Maria Jencel er gravid igen

Foto: Martin Bubandt Maria Jencel har i forvejen datteren Penelope på 10 måneder med sin mand, radiovært Pelle Peter Jencel. Nu får familien et nyt medlem.

Maria Jencel er gravid: ”Det var ikke planlagt"

Podcastværten Maria Jencel tænkte først ”fuck!”, da hun fik en bragende positiv graviditetstest. Det fortæller hun i et nyt interview med Vores Børn.

Det var både lidt øv, men også en kæmpe gave.

Sådan beskriver podcastvært Maria Jencel den følelse, der ramte hende, da hun opdagede, at hun var gravid igen med en ”hamrende positiv” test.

Hun og hendes mand, radiovært Pelle Peter Jencel, havde ellers ikke set den komme. Det fortæller hun i et større interview i det nye Vores Børn, som er på gaden nu:

”Det var ikke planlagt, at jeg skulle være gravid igen lige nu. Jeg havde slet ikke fået min cyklus tilbage, og Penelope var kun et halvt år gammel. Det var min første ægløsning, så jeg fik aldrig min menstruation. Derfor tænkte jeg heller ikke over, at jeg kunne være gravid. Jeg synes godt nok, at det var mærkeligt, at jeg havde lyst til cup noodles og minimælk, men jeg synes også, det var virkelig fjollet, da Pelle bad mig købe en test. Men testen var hamrende positiv, nærmest allerede inden jeg nåede at tisse på den. Både Pelle og jeg var i chok. Han grinede helt vildt og sagde bare: “Det er så meget det, vi skal,” siger hun i interviewet og fortsætter:

”Jeg tænkte “Fuck!”, men hvor er det en kæmpe gave, at vi ikke skal igennem det der med ægløsningstest og skuffelser som første gang. Og så jeg tænkte jeg faktisk også “Øv!” Jeg var lige kommet tilbage til min krop, jeg har spist sundt og trænet. Jeg havde forestillet mig, at jeg snart skulle ud og feste en hel nat, men nu må jeg igen ikke drikke.”

”Jeg blev scannet morgenen efter, at vi havde taget testen, og det viste sig, at jeg var ni uger henne, så jeg har termin den 24. maj, og der vil komme et år og fire måneder imellem dem, så de bliver totalt pseudotvillinger.”

LÆS OGSÅ: Remee og Mathilde afslører datterens navn: ”Endelig er vi klar til at dele det”

En ukompliceret graviditet

Da Maria Jencel var gravid med datteren Penelope var det primært træthed, der prægede forløbet, fortæller hun:

”Jeg havde en meget ukompliceret graviditet, men jeg var virkelig træt i første og tredje trimester. Jeg tog på arbejde, og gik jeg direkte hjem og sov lur, så vågnede jeg og spiste aftensmad, og gik derefter i seng. Det var den eneste måde, jeg kunne få energi til at gå på arbejde. Men jeg havde ikke kvalme, jeg kastede ikke op, jeg havde ikke ondt. Jeg havde lidt uro og halsbrand, men det holdt jeg nede med Balancid (syreneutraliserende håndkøbsmiddel, red.), så det føltes ikke slemt.”

Hvordan var det psykisk?

”Det følelsesmæssige fyldte meget. Vi havde prøvet på at blive gravide i otte måneder, og jeg var gået helt projektagtigt ind i det med ægløsningstest, og jeg blev så ked af det, hver gang jeg fik min menstruation, så da jeg endelig blev gravid, var det et kæmpe chok for mig. Jeg havde en forestilling om, hvor glad jeg ville være, men jeg tænkte bare “Fuck, fuck, fuck”. Jeg var helt vildt glad for, at vi kunne blive gravide, det var en stor lettelse, men jeg var også så nervøs for, at der skulle ske noget med barnet. Vi gik til private scanninger hele tiden. Det var som at facetime med barnet. Jeg ville hele tiden tjekke, om hjertet slog. Jeg havde foranliggende moderkage, så der gik lang tid, før jeg kunne mærke spark. Det var først i uge 25/26. Men Pelle og jeg gik ind i det, som vi går ind i alt andet – det var et samarbejde. Han var en stor del af graviditeten, han læste op på alt, så han vidste det hele, og vi gik til fødselsforberedelse sammen. Han var så god til at aflaste mig i graviditeten, købe kosttilskud og lave varmepude til mig. Det var så magisk at have et så stærkt fællesskab om noget, vi så gerne ville sammen.”

Læs resten af det interviewet med Maria Jencel, hvor hun blandt andet fortæller om sin fødsel, i det nye nummer af Vores Børn, der er på gaden nu.

Maria Jencel, 31 år

  • 31 år, radiovært, journalist og forfatter.
  • Aktuel med podcasten og bogen “112 for knuste hjerter”.
  • Gift med Pelle Peter, som hun sammen har Penelope på 10 måneder med. Hun har termin med parrets andet barn til maj.
maria jencel med datter.jpg
Foto: Martin Bubandt
Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Kendte og Interview