Test af bleer
Foto: Getty Images Hvilken ble er egentlig bedst? Vi har testet 11 af markedet bleer. Se resultatet lige her.

Test af bleer

Stor guide: Vi tester 9 forskellige bleer

En ble skal kunne holde på både stort og småt, sidde tæt uden at lave røde mærker på tykke babylår og selvfølgelig holde små numser tørre. Mødregruppen og deres babyer har testet 9 forskellige bleer – se deres favorit her.

De skal holde på stort og småt, sidde godt og holde numsen tør. Men hvilke bleer er bedst? Mødregruppens babyer har lagt bagdele til vores store bletest af hele 9 bleer, og de har fundet favoritterne. Læs, hvad mødregruppen mener om de forskellige bleer, og se hvilken ble, der er strøget ind på førstepladsen. 

mamia.jpg

Fin til prisen (4/6 stjerner) 

Mamia maxi, str. 4 (8-14 kilo), 53 kr. for 50 stk. i Aldi.
Pris pr. stk.: 1,06 kr.

Design: Så er der dømt farvelade! Jo jo, figurerne er nuttede, og smart, at de kun er på forsiden, så man nemt kan lure for og bag, men er det nødvendigt med så meget print? De kraftige farver emmer ikke ligefrem af luksus – til gengæld har bleen alle de rigtige mærkninger, og det er det vigtigste.

Pasform: Så for den – bleen her deler virkelig vandene. Den ene halvdel af mødregruppen er glade for en tynd og blød ble, der ikke efterlader røde mærker. Den anden halvdel klager over en for stiv ble og den smarte absorberende væskebarriere, der føles som små korn – næppe rart for junior at sidde på.

Sugeevne: (Næsten) nul uheld. Bleen holder på det, den skal hos de fleste testbabyer – men til gengæld er flere utilfredse med, at den lugter med last. Som i… den lugter mere, end den egentlig burde trods den naturligt lugtende bagage. Savnes: En tisindikator ville gøre bleen lidt mere luksus.

Pengene værd? Hvis du vil spare på bleer, er det her én af testens billigste, og den er fin til prisen – men der er ikke meget lir eller luksus over den.

rema.jpg

Bedst til slanke babyer 4/6 stjerner)

Rema1000 Maxi str. 4 (7-16 kilo), 53 kr. for 50 stk. i Rema1000.
Pris pr.stk.: 1,06 kr.

Design: Halløj, en fin størrelse – pakken fylder ikke ret meget, er virkelig handy og indeholder alligevel 50 bleer. Optur! Ellers er der ikke meget spræl at spore, men den er fri for lotion og parfume og har alle de rigtige mærkninger – mor er glad.

Pasform: Åh, vi kan ikke blive enige. Mødrene til de slankeste babyer jubler, mens dem med lidt rundere juniorer er knap så begejstrede. Bleen er nemlig ret smal og sidder derfor en anelse stramt på de runde udgaver, så vi savner lidt mere elastik til dellerne. Men ingen røde mærker, juhu!

Sugeevne: Tip top! Kun en enkelt mor klager over uheld, mens alle de andre jubler over tørre nætter. Bleen bliver kun blødere, når den er godt våd, men de små numser holder sig tørre, og selv ikke en ret stram lugt af tis kan få os til at tage armene ned.

Pengene værd? Absolut – en rigtig god ble til en rigtig god pris. Men er din baby til den runde side, skal du nok gå en størrelse op

 

Lupilu.jpg

Holder på det hele (4/6 stjerner)

Lupilu Junior str. 4 (8-16 kilo), 53,50 kr. for 50 stk. i Lidl.
Pris pr. stk.: 1,07 kr. 

Design: Wow, de har givet den gas med malerpenslen! De små jubler, mens mødrene godt kunne tænke sig lidt mindre spræl til under det lyse tøj, tak. Farver, figurer og tal er også lidt noget rod, og hvad er egentlig for og bag? Men til gengæld er alle de vigtige mærkninger der – så er alt tilgivet!

Pasform: Yes! En ble, der bliver lige, hvor den skal, og er nem at få af og på. Den sidder tæt om de små maver og lårbasser, men efterlader ikke røde mærker, og de små tumler løs uden problemer. Vi savner lidt en elastik bag på bleen, men selv uden den kan vi ikke klage over pasformen! 

Sugeevne: Dårlig mave? Intet problem for testbabyerne, som har haft tørre numser både dag og nat. Måske på grund af de smarte absorberende kanaler – ‘magical tubes’ – som bleen er udstyret med? De virker efter hensigten, men gør måske bleen en smuuule stiv i det. Savnes: En tisindikator

Pengene værd? Stort ja! Du får en fin ble, der kan alt det basale, som en ble skal kunne, og så endda til en virkelig god pris.

grønbalance.jpg

Farverig fætter (4/6 stjerner)

Grøn Balance Maxi str. 4 (7-14 kilo), 53 kr. for 50 stk. hos nemlig.com.
Pris pr. stk.: 1,06 kr.

Design: Grøn, grønnere, grønnest – det er man slet ikke i tvivl om. Indpakningen er helt neutral, og alle de vigtige mærkninger er til stede. Til gengæld er der knald på figurernes farver – drop den hvide body – og det er svært at se teksten ‘back’ midt i farveladen… også for de rutinerede. 

Pasform: Den sidder okay, men er lidt smal og mangler elastik på bagkanten, så den kommer lidt til at rykke sig – uheldsalarm! Til gengæld er den tynd og blød, så det er nemt for junior at bevæge sig, og der er ingen røde mærker at spore, så de fleste mødre giver den tomlen op.

Sugeevne: Åh åh… flere oplever en del uheld med denne ble, og det gælder både nummer 1 og nummer 2, øv. Den kan også blive meget tung og hænge lidt, når den er godt lastet. Savnes: Den der tisindikator, så man er sikker på, hvad der faktisk er tis, og hvad der bare er en tyk og blød ble.

Pengene værd? En okay ble, der både er blød og sød, men vi forventer altså, at den holder bedre på sagerne.

 

libero.jpg

TESTVINDER: Blød luksus (5/6 stjerner) 

Libero Touch Open, str. 4 (7-11 kilo), 119,50 kr. for 46 stk. i Føtex og Coop.
Pris pr. stk.: 2,60 kr.

Design: Oh la la, en lækker ble, der skriger af luksus. Smukke pastelfarver og guld – der er næsten noget royalt over den! Ja ja, junior synes, at den er kedelig, men mama elsker det. Men hvorfor skal vi lede så længe efter Svanemærket og Den Blå Krans? Det er alt for vigtigt til at stå med småt. 

Pasform: Åh så blød, og den passer perfekt på de fleste små numser. Den er tynd og sidder tæt – og ja, man kan godt mærke, at det er en dyr ble! Elastikkerne ved maven og benene lader intet slippe forbi, og vi elsker elastikken bagtil. Perfekt pasform uden røde mærker, hurra! 

Sugeevne: Den suger bare! Kun et enkelt lille uheld opstår efter en lang og meget våd nat, ellers er numserne og sengene tørre. Nummer to løber heller ingen steder, og selv de der ekstra tunge bleer hænger ikke på de små. Selvfølgelig er der også en tisindikator – det er vel en luksusble! 

Pengene værd? Av, det er testens dyreste ble! Prisen trækker ned, for den er ikke dobbelt så god som de andre, men du får godt nok kvalitet for dine penge.

 

levevis.jpg

Pengene værd (4/6 stjerner)

Levevis Junior regulær (7-11 kilo), 53,50 kr. for 50 stk. i Bilka.
Pris pr. stk.: 1,07 kr.

Design: Der er dømt neutral (keeedelig) indpakning. Til gengæld giver det lidt en øko- feeling, og alle de vigtige mærkninger er tydeligt fremhævet. Bonus: Størrelsesskemaet bag på pakken, for her kan vi nemt se, hvilken ble der passer til junior. Det er jo noget, en travl mor kan lide!

Pasform: Som fod i hose! Den sidder fint til på både tynde og tykke maver, og selvom den er lidt tyk i det, gør det ingenting – hellere det end at være for tynd og ikke kunne holde på sagerne! Point for, at der tydeligt står ‘back’ på bagsiden af bleen, for så kan bedsterne nemlig også være med.

Sugeevne: Nul uheld. Selv efter en lang og våd nat, holder den tæt. Lugter den efter en lorteble? Oh yes – men vi ville være mere bekymrede over mængden af kemikalier, hvis den duftede af roser. Elsker detaljen: En tisindikator, som sladrer om våd last, hvis man altså skulle være i tvivl.

Pengene værd? Ja, for søren. En god ble til en virkelig god pris, men den bliver lige slået på målstregen af en anden ble, der bare er lidt mere luksus.

 

tibelly.jpg

Blød ble (4/6 stjerner)

Tibelly sensitiv str. 4 (7-18 kilo), 53,50 kr. for 50 stk. i Netto.
Pris pr. stk.: 1,07 kr.

Design: Vi er vilde med de afdæmpede farver og figurer på bleerne, og den ret neutrale indpakning oser af ‘naturlighed’ – enhver mors drøm. Den har heldigvis også både Svanemærket og Den Blå Krans, og vi ærgrer os kun over pakkens uhandy og store størrelse trods bare 44 bleer. 

Pasform: Der er gods i denne ble, som er lidt tyk, men også blødere end blød, og junior kan frit tumle rundt. Hurra! Der er plads til tykke maver, og den laver ingen røde mærker, meen… overvej lige en ‘børnesikring’, for det er lidt for nemt for de små at flå bleen mere eller mindre af! 

Sugeevne: Der er delte meninger. Nogle mødre oplever uheld af både lille og stor karakter – og nærmest hver eneste gang, bleen er i brug. Andre oplever en ble, der holder tør både nat og dag. Det trækker op, at der er tisindikator – så kan man da i hvert fald skifte den fyldte ble med det vuns!

Pengene værd? Ja og nej – for holder bleen ikke tæt, er den ikke meget værd. For de fleste er det dog en udmærket ble til en rigtig god pris.

 

anglemark.jpg

Pæn og praktisk (4/6 stjerner) 

Änglamark maxi str. 4 (7-14 kilo), 56,50 kr. for 50 stk. hos Coop.
Pris pr. stk.: 1,13 kr.

Design: Fin indpakning i neutrale farver og med de vigtige allergi- og miljømærkninger – den kan man jo godt være bekendt at slæbe rundt på i byen. Kær fugl på selve bleerne, som skal hjælpe med at indikere for- og bagside, men den er så svag, at det faktisk ikke er helt nemt. 

Pasform: (Stort set) ingen klager her! En lidt tykkere ble – men så er vi mere sikre på, at den kan holde på det, den skal. Den er også dejligt blød og efterlader ingen mærker på den sarte babyhud. Et ekstra point for den lange elastiklukning, så der er plads til både små og store maver.

Sugeevne: Tør, tørrere, tørrest! Bortset fra et par enkelte natteuheld, holder bleen de små numser knastørre, og den kan rumme temmeligt store mængder tis uden at lække, juhu! Bonuspoint for den smarte tisindikator, som selvfølgelig er mere nice to have end need to have – men vi ka’ li’ det!

Pengene værd? Helt klart – en god og blød ble, der kan det hele uden at være hverken luksus eller discount, når det kommer til prisen.

minirisk.jpg

Super sugeevne (4/6 stjerner)

Minirisk 365 Maxi str. 4 (7-14 kilo), 54 kr. for 38 stk. hos Coop.
Pris pr. stk.: 1,41 kr.

Design: Gaaab… sikke en kedelig indpakning OG ble, men omvendt signalerer det renlighed og naturlighed, og det kan vi jo slet ikke klage over. Den har også alle de rigtige mærkninger – men vi skal lede efter dem med en lup, og sikke en stor og uhandy pakke, når man kun får 38 bleer.

Pasform: Lille mave eller stor mave betyder intet – bleen tilpasser sig fint alle størrelser med den lange lukketape. Den er tyk, men ikke for tyk, den er blød og laver ingen røde mærker. Med bagage bliver den dog tung, og hvad sker der for, at den rykker sig, så nogle af de små kommer til at flashe numse? Ups.

Sugeevne: I top! Kun en enkelt mor klager over uheld med både nummer et og tynd mave, men ellers holder bleen faktisk alle de andre testbabyer knastørre, selv efter lange nætter. Ekstra point for sladrehanken i form af tisindikatoren.

Pengene værd? En god ble, der kan alt det, den skal, men der er altså billigere bleer i testen, der er lige så gode, så prisen trækker ned.

OBS: Denne test er udgivet i magasinet Vores Børn nummer 1/2020.

Sådan gjorde vi

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs, nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter. Karakterne  er et gennemsnit af mødrenes vurderinger.

Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Ble, Forældre, Mor, Barsel, Bedst i test, Tumling og Shopping