Test af bleer
SPONSORERET indhold

Stor guide: Vi tester 6 forskellige bleer

En ble skal kunne mange ting: Sidde til uden at stramme og holde på både småt og stort – også om natten! Men hvilken ble skal du vælge? Mødregruppen har testet seks bleer for dig og kårer her deres favoritter fra blehylden.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Getty Images
22. mar. 2021 | Børn | Vores Børn

De skal holde på stort og småt, sidde godt og holde numsen tør. Men hvilke bleer er bedst?

Mødregruppens børn har lagt bagdele til vores store bletest af hele seks bleer, og de har fundet favoritterne.

Læs, hvad mødregruppen mener om de forskellige bleer, og se, hvilken ble der er strøget ind på førstepladsen. 

anglamark2.jpg

Strammer ikke (4 stjerner)

Änglamark, Bleer, str. 6, 16+ kg, 40 stk. 59,50 kr. i Coops butikker.

Pris pr. stk.: 1,49 kr.

Design: Kær pakke med små bier og meget afdæmpet farvelade (de voksne takker). Dejligt med de vigtige allergi- og miljømærkninger, men lav dem gerne større, tak. Bleerne virker dejligt bløde og tykke, og så et fælles stort HURRA for tisindikatoren. Det er lige en ekstra luksus i hverdagen..

Pasform: TIP TOP! Bleen sidder superfint til, strammer ikke nogen dumme steder og falder heller ikke sydpå under selv de vildeste tumlerier. Meeeen, den kan altså godt være en smule løs hos de allermindste testere, selv om den burde passe, og vi savner derfor også en elastik i ryggen.

Sugeevne: Ingen uheld! Og bonus: INGEN lugt. Selvfølgelig dufter der ikke af parfumeafdelingen i Magasin nede i bleen, men der lugter heller ikke fælt. Til gengæld bliver den meget hård og svulmer nærmest op som en pude mellem benene på de små, selv efter en smule tis. Øv.

Pengene værd? Ja – vær bare klar på at skifte bleer ofte, fordi de bliver store og tunge med lidt gevinst, så det er måske ikke lige den bedste tur- eller lurble.

lupilu2.jpg

Farvetest (3/6)

Lupilu, Bleer, str. 6, 15+ kg, 30 stk., 40 kr. i Lidl.

Pris pr. stk.: 1,33 kr.

Design: Farver her, der og allevegne. Undskyld, men kønt er det altså ikke og no go under en hvid body – men til gengæld elsker juniorsegmentet farveladen, og det trækker op, at bleerne har de vigtige allergi- og miljømærkninger. Desværre virker den tynd og stiv i det.

Pasform: Bum bum. De papirstynde bleer sidder overraskende fint til på de små – uden at der er røde mærker at spore, hurra! De går endda højt op på ryggen, så de også sidder fint på de længste testere. Men når bleen bliver fyldt godt op, så bliver den tååång og rejser alt for langt mod syd.

Sugeevne: De fleste jubler! Over ingen uheld og en ble, der ikke lugter af noget særligt selv med en langt fra blomstrende last. Nogle få er uheldige og får vådt tøj, når bleen er godt fyldt op. Med en tung last klumper den også en del, så det gælder om at være hurtig med en ny og tør ble.

Pengene værd? Det er en billig ble, men den har altså lidt for mange minusser, så vi er ikke helt solgt til den.

Libero2.jpg

Blødest og bedst (5/6) - Test vinder!

Libero, Bleer, str. 6, 13-20 kg, 38 stk. 125 kr. i Meny og nemlig.com.

Pris pr. stk.: 3,30 kr.

Design: K-v-a-l-i-t-e-t. Så kort kan det siges! Miljø- og allergimærkninger – tjek. Lækkert design – tjek (endda i guld!)! Tisindikator – tjek! Og så lover de at reducere deres klimapåvirkning med 33 procent, hurra! Selve bleerne virker supertynde, men ro på; de er næsten lige så bløde som stof.

Pasform: Som smurt! Faktisk minder de om underbukser – så elastiske og bløde er de nemlig, og de strammer ingen steder, jubiii! Kæmpe plus til elastikken omme bag på bleen, som gør, at bleen sidder ekstra godt til og kan fange både småt og stort på afveje – hurra for det!

Sugeevne: N-U-L uheld – og godt nok dufter den ikke af roser, men den lugter heller ikke dårligt, selv når den er fuld af både det ene og det andet. Bonus: Den svulmer ikke op, klumper sammen eller hænger langt nede mellem benene, som mange andre bleer gør med tungt og vådt læs.

Pengene værd? Uha, godt nok er der tale om en ble i guldklassen, men prisen gør nas, og det er den, der trækker lidt ned – men køb dem i begyndelsen af måneden..

minirisk2.jpg

Ok til prisen (4/6)

Minirisk, Bleer, str. 5, 16+ kg, 44 stk., 53 kr. i Coop 365 og Fakta.

Pris pr. stk.: 1,20 kr.

Design: Århhh, det er kært med de små elefanter og pingviner, og de små pludrer løs med dem. Dejligt med allergi- og miljømærkninger, men gør dem gerne større, så vi altså kan se dem rigtigt. Det er nogle meeeget tynde bleer, men de virker bløde – og ekstra hurra for tisindikator!

Pasform: Så længe der ikke er tung last i bleen, sidder den fint til, strammer ikke og er dejligt blød. Selv på de rundeste maver slutter den tæt uden at give mærker – men når først der er læs på, ja så flygter bleen mod syd, så man skal være hurtig med en ny ble! Savnes: Elastik på ryggen.

Sugeevne: Bum bum ... ingen ulykker eller ubehagelig lugt. Men altså ... de der baner i bleen, som skal absorbere tis? De er altså allerede lidt hårde, når bleen er tør. Og det bliver ikke bedre, når den er helt våd! Så det her er bleen til korte ture og lure, så den hurtigt kan skiftes.

Pengene værd? Det er en god og blød ble til en god pris, så ja tak – men drop den måske lige om natten og til de lange ture og lure.

rema1002.jpg

Ingen lugt (4/6)

Rema 1000, Bleer, str. 6, 15-30 kg, 40 stk., 53 kr. i Rema 1000.

Pris pr. stk.: 1,32 kr.

Design: Nårh ... det er både sjovt og hyggeligt med det samme tema udenpå og indeni – og tak for alle de vigtige mærkninger for allergi og miljø i en størrelse, så alle kan se det. Forsiden og bagsiden er også tydeligt markeret, hurra! Men bleerne virker meget tynde og stive.

Pasform: Bliver bleen, hvor den skal? Ja! Den sidder fiiint til, men bedst på de største juniorer. Vi savner elastik på ryggen, særligt hos de mindste testere, som trods kilomatch er for små til, at den store ble sidder ordentligt til. Kanterne på bleen skærer også lidt i huden.

Sugeevne: Job done uden uheld, jubii! Den lugter ikke en gang af noget særligt, selv med fuld last. Men den bliver meget hurtigt fyldt op med tis og hænger helt viiildt meget – så skal der altså fart på med en tør ble, så snart der er gevinst. Savnes: En tisindikator. Den er altså bare nice to have..

Pengene værd? En OK ble til en god pris – men ligger dit barn i bunden af kilospændet, skal du måske gå efter en anden version. Og husk at købe mange, for de skal skiftes hurtigt!

Salling Fri2.jpg

Nul uheld (4/6)

Salling fri, Bleer, str. 6, 15-30 kg, 40 stk. 54 kr. i Bilka og Føtex.

Pris pr. stk.: 1,35 kr.

Design: Hyggelig pakke, der pynter på puslebordet med stjerner og små kruseduller. Til gengæld forsvinder de vigtige allergi- og miljømærkninger lidt i det hele – men de er der! Vi elsker, at søde figurer markerer for og bag på bleen, som i øvrigt også virker dejligt blød og behagelig. Optur!

Pasform: Lige ved og næsten! Overordnet sidder bleen fint til og strammer ingen steder – men de mindste testere er ikke helt store nok til det perfekte match. Og så er bleen også meget tynd og savner elastik i kanten, hvis den skal slutte heeeelt tæt til. Bonus for ingen røde mærker!.

Sugeevne: Hurra! Der er ingen uheld med denne ble! Selv om den er så tynd, kan den altså godt klare en lang og våd nat, og vi elsker det! Tisindikatoren trækker også op! Men lidt øv, at det er som om, væsken ikke bliver fordelt ordentligt i bleen, så den ender som små hårde kugler.

Pengene værd? Yes! God ble til en god pris – men hvis junior ligger nede i den lave ende af kilospændet, er den nok ikke det bedste match for jer.

OBS: Denne test er udgivet i magasinet Vores Børn nummer 6/2022.

Anbefalet til dig