Test af bleer
Foto: iStock Vi tester bleer. Se resultatet her.

Test af bleer

Stor guide: Vi tester forskellige bleer

Vores Børns mødregruppe har testet bleer - se hvilke mærker, der stryger til tops.

De skal holde på stort og småt, sidde godt og holde numsen tør. Men hvilke bleer er bedst? Mødregruppens babyer har lagt bagdele til vores store bletest af hele 10 bleer, og de har fundet favoritterne. Læs, hvad mødregruppen mener om de forskellige bleer, og se hvilken ble, der er strøget ind på førstepladsen. 

Tojours ble

HÆNGER MELLEM BENENE

* * * (2,83)

TOUJOURS

Maxi str. 4, 7-18 kilo, 54 kr. for 50 stk. i Lidl Pris pr. stk.: 1,08 kr.

DESIGN Fin ble med en masse nuttet print – men mindre kunne have gjort det, når den skal sidde på det mest intime sted. Til gengæld dufter bleen af ingenting, hurra! Vi er vilde med Svanemærket, men savner Den Blå Krans og allergivenlighed. Bonus: de arbejder på at få sidstnævnte mærke.

PASFORM Uha, den virker stiv – men når den kommer på, bliver den blød og sidder egentlig fint. Meeen den strammer og efterlader mærker på den fine hud, og den hænger mellem benene. Største minus: flipperne er besværlige og klistrer dårligt – én af babyerne taber bleen under akrobatik!

SUGEEVNE Fik vi sagt, at bleen hænger lidt mellem benene? Så forestil dig, hvordan den sidder med ’tung last’! Det trækker altså ned. Til gengæld holder den på både stort og småt og lugter ikke værre end andre bleer, når den er tung.

PENGENE VÆRD? Den er okay til prisen, men ikke én af favoritterne, hvis man har en baby med spræl i – og så savner vi flere mærkninger og mindre print.

Køb abonnement på magasinet Vores Børn her

Änglamark ble

 

FOR MANGE UHELD

* * * (2,67)

ÄNGLAMARK

Maxi, 7-14 kilo, 62 kr. for 58 stk. i Kvickly og SuperBrugsen. Pris pr. stk.: 1,07 kr.

DESIGN Super enkel uden de store dikkedarer – kun en lille kær kat – et plus til små sarte numser. Men hvad er det mon for nogle små hårde kugler, man kan mærke? De skal suge stort og småt, ja, men kan det være behageligt for babys bagdel? Plus: Svanemærket og Den Blå Krans – ja tak!

PASFORM Hov, hvad er det? Firkanter i numsen? – det er de små hårde kugler, der laver mærker på bagdelene, øv! Der er også mærker på buttede babylår- og maver, og bleen er meget bred, så den sidder spøjst på de fleste minier. Til gengæld er den meget tynd og supernem at få af og på.

SUGEEVNE Alarm!! Næsten alle testmødre oplever tisseulykker, nogle endda også en meget rød numse, især efter en hel nat. Fint, at bleen er dejligt tynd, men måske er den simpelthen FOR tynd?

PENGENE VÆRD? Vi er ikke imponerede over hverken pasform eller sugeevne – til gengæld er vi vilde med både prisen og miljømærkningerne.

Grøn Balance ble

 

IKKE BLØD NOK

* * * (3,0)

GRØN BALANCE

Maxi, 7-14 kilo, 54 kr. for 50 stk. hos bl.a. MENY og Spar. Pris pr. stk.: 1,08 kr.

DESIGN Åhh... alene navnet gør os glade, og denne ble har også et hav af miljø- og allergimærkninger – men lidt mere print, end vi forventer af en ’grøn’ ble? Og den virker desværre både stiv og stor i det. Smart: der er kun print på forsiden, så man ikke tager fejl i puslekampens hede!

PASFORM Den ikke bare virker alt for stiv – den ER for stiv. Det betyder jo desværre, at den ikke sidder supergodt på de små, som dog ikke lader til at tage sig af det, når de tumler rundt. Men det er som om, den fylder for meget mellem benene, og så efterlader elastikken mærker på maven. Øv!

SUGEEVNE I top! Den holder på både småt og stort – men til gengæld bliver den lynhurtigt tung, og så lugter den knap så godt i det sekund, tissestrålen rammer den. Tissebleerne bliver skiftet med det samme, så helt skidt er det jo ikke. Bonus: supernem at få af og på i et snuptag.

PENGENE VÆRD? Mjaaa... samvittigheden siger ja, men komforten siger nej – bleen er for stiv og sidder klodset på de små numser. Mere blødhed, tak.

Rema1000 ble

PERFEKT PASFORM

* * * * * (4,67)

REMA1000

Maxi, 7-16 kilo, 54 kr. for 50 stk. i REMA1000. Pris pr. stk.: 1,08 kr.

DESIGN Nuttet print og en blød ble, der lugter af ingenting – point for det. Det trækker for alvor op med de mange mærkninger: Svanemærket, Den Blå Krans og FSC (bæredygtigt træ) – samvittigheden hepper på denne ble. Minus: det gule girafprint kan altså godt ligne tis i en hvid body!

PASFORM Vi jubler! Bleen er blød og former sig omkring den bette babykrop, så der hverken er dumme mærker eller ble på afveje. Og så jubler vi ekstra over, at bleen er så nem at åbne og lukke igen, hvis man skal tjekke for tis. Lille anke: den virker lille, så man skal nok hurtigt op i størrelse.

SUGEEVNE Ingen ulykker, hverken dag eller nat, omend numsen kan føles lidt våd – men chefen for vasketøj siger mange tak! Og et ekstra tak for, at det er så nemt, med kun en enkelt hånd, at rulle bleen sammen og smide ud. Guld værd, når man samtidig skal holde fast i et par sprælleben.

PENGENE VÆRD? Absolut – fin ble, der både er god ved samvittigheden, vasketøjsbunkerne og pengepungen, især hvis din baby ikke hører til de største.

Vibelle ble

 

TÆT OG TØR

* * * * * (4,67)

VIBELLE

Maxi str. 4, 7-18 kilo, 87 kr. for 80 stk. i Aldi. Pris pr. stk.: 1,08 kr.

DESIGN Print over det hele, men i afdæmpede farver, så det virker ikke så voldsomt på den fine, bløde ble. Lugten er ikke-eksisterende (kæmpe bonus!), og den er spækket med mærker, som fortæller, at den er god mod både miljøet og små, sarte numser. Vi jubler allerede!

PASFORM Lige ved og næsten. Bleen bliver, hvor den skal, og efterlader ingen røde mærker på de mest polstrede babyer. Men den virker også stor, især fordi den skal passe babyer helt fra 7-18 kilo, og så hænger den lidt mellem benene, fordi den er ret bred. Men næsten perfekt.

SUGEEVNE Tæt og tør – to ting, som denne ble ingen problemer har med at holde. Selv et barn med dårlig mave klarede den uden problemer, hurra! Og så er det super nemt at få bleen af og på i et snuptag – klisteret klarer også nemt at blive åbnet og lukket flere gange, når mor lige skal tjekke.

PENGENE VÆRD? Det må blive et JA. Den kan ikke helt hamle op med testvinderen i luksus og lækkerhed, men du får virkelig mange gode bleer for pengene.

Levevis ble

ET GODT KØB

* * * * * (4,83)

LEVEVIS

Maxi str. 4, 7-11 kilo, 53,41 kr. for 50 stk. i Føtex og Bilka. Pris pr. stk.: 1,06 kr.

DESIGN Fin og blød ble med en sød lille tegning – her er tydeligvis tale om god kvalitet. God detalje, at figuren tydeligt viser, hvad der er for og bag, hvis man skulle komme i tvivl (jo, det er sket). Ingen ubehageligt lugt, og de to vigtigste mærker, Svanemærket og Den Blå Krans – det lover godt!

PASFORM Den sidder, som den skal, og vi oplever ikke mærker efter stramme elastikker – måske kun lige ved lårene efter en lang nat, men den er også lidt tyk og bred mellem benene, så det er nok derfor. Til gengæld er den også bare så blød, at de små kravler og klatrer løs uden besvær.

SUGEEVNE Ingen klager, hverken småt eller stort ryger forbi elastikkerne, hurra! Til gengæld kan numsen godt virke liiidt våd efter en stor tissetår, og der kommer hurtigt en skarp lugt fra bleen, når den er med fyld – men så ved man da, hvornår den skal skiftes.

PENGENE VÆRD? Helt klart – som en af testens billigste bleer, udmærker den sig ved stadig at kunne holde på sagerne og have de vigtigste mærkninger.

Tibelly ble

 

BLØDESTE BLE

* * * * (4,33)

TIBELLY

Maxi str. 4, 7-18 kilo, 53,41 kr. for 50 stk. i Netto. Pris pr. stk.: 1,06 kr.

DESIGN Fin ble med søde motiver. Producenten kalder den ’ekstra blød’, og det er ikke løgn. Den er virkelig blød og lækker. Den har også de vigtigste mærkninger, Svanemærket og Den Blå Krans, juhu! Minus: print i mørke farver kan altså ses gennem en lys body. Og aner vi en svag kemisk lugt?

PASFORM Altså, den sidder ikke dårligt, men den sidder heller ikke perfekt. Bleen er lidt tyk i det og lidt bred mellem benene, så det kan godt ligne, at den konstant har ’tung last’. Til gengæld er den så blød, at det på ingen måde hæmmer sprællebabyerne i at udfolde sig – og det er det vigtigste!

SUGEEVNE Dag eller nat – bleen holder godt på selv de største tissetåre. Nogle oplever dog, at de ikke suger helt så flot ved en tung lorteble, og generelt bliver bleerne meget tunge med indhold i, så de kommer til at hænge mere. Bonus: supernem at åbne og rulle sammen i et snuptag – fedt!

PENGENE VÆRD? JA, du får en rigtig fin ble, der kan klare det meste og er blødere end blød, til en virkelig god pris.  

NUL UHELD

* * * * (3,83)

PAMPERS
BabyDry Maxi str. 4, 8-16 kilo, 110 kr. for 47 stk. hos bl.a. Føtex. Pris pr. stk.: 2,34 kr.

DESIGN Hold da op, der er dømt multiprint, og det er sødt, men unødvendigt. Så meget farve tæt på babys numse? Ellers tak.
Den dufter lidt parfumeret, men har jo altså Astma–Allergi Forbundets mærke, så den må være god nok. Savnes: flere miljømærkninger
og lidt mindre farvelade.

PASFORM Blød som bomuld, lover Pampers. Og de har ret! Bleen er blød og lækker at røre ved og efterlader ingen mærker på de små. Til gengæld hænger den altså mellem benene på flere af de små – også uden fyld. Bonus: virkelig tynd og fin ble, der ikke hæmmer en rigtig sprællebaby.

SUGEEVNE Ingen ulykker, jubi! Men det er jo også Pampers’ særlige natble, som lover 12 timers tørhed med de absorberende micro Pearls. En tissetår lugter ikke fælt, og junior vågner med en tør numse – perfekt! Minus: den der lidt kemiske lugt... altså, hvad er det??

PENGENE VÆRD? Av, den er dyr! Godt nok får du en blød ble, der holder eminent på både nummer 1 og 2, men prisen gør altså ondt!

 

TESTVINDER - GULDBLEEN

* * * * * (5,17)

LIBERO

Libero Touch, str. 4, 7-11 kilo, 115 kr. for 48 stk. i større supermarkeder. Pris pr. stk.: 2,40 kr.

DESIGN Oh la la... bleernes Rolls Royce! Guld på både emballage og ble oser af luksus, og ja, den slags lir er måske ligegyldigt på en
ble. Men den er bare SÅ blød.... og også Svanemærket, så ingen dårlig samvittighed her. Måske lige over manglen på Den Blå Krans fra
Astma-Allergi Forbundet?

PASFORM Det er lige før, man ikke kan mærke, at de små har en ble på – så blød og behagelig er den. Ingen hængemås og ingen røde mærker, og hurra for dobbeltelastik i siderne, så uheld ikke kan smutte ud den vej. Eneste anke: det er ikke den største ble, så man skal nok hurtigt op i størrelse.

SUGEEVNE Tør numse både nat og dag – og er man i tvivl, har bleen en smart lille sladrehank i guld!), der fortæller, når der er gevinst. Luksus! Og så er det ingen sag at få bleen af og på, og, med bare en enkelt hånd, rulle den brugte sag sammen uden at få beskidte fingre.

PENGENE VÆRD? Av, den er godt nok dyr, også selvom den som regel er på tilbud (oplyser producenten). Men den er altså også pengene værd – luksus til både mor og baby.

LAVER MÆRKER

* * *(2,5)

MINIRISK

365 Maxi, 7-14 kilo,62 kr. for 58 stk. i Kvickly og SuperBrugsen. Pris pr. stk.: 1,07 kr.

DESIGN Det er jo den samme ble som Änglamarks! Bortset fra den lille nuttede elefant, der pryder denne ble. Den virker dejligt blød og tynd, men igen falder vi over de små hårde kugler, som skal suge tis til sig – av, tænker vi! Stor bonus: Svanemærket og Den Blå
Krans – vi er vilde med det! 

PASFORM Åh, der er mange mærker på de små bløde babyer – mærker ved maven, mærker ved de buttede babylår, og, hos flere,
små firkanter i numsen på grund af de der absorberende kugler. Det er vi slet ikke vilde med! Men den er tynd, og ingen sag at få af og på.

SUGEEVNE ’Puh, den lugter af tis’, er første reaktion hos flere. Selv den mindste tissetår udløser nemlig en fæl stank. Til gengæld lader den til at være lidt mere uheldssikret end sin tvilling, for der sker ikke lige så mange uheld, men bleen er pænt våd efter en god nattesøvn – desværre.

PENGENE VÆRD? Det er vi ikke overbeviste om. For mange røde mærker og uheld trækker ned, selvom en fair pris og fine miljømærkninger trækker op.

LÆS OGSÅ: Vi tester buksebleer

LÆS OGSÅ: Vi tester ammeindlæg

LÆS OGSÅ: Vi tester 15 vandrehistorier om gravide

Testpanelet

Testpanel bleerMødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs. Nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Ble, Forældre, Mor, Barsel, Bedst i test, Tumling og Shopping