Se min far-tattoo: "Den symboliserer kærligheden til min kone og datter"
Simon har foreviget kærligheden til både sin kone og datter med et symbolsk maleri på brystkassen, der forener lille Suis fødselsdato og parrets bryllupsdag. Foto: Thomas Evaldsen

Se min far-tattoo: "Den symboliserer kærligheden til min kone og datter"

Der findes ikke noget så stort som en mors kærlighed til sit barn. Men hov, hvad så med farmand? Mød tre fantastiske fædre, der har valgt at forevige kærligheden til deres børn med en far-tattoo.

Faktaboks

Simon Aaby, 26 år, butikschef og indkøber i Samsøe & Samsøe.

Far til Sui på 1 år.

Har flere tatoveringer på kroppen, blandt andet et Peter Pan-univers, men billedet med svalerne, den lille fugleunge og datterens fødselsdato er den mest betydningsfulde.

Hvorfor valgte du at få tatoveret billedet og din datters fødselsdato?

Jeg har flere tatoveringer i forvejen, så jeg har altid vidst, at når jeg fik et barn, så ville jeg have en tatovering til ære for hende. Jeg ville også gerne have en lidt anderledes tatovering, der ikke bare var et navn, og jeg havde sat mig for, at der skulle være to svaler – min kone og jeg – og en lille babyfugl – Sui – fordi det er nogle fine symboler.

Hvad betyder tatoveringen for dig?

Alt! Det er jo min datter, vores første barn. Og så blev Sui faktisk født den samme dag, som vi blev gift – vi nåede det lige! – så datoen har fået en dobbeltbetydning for mig. Det er en kærlighedserklæring til både min kone og min datter. Jeg bliver fyldt med en masse glæde og kærlighed, når jeg ser tatoveringen.

LÆS OGSÅ: 20 fædre: Hvad er en god far?

Hvornår mærkede du for første gang kærligheden til din datter?

Jeg kunne allerede fornemme den, da jeg mærkede hende sparke gennem maveskindet. Men da jeg sad med hende i armene for første gang, gik det for alvor op for mig. Og så er den bare blevet stærkere og stærkere for hver dag.

Hvad er den største kærlighedserklæring, en far kan give sine børn?

Det er helt sikkert opmærksomhed og at give sig tid til sit barn. Både min kone og jeg har nogle ret stressende job, så vi kan være meget væk hjemmefra. Men jeg sørger altid for at være der 100 procent for Sui og lægge alt andet til side, når jeg er hjemme.

LÆS OGSÅ: Jimmy Jørgensen: Når man får et barn, indgår man en pagt

Hvilke reaktioner har du fået på din tatovering?

De fleste synes, at det er en god ide med svalerne, og at det er fedt, at den er lidt anderledes. Det er en lidt sjov fortolkning med svalerne og fugleungen, der gør, at den ikke bliver så sukkersød eller kedelig, som hvis det bare havde været hendes navn, som man jo har set 100 gange før.

Skal du have lavet flere tatoveringer til din datter?

Både min kone og jeg har et lidt specielt forhold til tatoveringer, og vi er meget impulsive, når vi belsutter os for at få dem lavet. Denne tatovering er dog klart den, der betyder mest for mig. Og hvis der kommer en nummer to, så skal jeg have bygget videre på den.

LÆS OGSÅ: Kendte fædre om rollen som far

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Familieliv og Tatoveringer

610x200_woordy_knap2.jpeg