Onsdag: Kogt torsk med hollandaisesauce, rejer og æg
Ingredienser:
Ca. 450 g torsk
1 lille pose frosne rejer (Optøet)
3 hårdkogte æg
2 breve hollandaisesauce
½ liter skummetmælk
50 g smør
1 blomkålshoved
Ca. 500 g aspargeskartofler
Evt. lidt dild til pynt
Sådan gør du:
Kog torsk i vand tilsat lidt salt eller bouillon.
Kog kartofler og blomkål al dente.
Tilbered Hollandaisesauce efter anvisning på pakken, dog kun med 50 g smør til 2 breve.
Hak æggene og vend dem i saucen sammen med rejerne.
Drys evt. lidt dild på kartoflerne og server med saucen hældt ud over torsken og med blomkål.
Energifordeling:
Protein: 34,6E%
Kulhydrat: 32,6E%
Fedt: 32,8E%
Tip: Mange pulversaucer og andre færdigsaucer, kan være ganske udmærket, hvis de blot tilberedes med mindre smør/margarine og med skummet – eller minimælk i stedet for sødmælk.