Skilsmissebørn
SPONSORERET indhold

Lad børn være børn i en skilsmisse

Skilsmissecoachen giver gode råd til, hvordan børnene kommer godt igennem en skilsmisse.

Af: Af Mette Haulund Foto: Getty Images
02. aug. 2013 | Børn | Vores Børn

I samarbejde med ALTfordamerne.dk

For de fleste familier ryster en lang sommerferie mor, far og børn tættere sammen, mens det for andre desværre bliver soleklart, at en skilsmisse lurer lige om hjørnet.

Hvis sidstnævnte er tilfældet for jer, så har skilsmissecoach Mette Haulund gode råd til, hvordan I sikrer, at jeres børn kommer godt igennem skilsmissen.

Der er ofte megen sorg forbundet med en skilsmisse. Det kan være sorgen over, at livet ikke formede sig sådan, som du havde drømt om. Sorgen over at have mistet din bedste ven og elsker, eller måske mest af alt sorgen over, at dine børn nu skal være skilsmissebørn.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sådan er du en god bonusmor

Børn rammes også af sorgen over, at mor og far ikke længere skal bo sammen – for de elsker stadig begge forældre ubetinget. Derfor er det også så vigtigt, at de får lov til at være børn, uden at blive involveret i eventuelle voksen-konflikter. Børn skal ikke tage ansvar, de skal ikke tage parti, og de skal helst ikke tage stilling.

Skilsmisse er ikke rosenrødt

Det betyder dog ikke, at de ikke må involveres undervejs i processen. Tværtimod. De må gerne opleve, at du er ked af det, for det giver anledning til at vise dem, at livet ikke altid kun er rosenrødt, og at det er naturligt at vise og tale om de svære ting.Du har dog et ansvar for, at involvere og informere dem, på et niveau, som gavner dem.“Desværre oplever jeg jævnligt, at børn bliver for involveret,” forklarer Mette Haulund og giver eksempler på, hvad børn hører fra forældrene: – Ja, jeg er godt nok ked af det, men det er også din fars/mors skyld, fordi han/hun ville skilles.LÆS OGSÅ: Sådan fortæller I børnene om det – Jeg synes, det er svært at være glad, fordi det hele er så trist, og jeg har svært ved at se, hvordan jeg skal blive glad igen. – Jeg græder, fordi mit hjerte gør så ondt, så ondt. – Jeg kan ikke overskue noget.I stedet skulle der ifølge eksperten være sagt:– Jeg er lidt ked af det, fordi jeg savner at være en familie, med far, mor og børn, men jeg er sikker på, at vi nok skal få os en god familie alligevel.LÆS OGSÅ: Flyt med omtanke– Det er rigtigt, at jeg græder engang imellem, men sommetider er det bare så vigtigt for mig at græde, for jeg får det meget bedre bagefter. Kender du også det?– Selvom jeg virker lidt trist i ny og næ, betyder det ikke, at jeg ikke også er glad. Jeg er rigtig glad for, at vi skal bo her, og jeg glæder mig rigtig meget til at få sat hylderne inde i stuen op. Vil du ikke hjælpe mig med det?– Lige i dag er det ikke nemt at overskue alt det nye, men i morgen er det helt sikkert bedre.

En god skilsmisse kræver samarbejde

“Det kan ikke siges tit nok – det er videnskabeligt bevist, at børn ikke tager skade af en skilsmisse, med mindre deres forældre ikke tager ansvar og samarbejder,” siger skilsmisseeksperten og slutter af:

 “Lad for himlens skyld børn være børn – også i en skilsmisse!”

Se mere på Skilsmisseråd.dk. Her kan du bl.a. få styr på alle aftaler omkring børnene med et solidt aftalegrundlag.

LÆS OGSÅ: 5 råd til den gode skilsmisse

LÆS OGSÅ: Klumme: Alenefar på sommerferieprøve

LÆS OGSÅ: Sådan skændes du bedst med din kæreste, når I har børn