Skal jeg droppe håbet om at få en datter?
SPONSORERET indhold

Brevkasse: Skal jeg droppe håbet om at få en datter?

Med tre drenge - og måske endnu en på vej - drømmer den gravide mor om en lille pige. Og hvis det ikke sker, overvejer hun at lade sig sterilisere.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
01. apr. 2019 | Børn | Hjemmet

Jeg er en kvinde på 35 år, der venter mit og min mands barn nummer fire. Jeg har i forvejen tre dreng på 8, 5 og 1,5 år. Om ganske kort tid vil vi med stor sandsynlighed stå med endnu en lille dreng. Han vil nok også som de andre børn blive født før tid. Fælles for alle vores børn er nemlig, at de er født fire til seks uger for tidligt.

Det har resulteret i, at specielt de to ældste har nogle medfølgende problemer. Måske er det bare sådan, de er født, måske er det grundet deres tidlige ankomst. Mit kommende barn kan vi jo af gode grunde ikke sige noget om, men da graviditeten ikke har været nem, og da han højest sandsynligt også vil være et meget lille barn, når han kommer til verden, så bliver det ikke en nem tid, vi går i møde.

Specielt min sidste graviditet var meget hård for mig, og det samme gælder denne. Min mand og jeg er meget enige om, at vi ikke skal have flere børn, selvom jeg meget gerne ville have haft en datter. Jeg er dog selvfølgelig lykkelig for mine tre snart fire sønner, så drømmen om at få en datter fylder ikke så meget mere.

Derfor går jeg nu og overvejer, om jeg skal lade mig sterilisere, når jeg har født, og dermed også opgive drømmen om en pige. Det kan ikke komme på tale, at min mand lader sig sterilisere, da han vil få det fysisk meget dårligt, hvis han skal gennemgå en sådan operation. Jeg er meget i tvivl, for lige nu ved jeg, at jeg ikke ønsker flere børn, men er det nok til at lave en permanent beslutning om dette?

Min mand siger, at det er 100 procent op til mig, hvad jeg vælger. Vores forhold er rigtig godt, så jeg tror på, at det holder fremover. Vi har forsøgt med anden form for prævention, men vi har ikke fundet den optimale løsning. Hvad vil du råde mig til?

T.C.

Læs også: Sådan sætter du tydelige grænser – kærligt

Vibeke:

Puha, jeg bliver helt forpustet på dine vegne, men hold op, hvor tager jeg hatten af for både dig og din mand. Tænk at have en så presset hverdag og så alligevel formå at fylde den med så meget kærlighed, som stråler ud mellem linjerne i din her ret så forkortede mail.

Men netop fordi jeres hverdag er så presset, som den er med tre små børn og en ny på vej, så synes jeg ikke, at det er nu, du skal træffe en så drastisk beslutning, som det er, hvis du vælger at lade dig sterilisere.

Skal du træffe den beslutning, så skal det ske på et tidspunkt, hvor der er ro og fred nok til, at du kan mærke efter, om det er det rigtige for dig eller ej. For i forvejen lyder du jo til at være i tvivl om, hvorvidt det er det rigtige at gøre.

Personligt ville jeg da nok mene, at fire børn er nok, men her er vi jo så forskellige, og hvor ville det være dumt, hvis du lidt for forhastet får truffet en beslutning om at lade dig sterilisere og så senere fortryder. Derfor er mit råd til dig, at du lægger den beslutning på hylden for en tid og i stedet koncentrerer dig om din dejlige familie og dit kommende barn.

Når der så er faldet lidt mere ro over din hverdag, så vil du være langt bedre rustet til at træffe den beslutning, der er rigtig for dig.

Anbefalet til dig