Anette og Jens bolig på Frederiksberg.
SPONSORERET indhold

"Indretningen må aldrig blive trist og triviel, der skal helst være noget der river lidt i næsen"

’Hellere frimodig end trist og triviel’ er Annettes motto, når det gælder indretningen af hjemmet på Frederiksberg. Og frimodig er faktisk et mildt ord at bruge om den farveeksplosion, der møder en, når man træder indenfor i Annette og Jens' smukke villa.

Af: Nadja Wehlitz Foto: Pernille Enoch
16. feb. 2021 | Bolig | BoligLiv

Når man er en ægte tingfinder og elsker at have både byens pulserende liv og naturen omkring sig, er det ikke svært at falde for et stort smukt hus med have og en kæmpe kælder på 140 kvadratmeter midt i byen. Det var præcis det Annette og Jens gjorde for 24 år siden – inden boligmarkedet var eksploderet i København. Huset de overtog havde hvide og lyserøde vægge, væg til væg-tæpper på trappen og strukturpuds flere steder, og selvom Annette har en bred smag, var det ikke lige den stil, hun drømte om.

"Vi fik høvlet og oliebehandlet alle gulve, inden vi flyttede ind, og så tog vi det stille og roligt rum for rum", fortæller hun.

Familiens farverige hjem vidner ikke bare om at her bor en familie med et ihærdigt samlergen men også en familie, der ikke er bange for at skille sig ud og tage nogen modige valg, når det gælder indretning.

Dørkarm og vægge malet i smukke farver.
Et kig gennem de to stuer, hvor Annette på den bagerste væg har et udpluk af sin kæmpe keramiksamling stående. Gallerihylderne er fra Ikea og de røde vaser er fundet på loppemarkeder i Tyskland.

Det er jo bare maling

Med en baggrund i filmbranchen, som både caster og rekvisitør er Annette trænet i at spotte guldet og skabe visuelle universer, der gør indtryk. Både hylder og vægge er fyldt med kunst, keramik og tekstiler, og uanset hvor øjet falder, er der noget nyt at gå på opdagelse i.

"Indretningen må aldrig blive trist og triviel, der skal helst være noget der river lidt i næsen", forklarer hun.

For Annette betyder det meget, at der er højt til loftet på flere planer. Man skal turde noget i livet. Man skal for eksempel ikke være bange for farver på væggene.

"Det er jo bare maling", som hun siger.

"Men lad være med at købe den dyreste maling, man kan alligevel ikke se forskel, lyder hendes råd. Når farvetrangen presser sig på, er hun på det seneste begyndt at bruge billedredigeringsprogrammet Photoshop til at teste om en ny farve vil virke på væggen."

"Det er en god måde til at vurdere, hvad en farve gør ved rummet", forklarer hun.

Annette har selv lavet de små dødningehoveder på et keramikkursus
Annette har selv lavet de små dødningehoveder på et keramikkursus

Garnværelse og glyptotek

De store omrokeringer i huset har dog fortaget sig med årene. Sidst huset fik en ordentlig tur, var da de to store sønner flyttede hjemmefra. Her blev deres to værelser fluks lavet om til henholdsvis et garnværelse og et glyptotek. Og med en kælder fyldt til bristepunktet med keramik og andre uundværligheder, bruger Annette nu mere sit gode øje for unikke fund i sin butik PRIK på Gl. Kongevej.

Her har hun siden 2006 haft en legetøjsbutik, der ligesom hendes hjem bærer præg af at turde have noget andet på hylderne end alle de andre. Og den legesyge tilgang til farver og objekter har hun tænkt sig at føre videre på begge matrikler.

Smuk gul farve på væggen.
 Annette har selv mikset den gule farve til væggen. Kunstværkerne er af bl.a. Per Kirkeby, Morten Blyme, Kehnet Nielsen og Max Ulvig
 Blandt en lille samling keramikfigurer står blandt andet en uglekrukke af Pylle Søndergaard.
 Blandt en lille samling keramikfigurer står blandt andet en uglekrukke af Pylle Søndergaard.
Keramiksamling på den flotte blå væg.
Annette har samlet keramik gennem de sidste 30-40 år. Her er noget af samlingen sat på hylder og sorteret i farver. Læderbriksen er fra lauritz.com, dækkeservietværkerne på væggen til venstre er af Theodor Nymark og tæppet er fundet på dba.dk.
Spisebord med en flot blå lampe over.
Det store spisebord i stuen er fra Zebrano. Den blå lysekrone fra Sofie Refer giver rummet masser af karakter. Stolene og gulvtæppet er købt på dba.dk
Fine genbrugsfund.
Annette elsker at gå på loppejagt i ind- og udland, men køber også masser af sine genbrugsfund på dba.dk
Udestue hvor der er skruet op for farverne.
I udestuen er der også skruet op for farverne. Det blå tæppe er købt i Marrakesh, stolene er fundet i Sverige og lampen er fra Kartell.
Reolsystem med bøger og keramik.
På det store reolsystem, står bøger side om side med små og store figurer fra fim og tv-serier. Reolsystemet er i palisander og købt på dba.dk
Køkken og terazzobord lavet på mål.
Køkkenet har parret fået lavet på mål, inkl den store terrazzobordplade på trædisken. Lampen har Annette fundet i Göteborg.
Kontor med massere af farver.
I kontoret er der også fuld knald på farverne. Syverstolen på hjul fungerer perfekt som kontorstol.

Anbefalet til dig