Test af bleer

Foto: Getty Images Hvilken ble er egentlig bedst? Vi har testet 9 bleer på markedet. Se resultatet lige her.

Test af bleer

Stor guide: Vi tester 9 forskellige bleer

En ble skal kunne mange ting: Sidde til uden at stramme og holde på både småt og stort – også om natten! Men hvilken ble skal du vælge? Mødregruppen har testet 9 bleer for dig og kårer her deres favoritter fra blehylden.

De skal holde på stort og småt, sidde godt og holde numsen tør. Men hvilke bleer er bedst? Mødregruppens børn har lagt bagdele til vores store bletest af hele 9 bleer, og de har fundet favoritterne. Læs, hvad mødregruppen mener om de forskellige bleer, og se hvilken ble, der er strøget ind på førstepladsen. 

grøn_balance.jpg

Den grønne ble (4/6 stjerner) 

Grøn Balance, Bleer str. 4, 7-16 kg, 50 stk. 53 kr. i Meny og Spar.
Pris pr. stk.: 1,06 kr.

Design: Fine, enkle bleer i afdæmpede farver – det ka’ vi li’! Selvfølgelig med alle de rigtige mærkninger, og den grønne ble er klimavenlig i en grad, så pakken er lavet i 50 procent fornybar biomasse – ja tak, siger vi og bruger en ekstra ble med god samvittighed! Savnes: Den geniale tisindikator.

Pasform: Nul mærker, hurra! Bleen sidder ganske fint til uden at gabe eller stramme, og den bliver siddende, hvor den skal, selvom den er godt fyldt. Ekstra point for den gode elastisk i siderne! Til gengæld er de ikke helt så bløde, som mange af de andre bleer i testen, og kan godt virke lidt stive i det, æv.

Sugeevne: Nul uheld, jubii! Altså om dagen, for om natten skal du regne med lige at skulle op en enkelt gang for at give en tør ble, suk. Til gengæld hænger den ikke helt nede ved knæene, når den er fyldt, og den lugter heller ikke specielt fælt med en god last – en stor bedrift i sig selv.

Pengene værd? Absolut – du får en rigtig god og klimavenlig ble til dagtimerne til en superfin pris.

Lupilu.jpg

Farveladefest (3/6 stjerner)

Lupilu Bleer str. 4, 8-16 kg, 50 stk. 53 kr. i Lidl.
Pris pr. stk.: 1,06 kr.

Design: Hold da helt farveladefest – der er spræl på pakken med farver og billeder. De små elsker det, de voksne savner en mere diskret indpakning, der ikke lugter så meget af... discount. Bleerne ligger desuden omvendt i pakken, så de er svære at få op, øv. Men point for alle de rigtige mærkninger!

Pasform: Alarm! Vi har både røde mærker efter stramme elastikker, varmeknopper og en ble, der ikke er ret blød, øv. Den virker stiv og former sig ikke efter de små babykroppe. Det trækker altså gevaldigt ned, desværre.

Sugeevne: Tip top! Trods vores klager over pasformen holder bleen altså på det, den skal, hurra! Til gengæld bliver den også hurtigt tuuuung og skal skiftes ofte, og den hænger altså en del mellem benene, så de små får svært ved at tumle rundt. Nej, helt tilfredse er vi ikke.

Pengene værd? Vi ville gerne sige ja, for den er godt nok billig – men vi er ikke vilde med, at den er stiv i betrækket.

rema.jpg

Fair pris (4/6 stjerner)

Rema1000 Bleer str. 4, 7-16 kg, 50 stk. 53 kr. i REMA1000.
Pris pr. stk.: 1,06 kr.

Design: Enkelt design, diskrete motiver – og tydelig markering af alle de vigtige miljø- og allergimærkninger, hurra! Point for at markere ’for’ og ’bag’ på bleerne – ja, man kan komme i tvivl, når det skal gå stærkt! Savnes: Tisindikator – luksus, ja, men meget nice to have.

Pasform: Uhhh... de er tynde, de her bleer, og vi bliver bekymrede for, om de kan holde på en ordentlig last og blive, hvor de skal. Og desværre også lidt stive i det, av. Men bleen sidder fint om lårbasser og maver og falder ikke mod syd trods tung last. Minus: Elastikken giver røde mærker på de tykke lår, øv.

Sugeevne: Åh åh... vi er ikke helt enige, men flere mødre oplever uheld – både nummer 1 og nummer 2 – og en enkelt må skifte tøj på junior flere gange om dagen. Uh, det trækker ned! Tyndere er ikke altid bedre – det er ikke den bedste natble.

Pengene værd? En okay ble til en fair pris. Men røde mærker og lidt for mange uheld trækker ned, så det er altså ikke vores favorit blandt alle bleerne.

minirisk.jpg

God pasform (4/6 stjerner)

Minirisk Bleer str. 4, 7-14 kg, 38 stk. 55 kr. i Coops butikker.
Pris pr. stk.: 1,45 kr.

Design: Nurh... nuttede små elefanter og ugler på bleerne. De hitter hos både små og store. Det varmer morhjertet med alle de rigtige allergi- og miljømærkninger – men større skrift, tak, nogle af os har brug for briller!

Pasform: Åh, blødere end blød er denne ble, og vi har ingen problemer med at pakke juniors sarte numse ind i den. Den sidder, som den skal, og den bliver, hvor den skal – og det bedste af det hele? Ikke engang de vildeste tumlerier piller ved pasformen, og der er nul røde mærker. Perfekt pasform!

Sugeevne: Uha, det er virkelig en tynd ble, og det giver point, når der tumles. Men er det så på bekostning af våde lagner og prut på afveje? Niks! Kun et enkelt uheld – ups – og så kan den godt hænge lidt, når den bliver tung. Kæmpe bonus: Tisindikatoren, for ja, vi kan godt have brug for en sladrehank.

Pengene værd? Åh, den ligger altså i den dyre ende, og der er andre bleer til billigere penge, der klarer sig næsten lige så godt. Men alt i alt, en rigtig god ble!

libero.jpg

Testvinder: Blød som smør (5/6 stjerner)

Libero Touch str. 4, 7-11 kg, 46 stk. 125 kr. i Føtex og Coops butikker.
Pris pr. stk.: 2,71 kr.

Design: Oh la la... bleernes svar på 24 karat guld! Jow... den skal bare holde numsen tør, men den er lige en tand mere eksklusiv med afdæmpet lilla og guld. Plus for de rigtige mærkninger OG smart tisindikator. SKAL vi klage, er de måske liiidt kedelige at se på for de små.

Pasform: Det er virkelig blød, blødere, blødest. Bleen er tynd, fylder ikke meget og hæmmer på ingen måde de sprælske kravlenisser. Nul røde mærker, knopper eller gabende lår. Ekstra point for elastik på bagsiden af bleen, som holder den på plads uanset last og mavestørrelse, jubiii!

Sugeevne: Tip top og nul uheld, hverken af den ene eller den anden slags. En perfekt ble til natten, for selv om morgenen holder den stadig tæt. Bevares, den lugter ikke af violer, og den kan også hænge lidt, når den bliver tynget af for meget tis, men baby er altså tør – hurra!

Pengene værd? Av, den er dyr – den dyreste i testen – så måske er det ikke bleen til hverdag, men mest til fest? Til gengæld er det bare testens bedste ble.

tibelly.jpg

God til gennemsnittet (4/6 stjerner)

Tibelly Bleer str. 4, 7-16 kg, 50 stk. 53 kr. i Netto.
Pris pr. stk.: 1,06 kr.

Design: Årh... kære bamser og rumraketter hitter på puslebordet, hvor junior har noget at kigge på. Pakken deler ellers mødrene i ’wow’ og ’øv, de ser kedelige ud’. Til gengæld kan vi blive enige om jublen over de rigtige mærkninger. Og hurra for tisindikator – en luksus, travle mødre er vilde med!

Pasform: Åh åh... her deler bleen endnu mere vandene. Eller mødrene. For gennemsnitsbabyerne har ingen problemer med bleen, der sidder som smurt – uanset tung last. Men på de mere polstrede juniorer strammer elastikken – og på de mindste filurer falder bleen simpelthen ned. Øv altså!

Sugeevne: Vi ville gerne give den gas med roserne her, for de fleste oplever en ble, der holder tæt, ja også efter en våd nat, uden den lugter fælt. Men mødrene til de slankeste og de mest polstrede babyer oplever altså uheld, røde numser og en tung og klodset ble. Den er desværre bare ikke ’one size fits all’.

Pengene værd? Med en gennemsnitsbaby, der passer lige i vægtklassen, er det en fin ble til en god pris. Men den deler mødrene – og får dermed ikke topkarakter.

levevis.jpg

Babyblød (5/6 stjerner)

Levevis Bleer str. 4, 7-11 kg, 50 stk. 53 kr. i Bilka.
Pris pr. stk.: 1,06 kr.

Design: K-e-d-e-l-i-g indpakning, men nuttede giraffer på bleerne, som markerer for og bag, hvis man skulle komme i tvivl. Ja, der findes jo bedsteforældre, ikke? Bleerne er bløøøde og har alle de rigtige mærkninger, yes. Og point for tisindikator – ja, ja, nødvendig er den ikke, men det er genialt alligevel!

Pasform: Åh ha, det er VIRKELIG en blød ble, og den ser ud til at være dejlig at have på for de små – uanset, hvor meget de spræller, kravler og tumler, er der ingen røde mærker eller utilfredshed. Den er dog lidt tyk, og når den er tungt lastet, kan den godt blive svært at manøvrere rundt med.

Sugeevne: Holder på det, den skal – tjek! Kun ganske få uheld – primært om natten, men det er trods alt heller ikke det fedeste, vel? Nummer 1 har det med at samle sig som en klump foran på de små, så det bliver liiidt svært at tumle rundt. Men alt i alt er de små tørre, hurra!

Pengene værd? JA! En blød og dejlig ble, som holder på sagerne – om dagen, i hvert fald – til en rigtig god pris.

mamia.jpg

Budgetvenlig (3/6 stjerner)

Mamia Bleer str. 4, 8-14 kg, 50 stk. 53 kr. i Aldi.
Pris pr. stk.: 1,06 kr.

Design: Cute – synes pigemødrene i hvert fald om de lilla og røde farver og bamsen. Nuttede dyr på selve bleerne hitter også hos de små! Dejligt med de vigtige allergi- og miljømærkninger, men vi savner en tisindikator, og så føles bleerne også en aaaanelse tynde og stive. Kan de holde til en tung last?

Pasform: Uha, den er svær. Nogle mødre er tilfredse med den lidt stive ble, som sidder fint til og ikke giver røde mærker. Andre synes, den virker stram, er svær at få på de små og mangler mere elastik i livet og ved lårene. Måske handler det om størrelse og kilo?

Sugeevne: Åh åh... endnu en, der deler vandene. Nogle oplever uheld efter uheld... efter uheld! Andre har en tør baby både dag og nat. Til gengæld kan vi blive enige om, at det er en ble, der hænger meget, når den bliver tung, og den skal skiftes ofte, hvis man vil undgå en rød mås. Det trækker ned, øv.

Pengene værd? Du får mange bleer for pengene her, men der er mange andre bleer i testen til samme pris, som liiiiige klarer sig en tand bedre.

anglamark.jpg

Nul uhel (5/6 stjerner)

Änglamark Bleer str. 4, 7-14 kg, 50 stk. 57 kr. i Coops butikker.
Pris pr. stk.: 1,14 kr.

Design: Sikke en kær fugl uden på pakken, og så går den igen på selve bleerne for at vise, hvad der er for og bag – smart og lidt hyggeligt. Dejligt, at bleerne skåner babys hud og har alle de vigtige allergi- og miljømærkninger. Og hurra, der er en tisindikator.

Pasform: Tynd, tyndere... men er det smart, når det gælder en ble? Jep! For den tynde ble gør, at de små kan tumle frit, og så kunne man tro, at den måske er stiv i det, når den er så tynd, men niks. Den er blød, hverken for løs eller for stram, og der er nul mærker på den sarte babyhud. Kæmpe hurra.

Sugeevne: Topklasse! Ingen uheld, hverken stort eller småt, og selv med tung last kommer denne ble ikke til at hænge nede mellem knæene, jubiii. Vi vil faktisk gå så vidt som at sige, at den ikke engang lugter så slemt efter brug. Det er ret vildt og kan ikke andet end at trække op, yay!

Pengene værd? 100 procent. Måske lidt dyrere end de billigste bleer i testen, men bestemt også en af testens absolut bedste bleer.

OBS: Denne test er udgivet i magasinet Vores Børn nummer 1/2021.

Sådan gjorde vi

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karakterne  er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Ble, Forældre, Mor, Barsel, Bedst i test, Tumling og Shopping