Opskrifter
SPONSORERET indhold

Sådan får du dit barn til at spise fuldkorn

Fuldkorn er sundt – men ikke altid lige let at få i ungerne. Få sandheden om, hvad fuldkorn egentlig er, hvorfor det er sundt – og ikke mindst hvordan du med fire lækre opskrifter får flere af de sunde korn sneget ind i familiens mad.

Af:: Julie Hey, Opskrifter: økologisk landsforening, Vores Børn Junior, februar 2011
28. feb. 2011 | Børn | Vores Børn

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG FÅ FIRE LÆKRE OG SUNDE OPSKRIFTER TIL FAMILIEN > >

Hvad er fuldkorn?

Mange tror, at fuldkorn er det samme som hele kerner. Men det er ikke helt rigtigt. Fuldkorn betyder, at man bruger hele kornet – også den ydre skal og den inderste del, som hedder kimen. Det er nemlig i disse dele, at alle vitaminerne og mineralerne sidder. Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner – for eksempel knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel. Korn fra hvede, byg, havre, rug, ris, hirse og majs (tørrede) er fuldkorn, men for eksempel er græskarkerner, hørfrø, sesamfrø og vilde ris ikke fuldkorn. Fuldkorn findes for eksempel som mel og gryn, men der findes også fuldkornsvarianter af brød, pasta og ris. Fuldkorn findes i alle produkter med det særlige fuldkornslogo på. Kilder: Altomkost.dk og Fuldkorn.dk

Derfor er det vigtigt at spise fuldkorn

Er godt for hele familien, fordi de indeholder vitaminer, mineraler og andre gode stoffer, som påvirker kroppen på en sund måde. Vitaminerne og mineralerne i fuldkorn er vigtige for børn i voksealderen.

Fuldkorn gør jer mætte i længere tid og holder maven i gang. Det kan være med til at forebygge sygdomme som for eksempel diabetes.

Kilder: Altomkost.dk og Fuldkorn.dk

LÆS OGSÅ: Hurtige morgenboller med fuldkorn