Opskrifter
Mmm, det ser lækkert ud. Mon junior vil spise det? Foto: Jesper Glyrskov

Sådan får du dit barn til at spise fuldkorn

Fuldkorn er sundt – men ikke altid lige let at få i ungerne. Få sandheden om, hvad fuldkorn egentlig er, hvorfor det er sundt – og ikke mindst hvordan du med fire lækre opskrifter får flere af de sunde korn sneget ind i familiens mad.

Faktaboks

… at kun 6 procent af danskerne spiser den anbefalede daglige mængde fuldkorn, mens resten går glip af alle de mange gode vitaminer og mineraler, der er i fuldkornsprodukter?

Kilde: Dagenssundhed.dk

… at Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn spiser 40-60 gram fuldkorn om dagen, mens voksne anbefales at spise 75 gram?

Kilde: Altomkost.dk

Faktaboks

Lad børnene bage og pynte deres egen pizza med det, de kan lide – så glider den lettere ned, også når der er ‘grønt’ på.

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG FÅ FIRE LÆKRE OG SUNDE OPSKRIFTER TIL FAMILIEN > >

Hvad er fuldkorn?

Mange tror, at fuldkorn er det samme som hele kerner. Men det er ikke helt rigtigt. Fuldkorn betyder, at man bruger hele kornet – også den ydre skal og den inderste del, som hedder kimen. Det er nemlig i disse dele, at alle vitaminerne og mineralerne sidder. Fuldkorn kan både være hele og forarbejdede kerner – for eksempel knækkede, skårne eller malet til fuldkornsmel. Korn fra hvede, byg, havre, rug, ris, hirse og majs (tørrede) er fuldkorn, men for eksempel er græskarkerner, hørfrø, sesamfrø og vilde ris ikke fuldkorn. Fuldkorn findes for eksempel som mel og gryn, men der findes også fuldkornsvarianter af brød, pasta og ris. Fuldkorn findes i alle produkter med det særlige fuldkornslogo på. Kilder: Altomkost.dk og Fuldkorn.dk

Derfor er det vigtigt at spise fuldkorn

Er godt for hele familien, fordi de indeholder vitaminer, mineraler og andre gode stoffer, som påvirker kroppen på en sund måde. Vitaminerne og mineralerne i fuldkorn er vigtige for børn i voksealderen.

Fuldkorn gør jer mætte i længere tid og holder maven i gang. Det kan være med til at forebygge sygdomme som for eksempel diabetes.

Kilder: Altomkost.dk og Fuldkorn.dk

LÆS OGSÅ: Hurtige morgenboller med fuldkorn

Se, hvad vi ellers skriver om: Børnesygdomme