Test af bleer
SPONSORERET indhold

Stor guide: Vi tester 9 forskellige bleer

En ble skal kunne mange ting: Sidde til uden at stramme og holde på både småt og stort – også om natten! Men hvilken ble skal du vælge? Mødregruppen har testet 9 bleer for dig og kårer her deres favoritter fra blehylden.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Getty Images
22. mar. 2021 | Børn | Vores Børn

De skal holde på stort og småt, sidde godt og holde numsen tør. Men hvilke bleer er bedst? Mødregruppens børn har lagt bagdele til vores store bletest af hele 9 bleer, og de har fundet favoritterne. Læs, hvad mødregruppen mener om de forskellige bleer, og se hvilken ble, der er strøget ind på førstepladsen. 

anglamark.jpg

God til prisen (4/6 stjerner)

Änglamark, Bleer, str. 5, 12-20 kg, 44 stk. 53 kr. i Coops butikker.

Pris pr. stk.: 1,20 kr.

Design: Vi voksne klager bestemt ikke over den diskrete ble med en enkelt sommerfugl, men det er måske knap så spændende for de små. Alle de vigtige mærkninger om allergi og miljø er der – de er bare så små, at læsebrillen må frem! De føles dog bløde og rare, så forventningerne er store.

Pasform: Bum bum... Vi kan ikke blive enige, så måske kommer det an på lillefisens størrelse? Den ene halvdel lovpriser bleens blødhed, gode elastik og tætte pasform. Den anden klager over en ble, der bliver så tung, at den giver en god håndværkerrevne. Bonus: Ingen røde mærker på den sarte mini-hud.

Sugeevne: Ak, igen kan den ene halvdel juble over nul uheld, mens den anden har vasket ekstra tøj på livet løs. Men vi kan dog blive enige om, at denne ble er en tung fætter i fyldt tilstand – og at vi kollektivt elsker den smarte tisindikator, der gør livet som travl småbarnsmor bare liiidt nemmere.

Pengene værd? Vi bliver enige om et ja. Hvis junior og bleen ellers er et godt match, så er det en rigtig god ble til en rigtig god pris.

hellosensitive.jpg

Sugeevne i topform (4/6)

Hello Sensitive, Bleer, str. 5, 11-25 kg, 44 stk. 53 kr. i Netto.

Pris pr. stk.: 1,20 kr.

Design: Hello, for en lækker ble, der har oppet sig på designet sidst. Væk er discountfornemmelsen, og udover alle de rigtige mærkninger, jubler vi også over de søde figurer, der tydeligt viser for og bag på bleen – ja, man kan godt tage fejl! Og så virker bleen dejligt blød. Håber det holder i praksis.

Pasform: Jow jow, den sidder fint – men man skal liiige sørge for at stramme den godt ind, ellers ryger bleen hurtigt mod syd og afslører mere, end hvad godt er. Men gode elastikker og nul røde mærker, tak for det. Bonus: Lukningerne har en lidt anden farve, så de er nemme at finde, hurra!

Sugeevne: Nææææsten i top! I hvert fald om dagen. Her holder den på småt og stort og suger som en svamp. Men den kan ikke helt hamle op med aftenamning og lang søvn, og ingen kan lide en våd seng. Den bliver dog, hvor den skal, og så kan den klare en virkelig tung last uden at komme på overarbejde.

Pengene værd? Helt klart! Virkelig god ble til en god pris, dog får den baghjul af et par af de andre mærker.

gronbalance.jpg

Lidt for stiv (3/6)

Grøn balance, Bleer, str. 5, 12-25 kg, 44 stk. 53 kr. i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Pris pr. stk.: 1,20 kr.

Design: Pæææn indpakning – oversat direkte til, at bleerne er ret afdæmpede, så de voksne elsker dem, og junior gaber. Vi jubler også over de vigtige allergi- og miljømærkninger, men mindre over, at bleen godt nok er let og tynd, men også lidt stiv. Og er den egentlig grønnere end andre bleer?

Pasform: Uha, den stivhed, den er altså ikke et plus. Jo, bleerne er tynde, så de små kan tumle frit, men de kradser, og en af mødrene må endda krølle bleen sammen, før junior får den på, så den bliver lidt blødere. Av. Den gaber også ved maven, og på de slankeste små glider den ned – last eller ej.

Sugeevne: Når bleen ikke sidder helt tæt, så er der smutveje for både det ene og det andet. Og det finder altså vej hos nogle af de små, der har uheld med både stort og småt, særligt om natten, ak. Hos alle bliver den også tung af tis og skal skiftes hurtigt.

Pengene værd? Bum bum... Det er en okay ble til prisen, men ikke bedre end de andre bleer i testen, så alt i alt er det vist en smagssag, om man kan lide den eller ej.

Lupilu.jpg

Tynd og tætsiddende (4/6)

Lupilu, Bleer, str. 5, 12-17 kg, 44 stk., 53 kr. i Lidl.

Pris pr. stk.: 1,20 kr.

Design: Nogen har givet den gas her, og figurfarveladen er underholdende for de yngste, men de voksne får færten af discount, og så er det en udfordring under hvidt tøj. Bleerne er til gengæld tynde, og det er rart for junior, men kan de holde til de våde varer? Tjek til alle de rigtige allergimærkninger.

Pasform: Den papirstynde ble sidder egentlig fint tæt til kroppen, men den kunne godt være mere flink over for de fyldige babymavser med lidt mere og blødere elastik foran. Minus: Akkurat som når mor har for stramme jeans på, kommer der røde mærker på maven hos nogle af de små.

Sugeevne: N-U-L uheld, hurra! Stort set ikke en dråbe tis ryger ved siden af. Til gengæld samler det sig lige på midten af bleen, som kan blive så tung, at den ryger ned mellem knæene, hvis man ikke er hurtig med en tør variant. Savnes: tisindikator. Kald os bare dovne, men sladrehanken er sååå nice to have.

Pengene værd? Ja, til prisen er det en helt fin ble – men husk at skifte de tunge tissebleer i en fart.

liberotouch.jpg

Lækker luksusble (5/6)

Libero touch, Bleer, str. 5, 10-14 kg, 42 stk. 115 kr. i Føtex og Coops butikker.

Pris pr. stk.: 2,74 kr.

Design: Oh la la, det er IKKE en discountble! Guld, diskret print – kedeligt for de små, lækkert for de voksne. Og den er blødere end blød, vi kan ikke vente med at pakke junior ind i den! Lille anke: Den har de vigtige mærkninger, er endda bæredygtig, men luppen skal næsten frem for at læse det på pakken.

Pasform: Som fod i hose! Det er nærmest som underbukser, der sidder tæt på både lår og mavse, men uden at lave røde mærker eller stoppe de smås tumlerier. Den brede og bløde elastik på ryggen gør også, at der er plads til selv små, runde testpersoner, og endnu bedre: Den bliver, hvor den skal, uanset last og leg.

Sugeevne: Helt i top. Den holder på det, den skal og virker som om, den bare kan klare det hele – og lidt til. Trods en tung last løber den heller ingen vegne, men bliver, hvor den skal – og selvom den ikke ligefrem lugter af roser og violer, behøver du heller ikke at skulle holde dig for næsen, yay!

Pengene værd? Av og dobbelt av – den er godt nok dyr, denne bleernes Rolls Royce, men den er også bare bedre end de billigere bleer, og det er KUN prisen, der forhindrer en topkarakter.

minirisk junior.jpg

Nul uheld (4/6)

Minirisk, Bleer, str. 5, 12-20 kg, 44 stk., 53 kr. i Coop 365 og Fakta.

Pris pr. stk.: 1,20 kr.

Design: Nåårh, nuttede figurer, som de små kan lide at se på, men så diskrete i farverne, at de voksne også kan holde dem ud. Faktisk oser denne her ble af kvalitet, og så er den også dejlig tynd – men vi er ikke bange for, om den er for tynd, for den er samtidig blød. Så mon ikke, den holder tæt?

Pasform: Vi kan ikke klage. Bleen sidder godt til og giver ingen røde mærker, hurra for det! Men med tung last er det altså ikke et kønt syn bagfra – det er liiige før, der er dømt håndværkerrevne, så langt glider den tistunge ble ned. Det kan ikke være superbehageligt for de små.

Sugeevne: Nul uheld – så er der overhovedet noget at klage over? Egentlig ikke, for en tør numse er vigtigst, og vi indrømmer blankt, at vi storjubler over stregen, der skifter farve, når der er våd gevinst. Men bleen klumper lidt og bliver hård, når den er fuld, så skynd dig at skifte tissebleerne.

Pengene værd? En god ble, der holder helt tæt, til en meget fair pris, den er bare ikke helt lige så luksus som testens vinder.

ecobynasty.jpg

Den grønne ble (4/6)

Naty, Bleer, str. 5, 11-25 kg, 22 stk., 86,50 kr. i Coops butikker.

Pris pr. stk.: 3,93 kr.

Design: Grøn, grønnere... Denne ble er 85 pct. kompostérbar, juhuu! Vi er vilde med at slippe den dårlige samvittighed over at fyre ble efter ble i skraldespanden. Men hvorfor ligger bleerne nu omvendt, så man får fat i toppen, når man trækker i dem? Bøvlet. Og endnu et minus: Alt for få bleer i pakken.

Pasform: Ahhhh, den føles dejligt tyk og blød. Men til gengæld knap så fleksibel. Den er også lidt stor til de mindste af testerne, og så giver det jo sig selv, at den ikke sidder tæt til. Største anke er dog, at bleerne nemt går i stykker – yes, lukkeflappen går simpelthen i stykker, når det skal gå stærkt. Øv.

Sugeevne: Tjek! Den holder på det, den skal – bare ikke så meget ad gangen, så man skal være hurtig med en tør ble, når numsen først er våd. Lige præcis derfor ville vi så gerne have ønsket os den tisindikator på denne her ble. Men numsen holdes tør, og bleen bliver også, hvor den skal, selv med tung last.

Pengene værd? Åh, av, av, av. Tre gange så dyr som testens andre bleer, men nok ikke tre gange så god. Hvis du til gengæld drømmer om – og vil betale ekstra for – en bæredygtig ble, så får du den her.

rema100junior.jpg

God om dagen (4/6)

Rema 1000, Bleer, str. 5, 12-25 kg, 44 stk., 53 kr. i Rema 1000.

Pris pr. stk.: 1,20 kr.

Design: Der er ikke meget spræl over bleerne, men vi voksne klager ikke over de diskrete illustrationer på den tynde, bløde ble, ha! Bonus for vigtige allergi- og miljømærker med stooor skrift – og en tydelig markering af for og bag, så selv oldeforældrene kan finde ud af det, jubiii!

Pasform: Wow! Bleen er tyndere end testens andre bleer – og fylder også mindre, yay – og alligevel er den dejlig blød. Point for det! Til gengæld er den knap så elastisk, og så sidder den højt, højt, højt oppe på maven, men får altså fuld fart på nedad, når den er fuld af tis. Bonus for nul røde mærker!

Sugeevne: Tip top... om dagen, altså. Den holder simpelthen på både småt og stort dagen igennem, men hos flere kommer den på (for) hårdt arbejde om natten, og vi orker ikke flere natteuheld, zzzzzz. Til gengæld kamuflerer den lugten ret fint, tak. Savnes: Tisindikator, den lille sladrehank er altså handy.

Pengene værd? Absolut – som dagble holder den nemlig fint tæt, den laver ikke røde mærker på mini, og så har den en skarp pris.

sallingfrijunior.jpg

Holder på det hele (4/6)

Salling fri, Bleer, str. 5, 11-25 kg, 44 stk. 53 kr. i Bilka og Føtex.

Pris pr. stk.: 1,20 kr.

Design: Nuurh, de små nuttede dyr er perfekt underholdning for de små på puslebordet og kæmpe hjælp til bedsterne ved at signalere for og bag på bleen. Og tjek til de vigtige mærkninger. Hold så lige på ble og briller: der er tisindikator! Hurra, den lille sladrehank er SÅ nice to have for travle mødre.

Pasform: Åh, de sidder altså godt. Bleen er helt tilpas, hverken for tynd eller tyk, og den sidder godt til, men der er stadig maaaasser af plads til at tumle rundt, jubi! Okay, den kan godt gabe lidt med tung last. Og en anelse mere elastik ved maven ville gøre underværker for de rundeste af de små.

Sugeevne: N-U-L uheld, og vi kan nærmest ikke få armene ned. Den holder tør, både dag og nat, og selv når natten har været våd, er numsen fint tør – ekstra point for det! Jo jo, den lugter altså langt fra af violer, når den er tung af tis eller andet, men vi kan sove trygt igennem natten, kæmpe hurra!

Pengene værd? Ja for pokker! Du får en virkelig god ble til en god pris, og den er så tæt på at nuppe førstepladsen, men bliver bare lige overhalet indenom af lidt mere luksus og blødhed.

OBS: Denne test er udgivet i magasinet Vores Børn nummer 1/2022.

Anbefalet til dig