Le Gammeltoft og Jesper Backer

Foto: Dennis Morton Le Gammeltoft og Jesper Backer blev skilt for tre år siden. De er forældre til Anna Filippa, 10, og Lilja Lykke, 5.

Le Gammeltoft: ”Vi var ikke særlig gode til at være kærester, men vi er rigtig gode til at være skilt”

En skilsmisse kan være benhård. Også når man er bedste venner, der deler nytår, fødselsdage og kærestesorger. Det ved iværksætter Le Gammeltoft og hendes eksmand, Jesper Backer. Men ét simpelt pejlemærke har styret dem udenom skilsmissens værste stormvejr.

Le Gammeltoft og Jesper Backer var ikke rigtigt gode til at være kærester. Men her, knap tre år efter deres skilsmisse, er de stadig hinandens faste base. De er bedste venner, fejrer børnefødselsdage i fællesskab, glæder sig over nye forelskelser og hjælper hinanden, når de nye forhold alligevel går i stykker.

Det er ikke altid let. Men da Le og Jesper for tre år siden blev enige om at ende deres parforhold, aftalte de et simpelt pejlemærke, som de altid kan bruge til at tjekke, hvordan de klarer sig i disciplinen ‘fraskilte forældre’.

Det fortæller de i det nye Vores Børn-magasin, som er på gaden nu. 

”Vi lovede hinanden, at vores børn skal have det godt. Det er et løfte, vi igen og igen vender tilbage til. Vi kan mærke, at de har det godt, når de kan se, at deres mor og far er gode venner og kan lide hinanden, og at vi bakker hinanden op,” fortæller Jesper.

Som par var det skænderier og manglende kommunikation, der prægede deres samvær, men da skilsmissen var en realitet, så de hinanden i et andet lys.

”Vi var ikke særlig gode til at være kærester, men vi er rigtig gode til at være venner og til at være skilt,” siger Le.  

LÆS OGSÅ: Efter skilsmisse: Hvordan er man forældre sammen – men hver for sig?

Om familien

Le Gammeltoft, 44. Founder og CEO i Heartbeats. Kendt som dj, radiovært og iværksætter.

Jesper Backer, 43. Head of sales i smykkevirksomheden Maria Black.

Forældre til Anna Filippa, 10, og Lilja Lykke, 5.

Nyt parforhold

Man kan let få den tanke, at det er nemt at forblive gode venner, når man er enige om at gå fra hinanden. Enige om at følelserne mangler, enige om at ville noget andet. Der var ingen, der stod tilbage såret og forladt.

Men der gik faktisk kun to måneder, før én af dem indledte et nyt forhold. Af den seriøse slags. Le mødte erhvervsmanden og ekspolitikeren Tommy Ahlers, blev forelsket og flyttede sammen med ham, inden forholdet gik i stykker for ikke så længe siden.

”Jeg har set rigtig mange eksempler på par, der bliver skilt på en god måde, men når der så kommer en ny kæreste ind i billedet, går det helt amok. Dér skal du bare have en pris, Jesper, du gik simpelthen ind i det med så god energi. Jeg tror selv, jeg ville have haft det lidt mærkeligt med det, hvis det havde været omvendt,” indrømmer Le.

Jesper erkender, at han ikke var ren happy go lucky, mens han fra sidelinjen kunne betragte den familie, der engang kun var hans, blive en del af en ny konstellation.

”Det var en tilvænning at se en anden mand i mine børns liv. Jeg havde det i forvejen svært med ikke at se dem hver dag, og pludselig var der en anden mand, når jeg ikke var der. Men jeg har holdt fast i en drøm om, at når der kommer nye mennesker ind i vores familieboble, så skal vi alle kunne sammen. For i sidste ende kommer det mine børn til gode,” siger Jesper til Vores Børn.

Læs hele interviewet med Le Gammeltoft og Jesper Backer i det nye Vores Børn, som er på gaden nu. Her kan du også læse, hvordan de fortalte deres døtre om skilsmissen, hvad de ikke gør som skilsmissefamilie – og hvorfor deres forhold i sin tid kørte af sporet.

Vores Børn kan købes i udvalgte supermarkeder eller via dette link.

VB forside.jpg

Se, hvad vi ellers skriver om: Skilsmisse, Familieliv og Parforhold

610x200_woordy_knap2.jpeg