sponsoreret indhold
Sundhed
SPONSORERET indhold

Sådan får du kapital på jernkontoen og skaber overskud og sundhed for dig og dit barn

Annonce: Om vinteren er vi ofte plaget af træthed. Det skyldes tit, at vi har et jern-underskud. Især er kvinder i den fødedygtige alder og gravide udsatte.

Af: Annonce
02. feb. 2015 | Børn | Vores Børn

Vinteren kan føles lang og tung. Ofte er energien i bund, og der skal ikke meget til, før man helbredet går ned med flaget. Det kan skyldes flere ting, men hænger ofte sammen med et underskud af B- og C-vitaminer samt manglende jern i kosten. Især som gravid eller kvinde i den fødedygtige alder er du udsat, og det er derfor vigtigt, at du løbende sørger for jern i kosten. Jern opbygger nemlig blodet og hjælper med at imødegå uoplagthed, træthed og ligende vinterskavanker.

Tænk på det som en bankkonto. Hæves der løbende kapital på kontoen, kræver det, at der sættes jernkapital ind igen, ellers går humør og immunsystem før eller siden bankerot.

Kvinder og gravide er udsatte

Især er kvinder udsatte. Ifølge Netdoktoren.dk er anbefalingen en daglig dosis på 9-15 mg. jern for kvinder i den fødedygtige alder, mens, hvis du er gravid, så anbefales det, at du sætter jern-dosisen helt op til mellem 40-50 mg. jern – dagligt.

LÆS OGSÅ: Sådan takler du dit søvnunderskud

Som kvinde i den fødedygtige alder skyldes det bl.a. menstruation samt den større og større tendens, kvinder i dag har, til at vil spise grønt og sundt. Det bør man som udgangspunkt altid stræbe efter, problemet er bare, at grøntsager og fedtfattigt mad sjældent er rigt på jern. Og er du gravid, stiger behovet for jern i blodet desto mere. For nu er det ikke kun dig, der har brug for jern, fosteret har også brug for jern til at danne krop og blodceller med. Ved at sørge for den rette mængde jern øger du chancerne for et normalvægtigt barn ved fødslen.

Er du gravid, eller planlægger du at blive det, er det en rigtig god ide, at du så tidligt som muligt sætter jern ind på jernkontoen.

Jo tidligere, jo bedre!

Sådan sikrer du jernkosten med et frugtigt alternativ

Men hvordan sikrer du dig så en kost, der er rig på jern, og som giver dig mere overskud i hverdagen?
alt

Ifølge Netdoktoren.dk er kød, lever, kornprodukter og skaldyr fødevarer, der især er rige på jern. Men vil du holde den slanke og grønne linje, så er kød, lever og skaldyr måske ikke førsteprioritet i din madpyramide. Især som gravid, hvor maven kan være sart.

LÆS OGSÅ: Graviditet: Overlevelsesguide til første trimeste

Du kan dog slippe for både skaldyr og lever, uden at det behøver at gå udover jernkontoen. Floradix Kräuterblut er et urte-jern mikstur, der ikke fremprovokerer sure citron-ansigter, når man smager på det. Tværtimod. Udover et højt organisk bundet jernindhold, der er mildt mod maven, får du med Floradix Kräterblut et mikstur, der smager friskt af blomster og frugt. Miksturen indeholder B- og C-vitaminer, og det er derfor heller ikke kun godt for dig, det hjælper også på dit barns indlæringsevne og hukommelse.

Dog er det vigtigt, at du – ligesom med alle jernrigholdige produkter og fødevarer – indtager miksturen i moderate doser.

LÆS OGSÅ: Sund gravid: 4 nemme opskrifter