvad der er vigtigt i livet. Det fortæller han om i samtale med Mattias Hundebøll i Vores Børns podcastserie, 'Fårking Far'.

- Hvis du er far og ikke har været alene i mange sammenhængende dage med dit barn, så gør det lige. Gør det som en slags rite, for du kommer meget tættere på din datter. Jeg har brugt meget tid på min datter altid, men de her fem sammenhængende dage…, reflekterer Nicholas Kawamura i Vores Børns podcastserie, Fårking Far.

Her fortæller han bl.a. om den lille uge, han var alene med sin og influenceren Trine Kjærs toårige datter, Roberta – fem dage, som ikke helt gik som forventet. Det startede, da han hentede en feberklattet datter i vuggestuen.

- Hun har før prøvet det der med at være syg om natten og så blive rask næste dag – og det var også det, der skete – troede jeg. For den her feber bliver så afløst af diarré. Det stod på et par dage og det peakede natten mellem onsdag og torsdag, hvor det hele skulle ud – og det kom det så også - i sengen!

Han griner, mens han beskriver hvilket mareridt det var, at hive sin sovende datter ud af sin trygge søvn og smide hende i bad for derefter at starte putteritualet forfra igen, midt om natten. 

- Men det er jo bare en del af pakken, som han siger.

Og selv om den tidligere P3 vært efterhånden har fundet sig godt til rette i rollen som far – og elsker den, sidder selve fødslen stadig i ham. For det var en barsk omgang, da Trine Kjær pludselig røg ind i en ve-storm i fødekarret.

- Trine sidder i et smertehelvede! Når man ser sin hustru gå igennem det her, ser man pludselig på hende med andre øjne. Den her magtdemonstration, de præsterer, når de skal føde - det er jo fuldstændig vanvittigt, siger han anerkendende.

Men veerne stopper pludselig og parret er klar til et kejsersnit. 

- Robertas hjerterytmen driller lidt – jeg blev så bange. Jeg er lige ved at græde, når jeg snakker om det nu. Vi tigger og beder om at få lov til at få det her kejsersnit. Nu skal hun ud, fortæller han.

Efter 36 timer og tre forskellige jordemødre bliver Roberta endelig født ved kejsersnit.

- Jeg brød sammen, da de sagde ’ok, Trine får kejsersnit’, faldt sammen som en klud og tudbrølede. Jeg kunne ikke forstå den lettelse. Det var noget af det voldsomste, jeg har oplevet i hele mit liv, fortæller han ærligt til Mattias Hundebøll i podcasten Fårking Far.

Hør hele episoden her

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast og Far

610x200_woordy_knap2.jpeg