Anne-Sofie Møller
Foto: Mikkel Tjellesen Anne Sofie Møller i kjole fra Cecilie Bahnsen og perlekæde fra Sophie Bille Brahe.

I Anne-Sofie og Alexanders lejlighed på bare 69 m2 er der luft imellem møblerne: "Det giver ro"

Anne-Sofie Møller og hendes kæreste Alexander bor i en fredet bygning i København. Den er ikke stor, men alligevel er der luft og lys.

Anne Sofie Møller (@annesofiemini), 31, CEO i smykkefirmaet Sophie Bille Brahe bor i en fredet bygning i København fra 1798, hvor alt er skævt på den helt rigtige måde, med sin kæreste Alexander og deres datter Cleo på to år. Intet er overflødigt i lejligheden på 69 m², så der kan være plads til nøje udvalgte møbelklassikere, luft mellem møblerne og respekt for rammerne.

Hvad er jeres hjem for et sted?

“Med en travl hverdag og mange rejsedage er det allervigtigste for os, at vores hjem er en tryg base, hvor vi kan slappe af og finde ro. Hver genstand er enten brugbar eller har en særlig betydning og historie. Der er stort set intet overflødigt nips til at forstyrre.”

Anne Sofie Møller bolig8.jpg

På skamlerne fra Piet Hein Eek står taske fra Bottega Veneta.

Hvordan har I sat jeres præg på det?

“Vores lejlighed er fredet, og vi har respekt for rammerne, så har vi ikke lavet de store ændringer. Dog har vi malet gulvene hvide for at gøre lejligheden mere lys og rummelig.”

LÆS OGSÅ: Mads og Emil på Vesterbro har et køkken, vi kun tør drømme om

Er der nogle særlige perioder, I er inspireret af arkitektonisk og designmæssigt?

“Vi er meget inspireret af midcentury modern design og arkitektur. Vores hjem er et miks af danske designklassikere fra 50’erne og udenlandske vintagemøbler og -genstande. Favoritterne er Eames Lobby Chair i naturlæder fra 50’erne, vores funktionelle Vitsoes 606-reolsystem af Dieter Rams og vores nyeste investering, Snake-sofaen fra de Sede fra 70’erne.”

Anne Sofie Møller bolig4.jpg

Snake-sofaen fra De Sede har længe stået øverst på ønskelisten og er fundet på auktion. Bordet er et speciellavet i onyx, og lampen over sofaen er fra Flos. Stolen er en PK22 af Poul Kjærholm, og i vindueskarmen står en Muranolampe købt i Porto.

Anne Sofie Møller bolig9.jpg

Lobby Chair fra Eames er den originale i naturlæder fra 50’erne og købt på auktion. I posen fra Hermès ligger julegaverne til de ansatte på Sophie Bille Brahe-kontoret.

Anne Sofie Møller bolig5.jpg

Snake-sofaen fra De Sede.

Hvilken æstetik er jeres hjem indrettet ud fra?

“Vores tidligere lejlighed var på over 160 m², og da vi flyttede til en mindre, tog vi kun de ting med, som virkelig var vigtige for os. Det er en god øvelse at kaste et kritisk blik på dit hjem, tage stilling til, hvad du bruger og kun beholde det, der har værdi.”

Har jeres respektive erhverv smittet af på indretningen af jeres hjem?

“Da vi begge rejser en del i forbindelse med vores job, henter vi ofte inspiration fra udlandet. Særligt Palm Springs er en god inspirationskilde indenfor arkitektur og indretning.”

Anne Sofie Møller bolig6.jpg

Flaglinestolen af Hans J. Wegner indbyder til hygge med det bløde fåreskind. Puden er fra Svenskt Tenn, og den lyserøde Muranolampe er fra Californien og fundet på auktion.

I hvilket rum tilbringer I mest tid?

“Vores stue er lejlighedens hjerte. Her spiser vi om det runde gamle bord, slapper af og læser godnathistorier. Bordet har Alexander arvet fra sin farfar. Det er tegnet af Arne Jacobsen, og selv om det med tiden er blevet slidt og ridset, har det så stor betydning for os, at det ikke gør det store.”

Hvor og hvordan samles I, når I har gæster?

“Da pladsen er trang, samler vi oftest gæster i vores sommerhus i Vejby Strand. Vi elsker at invitere på besøg deroppe og nyde weekenden i smukke omgivelser og godt selskab.”

Anne Sofie Møller bolig2.jpg

Smykker og smykkeskrin er fra Sophie Bille Brahe, og uret fra Rolex er en gave fra Anne Sofies kæreste Alexander, da hun fødte datteren Cleo. Fadet er fra Hermès.

Anne Sofie Møller bolig3.jpg

Perler og guld i veloursmykkeskrin fra Sophie Bille Brahe.

Hvor meget flytter I rundt og skifter ud?

“Jeg flytter ret ofte rundt. Genstande og møbler får nyt liv, hvis de placeres på en anden måde. Hvis jeg køber nye møbler, må noget andet vige pladsen.”

LÆS OGSÅ: ”Vores køkken er bygget af elmetræer, der engang stod rundt om Krinsen på Kongens Nytorv"

Hvor køber I interiør?

“Vi gør de fleste af vores fund på 1stdibs.com og diverse auktionssider. Ellers holder jeg af interiørbutikker i Saint-Germain i Paris og lægger altid vejen forbi Svenskt Tenn, når jeg er i Stockholm. I København besøger jeg ofte Tage Andersen for hans imponerende blomsterkunst.”

Anne Sofie Møller bolig1.jpg

Fotokunst af William Wegman for Acne Studios, reolen er en Vitsoe 606 af Dieter Rams og kufferten fra Rimowa.

Hvad er jeres seneste investering?

“Den skulpturelle foldevase i oxideret messing af Tage Andersen og den smukke vintage de Sede DS-600-sofa, som jeg er sikker på, altid vil være at finde i vores hjem.”

Anne Sofie Møller bolig7.jpg

Foldevasen i oxideret messing er af blomsterkunstneren Tage Andersen.

Hvad er det næste, I skal investere i?

“Vi drømmer om et snedkerbygget køkken, som er tilpasset lejlighedens skæve vægge med en bordplade af hvid onyx.”

Hvad er din bedste investering?

“Vores Flaglinestol af Hans J. Wegner bliver vi aldrig trætte af. Den fylder meget, men er smuk og stilfuld og indbyder til afslapning og hygge med det bløde fåreskind.”

LÆS OGSÅ: Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

“Vælg med omhu, skær alt overflødigt fra, og behold kun de ting, du har kær. Impulsshop aldrig møbler, men vent på, at det helt rigtige dukker op. Og sørg for, at der er luft imellem møblerne. Det giver ro.”

Hvor ville I bo, hvis I ikke boede her?

“Til trods for at pladsen er trang for en familie på tre, snart fire, holder jeg meget af byen og mit hjem og håber, at vi kan bo her længe endnu.Men hvis vi en dag skulle flytte, er drømmen et sted med havudsigt.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Boligindretning, Trends og Design