Bolig: Romantisk sommerhus
Foto: Frederikke Heiberg Sommerhus

Boliginspiration sommerhus

Bolig: Romantisk sommerhus i sort træ

Familien Toft-Nielsen bor i USA, men har i det sorte træhus i Nordsjælland skabt en dansk base. Med genbrug, keramik, kunst og sjove sager har de skabt et hyggeligt sommerhus.

Hver sommer, når familien ankommer til sommerhuset, er det altid stilheden og "duften af Danmark", der gør størst indtryk.

– Det er en dejlig blanding af følelser og forventninger til en lang sommerferie i selskab med familie og venner. I huset samler vi dem vi holder af og nyder gensynet efter mange måneders adskillelse. Men det er også et sted, vi holder af at være alene, fortæller Gitte Toft-Nielsen.

– Mit yndlingssted er terrassen om morgenen, hvor vi sidder i timevis og nyder haven, det danske bagerbrød og avisen. Om aftenen sidder vi i stolene i bunden af haven og nyder den sidste aftensol, snakker, griner og drikker drinks.

Og så er der lige plastikhalvtaget, griner Gitte. Kønt er det ikke, men hvor rykker man ellers lige sin kæmpe familie hen, når den danske sommer ikke makker ret?
Denne del af stuen er bundet sammen af blå, grå, brune og grønne nuancer. Sofaen Ritz er fra Ilva men købt brugt. Resten er fra genbrugsforretninger og markeder.På puffen er en gammel fransk bakke med mønster af perlemor. Det store grågrønne fad er fra Løvemose og både mønster og farve går igen på det lille fad.

LÆS OGSÅ på Boligliv.dk: Cool og klassisk villalejlighed

Købt ubeset
Christian og Gitte Toft-Nielsen flyttede til Connecticut i USA for snart 15 år siden i forbindelse med en udstationering. Opholdet skulle have varet to år, men alle, inklusive familiens tre børn, Clara, Astrid og Hans stortrives i USA, men nyder til gengæld at komme hjem til Danmark hver sommer.

– Vi købte sommerhuset for 11 år siden, da vi havde besluttet os for at blive i USA. Vi havde brug for en base, hvor vi kunne være hele sommeren og sammen med familien og venner. Men for 11 år siden købte alle sommerhuse. De blev sat til salg den ene dag og solgt den næste. Vi havde fået øje på huset på nettet, men havde ikke lige mulighed for at tage hjem til Danmark for at tjekke det ud. I stedet bad vi vores gode ven og ejendomsmægler om at se nærmere på det lille træhus – og med hans godkendelse købte vi det. Ubeset. Og på en måde beskriver det meget godt vores livsstil og indretning. Vi er meget dårlige til at planlægge, men vi tror på at gribe de chancer, der dukker op, og så håbe på det bedste.Da familien skulle have nyt køkken valgte de et Unoform køkken i oregon pine fra 70érne, fundet på Den Blå Avis. Over køkkenbordet hænger de klassiske værkstedspendler fra Louis Poulsen. Det lange smalle anretterbord er fundet i Røde Lade i Horserød.


Fra soveværelse er der direkte udgang til haven. Både gardiner og sengetæppe er syet af stof som Gitte fandt på et loppemarked. Farveholdningen binder det hele sammen til et rolig udtryk, der emmer af sommerhus. På væggen hænger indrammede, dekorative koralvifter.

LÆS OGSÅ: DIY til boligen med kreative blogs

Her bor:

Christian og Gitte Toft-Nielsen,som arbejder med indretning i USA, samt deres tre børn, Clara, Astrid og Hans. Familien bor til daglig i USA.

Sommerhus i Nordsjælland.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Sommerhus og Interiør