Benedicte Brix Bøggild Kalle Mengers Bolig Eurowoman Interview

Foto: Simon Baungård Alt bliver nøje udvalgt hjemme hos Benedicte og Kalle, og det skal følge en simpelt regel.

Benedicte og Kalle har fundet det perfekte reolsystem: Passer det også til dit hjem?

Oppe under himlen, med udsigt til Københavns spir, tårne og tage, bor Benedicte Brix Bøggild, 25, CBS-studerende og digital assistent hos Muuto, og e-commerce konsulent Kalle Mengers, 27. I lejlighedens leverum, er der højt til loftet, lys, kunst og klassikere. Og så har reolerne sat det hele i system.

Benedicte og Kalle 3.jpg
Vitsøe-systemet er holdbart, fleksibelt og genialt, hvis du spørger Benedicte og Kalle. Værkerne er af B. Thom Stevenson og skamlerne af Alvar Aalto for Artek.

Hvor finder I inspiration til jeres indretning?

"Vi elsker at købe bøger om arkitektur, design og interiør og hente inspiration derfra. Kalle er meget inspireret af bøger om den amerikanske kunstner Donald Judd, hvor der er utrolig mange flotte billeder af hans tidligere hjem og studio i SoHo i New York. Vi er også inspirerede af magasinet Apartamento og bruger selvfølgelig også Instagram og Pinterest som inspirationskilde."

Er der nogle særlige perioder, I er inspireret af?

"Vi er nok særligt optagede af modernismen, både i en international og dansk kontekst, og er især fascinerede af det fokus, der var på de funktionelle aspekter af design fra den periode."

LÆS OGSÅ: Da Linea skulle flytte ind i Rasmus’ drengehybel, var der brug for at sætte et feminint præg på indretningen

Benedicte og Kalle 2.jpg

Benedicte og Kalle 6.jpg
Vitsøe-reolsystemet kan ændres efter behov. Værk af Robert Nava, lystestage fra Born in Sweden og keramikskål fra Hawkins New York.

Hvad er det vigtigste i jeres hjem?

"Først og fremmest at det er en god base. I en travl hverdag har vi begge brug for at lade op derhjemme, så det er vigtigt for os, at her er rart at være. Derudover vil vi selvfølgelig gerne have, at her ser pænt ud, og at vores hjem repræsenterer os og vores interesser. Vi interesserer os begge for kunst, og derfor har vi også relativt meget kunst på væggene og har prioriteret det frem for andre ting."

Hvor tilbringer I mest tid?

"Helt klart vores stue. Det er et skønt rum med masser af lys og højt til loftet. Derudover er der både kontorplads, spiseplads og sofa/tv-område i stuen, så det giver vist sig selv, at det er en favorit."

Hvordan udvælger I møbler?

"Alle vores møbler er nogle, vi længe og nøje har overvejet, og som vi simpelthen ikke har kunnet slå ud af hovedet. Vi har en uudtalt regel om, at vi skal have drømt om noget i lang tid, før vi må købe det. Så er det nemmere at spare sammen. Vi går sjældent ud og impulskøber noget."

LÆS OGSÅ: Line Schjelde om særligt møbel-fund: ”Jeg runder dagligt rummet til storskrald i vores Vesterbro-gård”

Benedicte og Kalle 9.jpg
The Floating Bed af Axel Wannberg er redt med sengetøj fra Magniberg. Værket på væggen er af Jørgen Nash og lampen af Isamu Noguchi.
Benedicte og Kalle 7.jpg
Benedicte og Kalle finder inspiration i designbøger, der pynter på PK61-sofabordet af Poul Kjærholm med kanden fra CristaSeya og plastikvasen af Niko June. Taburetten er af Charlotte Perriand og tæppet købt vintage på Lauritz.com. Værket over sofaen er fra Atelier Pica Pica og den sort-hvide pude er fra Alva Aalto hos Artek.

Hvad er jeres seneste investering?

"Vores Utrecht Chair af Gerrit Rietveld. Vi havde drømt om den i et par år, men havde ikke rigtig nogen idé om, hvilken farve den skulle have, indtil vi en dag så den i det helt perfekte tekstil. Til vores ærgrelse var det dog gået ud af produktion, da vi endelig besluttede os for at købe den. Men Paustian ringede til Cassina, og det viste sig, at de lige nøjagtigt havde tekstil nok til at kunne betrække én stol. Det var vildt heldigt!"

Hvad står på ønskelisten?

"En Plywood Chair af Donald Judd, som vi begge er meget betaget af, en Conoid Bench af George Nakashima og PK11-stolen af Poul Kjærholm. Siden vi flyttede ind, har Kalle været på udkig efter en ny kontorstol. Fordi vores kontorplads er en integreret del af vores stue og spisestue, er det vigtigt, at den ikke ligner en kontorstol for meget, men passer sammen med resten af stuen. Det er en meget skulpturel stol, men som kontorstol kan den måske få lov til at være lidt underspillet."

Hvad er jeres bedste investering?

"Det må nok være vores Vitsœ-reolsystem, men generelt er vi virkelig glade for alle vores møbler. Vi bestræber os på at tænke langsigtet, når vi køber møbler, så vi tager os altid virkelig god tid til at overveje et potentielt køb og har derfor kun skilt os af med meget få af de møbler, vi har købt."

Benedicte og Kalle 8.jpg
I stuen er der både plads til hjemmearbejde og afslapning på sofaen, en Day Bed 710 af Alvar Aalto betrukket med tekstil af Raf Simons x Kvadrat, der også står bag den grønne pude. I front står Wassily Chair af Marcel Breuer og om PK54 spisebordet af Poul Kjærholm Myren af Arne Jacobsen. Lampen over spisebordet er af Isamu Noguchi.

LÆS OGSÅ: Da Gaia så huset første gang, måtte hun bruge sin fantasi for at se potentialet

Hvorfor er Vitsœ-systemet så smart?

"Først og fremmest er det vildt funktionelt, fordi det er et modulært system, hvilket gør det nemt at ændre alt efter behov. Vi har allerede haft det hængende i flere forskellige formationer i vores forrige hjem. Ideen er, at du køber to væghængte skinner, og så kan du tilkøbe forskellige dele som hylder, borde og skuffer osv. På den måde kan du skabe præcis det udtryk og den funktion, du har brug. Derudover er det meget holdbart. Vores er blevet flyttet meget rundt, men er stadig i superflot stand."

Hvordan pladsoptimerer I?

"Vi har nok primært pladsoptimeret ved hjælp af vores Vitsœ-system. I vores tidligere lejlighed havde vi et stort skrivebord, men det var der desværre ikke plads til her. I stedet har vi købt et skrivebordsmodul til reolsystemet, så vi nu har en lille kontorplads stuen. Der var heller ikke plads til et egentligt spisebord i køkkenet, men det integrerede bord til Vitsœ-systemet passer perfekt ind."

Hvad er jeres bedste indretningstips?

"Tænk langsigtet: Hvad er tidløst nok til, at du ikke vil erstatte det senere hen? Tænk også i funktionalitet, når du fx vælger reolsystemer eller stole, der skal kunne stables. Du ved aldrig, hvor meget eller lidt plads du kommer til at bo på i fremtiden."

Benedicte og Kalle 4.jpg
Udsigten fra altanen nydes med vin og venner.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og København

610x200_woordy_dmjpg.jpg