Dengang mor var barn
SPONSORERET indhold

Læserne fortæller: Honning på sutten og andre minder fra dengang mor var barn

Nogle mødre røg, mens de ammede, og mange børn sad på bagsædet uden sele. Sådan gjorde man ligesom bare. Her er læsernes minder fra deres barndom.

Af: Kommentarerne er fra Vores Børns Facebookside, redigeret af Julie Trolle Boding.
15. maj. 2016 | Børn | Vores Børn

Røg løs

Da jeg var spæd i 1992, røg min mor, mens hun ammede mig. Jeg lå også på bordet på min babydyne, mens mor og hendes veninder
røg cigaretter hen over mig.
– Tania B.

Saftevandtitis

Der var engang i slutningen af 1980’erne, hvor mine forældre ringede til lægevagten, fordi jeg havde røde knopper overalt. Jeg var vel lidt over et år. Da lægen kom, opdagede de, at det var indtørrede saftevandsdråber fra den sutteflaske med saftevand, jeg havde fået med i seng, og som jeg havde rystet ud over mig selv.
– Fie P.

Smøger til pædagogerne

Da jeg i start-1980’erne gik i ‘fritter’, blev vi indimellem sendt i kiosken for at hente smøger til pædagogerne, så gik man af sted med en 10- eller 20-kroneseddel, og så måtte vi snolde for resten af pengene.
– Anne-Mette H.R.

Tre børn og en malkeged

I 1980’erne havde vi en Boblebil. Jeg kan huske, vi skulle besøge mine bedsteforældre i to dage. Min mor havde en malkeged, som skulle malkes hver dag. Derfor sad vi i bilen: mor og far foran, mor med en ged mellem benene, tre børn mellem et og seks år på bagsædet uden seler. Den ældste med den yngste på skødet, og på den mellemste lå vores labrador.
– Maria C.

Sov ‘sødt’

Husker tydeligt, at mine forældre dyppede mine yngre søskendes sutter i bøtten med honning før sengetid. Hurra for 1980’erne!
– Rikke M.J.

Hvem skal have frisk luft?

Der var da ikke noget, man kunne skændes mere med sine tre søskende om, end hvem der skulle ligge i det åbne bagagerum på stationcaren, når den årlige tur til Tivoli skulle stå i starten af 1980’erne.
– Betina P.

Fuld fart frem

Min far spændte vores kælk efter sin Puch Maxi og trak mig og min søster gennem sneen i fuld fart. Jeg er årgang ’82.
– Sofie K.

Mos med rogn

Jeg fik kartoffelmos med torskerogn, da jeg var 12 uger i 1983. Så var der jo ikke langt til nutella-madderne, vel?
– Sussi N.

Hold på hat og børn

Da jeg var barn, og vi kørte til Italien, sov jeg på ‘hattehylden’ i bilen. Så kunne mine to søstre brede sig på bagsædet. Jeg er fra 1982.
– Jane B.M.

LÆS OGSÅ: Derfor gider jeg ikke forsvare min slikpolitik

Hov, du røg vist ned

Citat fra min Barnets Bog: ‘I dag røg du ned fra puslebordet, det var godt, at vi lige havde fået gulvtæpper på, så slog du dig ikke så meget’. Det var omkring 1986. Det tror jeg ikke, nogen skriver eller taler højt om i dag.
– Mariette J.

Mobil legeplads

Jeg er årgang 1977, og min kusine og jeg var vilde med Barbiedukker, så når vi skulle på tur med moster, lagde vi bagsædet ned, for så havde vi jo rigtig meget plads til at lege på. Når turen gik til Østrig, lå jeg også oven på alle kufferterne i bagagerummet og sov.
– Rikke F.J.

Ind med modermælken

Min kollega har fortalt, hvordan de for 35 år siden alle sad med hver deres barn og ammede, imens de allesammen røg cigaretter.
Det ville aldrig gå i dag.
– Maria R.K.