Test af bleer
Foto: Getty Vi tester bleer. Se resultatet her.

Test af bleer

Stor guide: Vi tester forskellige bleer

De skal kunne holde på stort og småt, sidde perfekt og selvfølgelig også kunne holde den lille numse tør. Mødregruppens babyer har testet 11 forskellige bleer – og fundet to favoritter.

De skal holde på stort og småt, sidde godt og holde numsen tør. Men hvilke bleer er bedst? Mødregruppens babyer har lagt bagdele til vores store bletest af hele 10 bleer, og de har fundet favoritterne. Læs, hvad mødregruppen mener om de forskellige bleer, og se hvilken ble, der er strøget ind på førstepladsen. 

1.jpg

Lækker men dyr (3/6 stjerner) 

Libero Touch, str. 5, 10-14 kilo, 115 kr. for 44 stk. i større supermarkeder.
Pris pr. stk.: 2.61 kr.

Design: Wow – det er bleernes svar på en designertaske! Guld med guld på, blødere end blød, enhver mors drøm, ikke? Det ER lækkert, men vi savner nogle nuttede figurer, som junior kan se på. Og ja tak til Svanemærket, men hvorfor er bleen ikke Astma- og Allergimærket?

Pasform: Hverken for stor eller for lille, og kun en enkelt mor oplever et par røde mærker på de tykke lårbasser. Den er super elastisk, perfekt i tykkelse, og selv efter en lang og våd nat er den hverken tung eller hænger mellem benene på de små.

Sugeevne: Ups! Der er flere mødre, der må vaske våde lagner om morgenen, selvom bleerne sidder perfekt på de små numser. Men bonus for den smarte indikator forrest på bleen, der skifter farve, hvis der er tis i bleen – dog mest til små babyer, der (endnu) ikke laver så tunge tissebleer.

Pengene værd? Vi ville så gerne sige ja, for det er en lækker ble – men den mangler Astma- Allergimærket, og så er den simpelthen for dyr.

2.jpg

Meget for pengene 4/6 stjerner)

Vibelle Maxi str. 4, 7-18 kilo, 85,50 kr. for 80 stk. i Aldi.
Pris pr. stk.: 1,07 kr.

Design: Så er der nuttede figurer for alle pengene, og snakken går lystigt ved puslebordet, når de små får øje på krabber, skibe og fisk. Den skriger ikke luksus, men er blød, har Svanemærket og Astma-Allergimærket, lugter ikke kemisk – og så er der bonus for 80 bleer i én pakke.

Pasform: Lille kan man ikke beskylde denne ble for at være, der er rigeligt plads til en rund mave, og den kan gabe lidt på de slankeste babyer. Til gengæld strammer den ingen steder og hænger ikke mellem benene.

Sugeevne: Tæt og tør – hvad mere kan man ønske sig af en ble? Vi er i hvert fald fint tilfredse med den både dag og nat, hvor den holder godt på både stort og småt. Til gengæld lugter den virkeligt grimt om morgenen. Tis lugter, ja ja – men det er godt nok gennemtrængende.

Pengene værd? Absolut – det er én af testens billigste bleer, og den er både sød, blød og holder på det, den skal.

3.jpg

Allergi- og miljøvenlig (5/6 stjerner)

REMA1000 Bleer str. 4, 7-16 kilo, 53 kr. for 50 stk. i REMA1000.
Pris pr. stk.: 1.06 kr.

Design: Zzzzz... ja, undskyld, men den er godt nok lidt kedelig at se på. Meget neutral og ikke specielt spændende for de små. Til gengæld oser den af kvalitet, er fri for lotion og parfume, og så er den tydeligt mærket som både allergi- og miljøvenlig samt bæredygtig. Optur!

Pasform: Tynd, tyndere ... JA, det er en virkelig tynd ble, men det er altså ingen hindring. Den er dejligt blød, sidder som den skal (og bliver heldigvis deroppe!), og så efterlader den ingen røde mærker på de små. Hvad kan vi sige? Ikke en finger at udsætte på pasformen.

Sugeevne: Heller ingen klager her – vi oplever ingen uheld, hverken dag eller nat, jubi! Den kan godt være uhyggeligt tung af tis efter en lang nat – knap så lækkert – men det bliver i det mindste i bleen og lugter ikke specielt grimt.

Pengen værd? Selvfølgelig! Den er billig, holder på sagerne og har de rigtige mærkninger. Den sidste stjerne mangler, fordi bleen er lidt kedelig.

4.jpg

Ok til prisen (4/6 stjerner)

LEVEVIS Maxi str. 4, 7-11 kilo, 54 kr. for 50 stk. i Føtex.
Pris pr. stk.: 1,08 kr.

Design: Kære små pingviner både underholder de små på puslebordet og hjælper mor og far med at finde for og bag på denne ble – sødt og smart! Den lugter af ... ingenting, og det er altså en god ting. Det samme er mærkningerne med Svanen og Den Blå Krans.

Pasform: Blød, blød og ... bred? Ja, bleen er både blød, lidt tyk og ret bred, så den sidder altså bedst på de mest buttede af babyerne. Men den hverken strammer, falder ned eller hænger mellem benene på de små.

Sugeevne: Åh, denne her deler vandene – eller mødrene. For den ene halvdel oplever absolut ingen uheld, mens den anden har tis i tøjet, røde mærker og en ble, der er lidt for tung og ildelugtende efter en stor tissetår. Det må komme an på din babys kropsbygning.

Pengene værd? Ja, du får en ble til en helt rimelig pris, som sidder godt og for det meste holder på sagerne.

5.jpg

Føles lidt stiv (4/6 stjerner)

Grøn balance Maxi Str. 4, 7-14 kilo, 60 kr. for 50 stk. hos bl.a. MENY og Spar.
Pris pr. stk.: 1,19 kr.

Design: Århh ... sikke nogle søde ugler på bleen, som de små også er meget begejstrede for. Til gengæld føles bleen tyk og lidt stiv – og hvad i alverden er for og bag? Bedsteforældrene har i hvert fald svært ved at finde ud af det. Bonus for at have alle de rigtige allergimærkninger.

Pasform: Den ikke bare føles lidt stiv. Den er det desværre også – og desværre er den bare ikke lige så blød som de andre bleer. Men den sidder, som den skal, uden at efterlade mærker på de bløde babylår, og det trækker gevaldigt op.

Sugeevne: I top! Og den kan i øvrigt holde på rigtigt meget tis, selvom den godt kan føles ret tung om morgenen efter en lang og våd nat. Faktisk kan det føles som om, den er fuld af våde og tunge klumper – og numserne kan også være lidt fugtige dagen derpå.

Pengene værd? Den er et udmærket valg, allergi- og miljøvenlig, holder på sagerne, fås i små og handy pakker. Men topkarakter får den ikke.

6.jpg

Suger ikke helt nok (4/6 stjerner)

ÄNGLAMARK Maxi Str. 4, 7-14 kilo, 54 kr. for 50 stk. i Kvickly, SuperBrugsen og Dagli'Brugsen.
Pris pr. stk.: 1,08 kr.

Design: Både mor og baby er glade! En nuttet, men diskret sommerfugl pryder bleen, så de små har noget at kigge på, og mor kan glæde sig over, at printet ikke kan ses gennem tøjet. Bleen har de rigtige allergimærkninger – men flere synes alligevel, at den lugter lidt kemisk?

Pasform: Blød og behagelig, tjek. Ingen mærker ved lår eller mave, tjek. Perfekt pasform ... ikke helt. Bleen er meget tyk i det, og flere bemærker, at den gaber lidt og er lidt stor i det. De små tumler dog løs uden problemer, og det er ingen sag at få bleen af og på.

Sugeevne: Ingen lugt af tis – point for det. Meeeen ... flere mødre oplever flere uheld, og en enkelt oplever endda, at bleen er fugtig udvendigt efter selv en lille tissetår? Vi er vilde med stregen foran på bleen, der sladrer om, hvorvidt der er gevinst i bleen – men den virker desværre ikke hver gang.

Pengene værd? Vi må sige ja – en fin og billig ble med alle de rigtige mærkninger, men den er ikke vores favorit her i testen.

7.jpg

TESTVINDER: Holder på det hele (5/6 stjerner)

MINIRISK 365 Maxi str. 4, 7-18 kilo, 54 kr. for 50 stk. i Fakta.
Pris pr. stk.: 1,08 kr.

Design: Nårh ... et virkelig kært og meget diskret print, som de små elsker, og som mødrene er vilde med, fordi det ikke ses gennem tøjet. Bleen er desuden tynd og blød, og så oser den altså af kvalitet – og selvfølgelig en kæmpe bonus, at den både er allergimærket og bæredygtig.

Pasform: Gode elastikker – altså på bleen, ikke på babylårene – får denne ble til at sidde ret perfekt, ifølge de fleste af mødrene. En enkelt oplever, at den gnaver lidt ved de små lår, men på de andre babyer sidder den, som den skal, og den bliver der.

Sugeevne: Nul uheld – eller næsten. Kun en enkelt mor oplever et par tisseuheld, ellers er denne ble bare knastør med tre adskilte baner, der opsuger væsken, så den ikke hænger tungt mellem de små ben. Bonus for den smarte vådindikator (foran/bagpå), der sladrer om tis.

Pengene værd? JA! Du får en rigtig god, blød og behagelig ble til en god pris. Den deler førstepladsen med Lupilu, som dog kan prale af at være en øre billigere!

8.jpg

Ingen ulykker (4/6 stjerner) 

PAMPERS BabyDry Str. 4, 8-16 kilo, 89 kr. for 47 stk. hos bl.a. Føtex og Bilka.
Pris pr. stk.: 1.89 kr.

Design: Hold op, der er spræl på farveladen, og mens det passer de små rigtigt godt, trækker mødrene lidt på det. Den skal jo kunne fungere under en hvid body. Det trækker også meget ned, at vi ikke kan finde Svanemærket på den – og hvorfor lugter bleerne så kemisk? Hmm ...

Pasform: Super tynd ble, som er meget elastisk og sidder perfekt på de fleste af babyerne – enkelte oplever et lille mærke, og nogle synes, at bleen er lidt mindre blød og lidt mere stiv end mange af de andre bleer. Men alt i alt – det fungerer!

Sugeevne: Ikke en finger at udsætte her! Den holder simpelthen på sagerne, også når der er tung last, takket være de tre absorberende kanaler – som også gør, at bleen ikke hænger mellem benene på de små, når den er fyldt. Som bonus lugter lasten heller ikke specielt grimt.

Pengene værd? Tjaa... en fin ble, der holder på det, den skal – men vi savner Svanemærket, mindre farvelade og en billigere pris.

9.jpgTung ble (4/6 stjerner)

TIBELLY Maxi str. 4, 7-18 kilo, 53,50 kr. for 50 stk. i Netto.
Pris pr. stk.: 1,07 kr.

Design: Endnu en ble med søde motiver, der fanger de mindstes interesse på puslebordet – en stor hjælp for mor (og far)! Figurerne viser tydeligt, hvad der er for og bag, og det er en stor hjælp til bedsteforældrene! Som bonus lugter den ikke og har de rigtige allergimærker.

Pasform: Altså, bleen er både blød og tynd, og den bliver siddende, hvor den skal, uden at lave røde mærker. Den er dog liiige lille nok til de største af babyerne, selvom de ikke vejer mere end de max 18 kilo – så den er helt klart bedst til de mindste størrelser.

Sugeevne: Den suger fint, selv efter en våd nat, hvor nummer et bliver inde i bleen, mens den lille numse hverken er rød eller fugtig. Til gengæld er den voldsomt tung, når den er fuld af tis – og det lugter ikke rart. Omvendt er det måske bare, fordi den kan holde på rigtigt meget tis?

Pengene værd? Ja! Du får en god ble til en god pris og med alle de rigtige allergimærkninger. Det kan vi lide!10.jpgTESTVINDER: Perfekt pasform (5/6 stjerner) 

LUPILU Soft & Dry Maxi Str. 4, 8-16 kilo, 53.50 kr. for 50 stk. i Lidl
Pris pr. stk.: 1,07 kr.

Design: Oh la la, her får man da spræl for alle pengene! Det siger alt, når barnet selv beder om at få bleen med aberne på, ikke? Det farverige print skriger måske ikke luksus, men de små er vilde med det, og vi er vilde med, at bleen er billig, blød og har alle de gode mærkninger.

Pasform: Blød, tynd og super god i størrelsen. Ja, den sidder fuldstændigt, som den skal! En enkelt mor oplever det stik modsatte med en ble, der hænger nede under numsen – men de fem andre mødre kan altså ikke få armene ned over den gode pasform.

Sugeevne: Dårlig mave? Intet problem for denne ble. Den holder simpelthen på både stort og småt, uanset om det er dag eller nat. Måske er det dobbeltelastikken i siderne ved benene, der er helten? Igen oplever en enkelt mor mange uheld, mens de fem andre mødre jubler.

Pengene værd? Stort ja! En super billig ble med alle de rigtige mærkninger, som oven i købet sidder ret perfekt – fem ud af seks mødre køber den i hvert fald igen!

11.jpg

Den (meget) dyre økoble (4/6 stjerner)

E NATY BY NATURE BABYCARE Str. 4+, 9-20 kilo, 150 kr. for 44 stk. hos naturebaby.dk.
Pris pr. stk.: 3.41 kr. (8 pakker for 1.099 kr.)

Design: Hvis man går op i økologi, er denne ble guf for den gode samvittighed! Allergimærket, fri for klor og andet kemisk og 100 procent nedbrydelig. What's not to like? Okay, tykkere og grovere end de andre bleer uden på, men lækkert blød indvendigt – og det tager man gerne med for miljøet.

Pasform: Bleen er SÅ blød og behagelig på. Til gengæld er den svær at få til at sidde rigtigt, og hvis man hiver for hårdt i bleens sider for at stramme den, knækker de meget nemt af! Tapen klistrer heller ikke ret godt, men bonus for nul røde mærker.

Sugeevne: Bare i orden! Kun en enkelt mor oplever uheld, ellers holder bleen både på stort og småt døgnet rundt. Den suger supergodt, og selv en tung natble hænger ikke mellem de små ben. Pas dog på med lange negle – de kan altså godt prikke hul på en fuld tisseble, adr!

Pengene værd? Hvem ville ikke gerne putte øko på sit barns sarte numse? Men bleen er alt for dyr i forhold til, at mange af de andre bleer klarer sig bedre.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Ble, Forældre, Mor, Barsel, Bedst i test, Tumling og Shopping