Brug kobber i din indretning
SPONSORERET indhold

Brug kobber i din indretning

Opdater dit hjem med den hotte kobberfarve! Vi viser, hvordan du kan forvandle æsker, dåser og paprør til elegant boligtilbehør, og du får også ideer til dekorative detaljer lige til at lave selv.

Foto: Pernille Enoch
18. apr. 2015 | Bolig | BoligLiv


Kobber i køkkenet

Brug et kobberrør til at hænge køkkenredskaberne op på, og mal kobberfarvede detaljer på køkkengrejet – så er dit køkken helt opdateret! Kobberkrukke med marmorlåg er fra Stilleben, sort saks fra Hay og sort vase fra Ditte Fischer.

TILBUD: 2 numre af BoligLiv + 4 lysestager i glas fra House Doctor

Du skal bruge: 1 stk. kobberrør i ønsket længde (f.eks. fra Silvan), kraftig snor, kroge (Notre Dame), kobberspray, kobbermaling, pensel, grydeske og skærebræt af træ (Notre Dame) og et lille glas med låg (genbrug).

Sådan gør du: Hæng røret op med et stykke kraftig snor i hver ende. Det kan naturligvis også sættes fast på væggen med beslag. Hæng kroge på røret. Tag låget af glasset, og mal det med kobberspray. Lad det tørre helt, før du sætter det på igen. Sæt et stykke malertape på skærebrættet, inden du maler den ene ende med kobbermaling, så kanten bliver lige. Lad tørre næsten helt op, og fjern så tapen. Mal et stykke af skaftet på skeen med kobbermaling.


Mønster på væg og pude

Mal en vægdekoration, og sy en pude med det fineste mønster af dryp af kobbermaling. Grå pude fra Stilleben og grå æske fra Hay.

Vægdekoration:

Du skal bruge: malertape, kobbermaling og pensel.

Sådan gør du: Sæt malertape i en geometrisk form i hjørnet af en væg, og mal feltet med kobbermaling – lav evt. flere felter. Lad malingen tørre, og tag malertapen af.

Pude:

Du skal bruge: lysegråt bomuldsstof, monteringspude, tråd, kobbermaling og en pensel.

Sådan gør du: Vask stoffet inden brug, og lad det tørre. Bland en smule vand i kobbermalingen, tag lidt på en pensel, og dryp det på stoffet. Lad malingen tørre. Klip 2 stk. stof i samme størrelse som monteringspuden. Læg stoffet sammen ret mod ret og sy det sammen med 1 cm’s sømrum. Lad en åbning stå til at vende igennem. Læg puden i, og sy åbningen sammen i hånden.

Tip: Den varme kobberfarve er især flot til grå og sort.Flotte æsker og en ny lampe

Det er ikke til at se, at de flotte æsker er af pap, eller at den tjekkede lampe er hjemmelavet!

Æsker:

Du skal bruge: papæsker (Panduro Hobby) og kobberspraymaling.

Sådan gør du: Tag lågene af æskerne, og spray låg og æsker med kobbermaling. Lad tørre, og spray dem igen. Lad tørre helt, før du lægger lågene på igen.

Lampe:

Du skal bruge: en fatning, kobberspraymaling, sort eller grå stofledning (Notre Dame) og en stor glødepære.

Sådan gør du: Spray fatningen med kobbermaling, og lad den tørre. Sæt stofledning og pære i, og hæng lampen op.Frisk et fad op

Mal et træfad med kobbermaling, og brug det som centrum i et fint stilleben på bordet med sten og store træperler (f.eks. fra Panduro Hobby).Elegante knager

Giv din entre ekstra god stil med elegante knager lavet af – gamle træklodser fra loppemarkedet! Kobberbøjler fra Hay og rundt greb fra Notre Dame.

Du skal bruge: træklodser i forskellige former (f.eks. fra et loppemarked), kobbermaling, pensel, pinolskruer (skruer med gevind i begge ender).

Sådan gør du: Mal siderne af klodserne med kobbermaling, men lad enderne forblive umalede. Lad tørre. Skru en pinolskrue i den ene ende af klodsen, og skru klodsen fast i væggen. Hæng flere knager af klodser sammen, og bland evt. andre knager imellem.Supersej vase

Sat sammen med en smuk sort vase og en fin kande ser konservesdåsen helt sej og industriel ud i stilen. Kobberkande og sort Lyngby-vase er fra Stilleben.

Du skal bruge: 1 konservesdåse med riller på siden og kobberspraymaling.

Sådan gør du: Tøm dåsen for indhold, tag papiret af, vask den og tør den grundigt. Spray dåsen med kobberspraymaling, og lad den tørre.


Orden på skrivebordet

Blyantholderen holder orden og ser flot og dekorativ ud. Det er ikke til at se, at den består af lutter paprør! Æske med kobberlåg fra Stilleben, keramikskål fra Pi Bjørg og notesbøger fra Hay.

Du skal bruge: 6-7 paprør fra wc- og køkkenruller, saks, limpistol og kobberspraymaling.

Sådan gør du: Saml rørene som ønsket, og klip dem til i forskellige højder. Spray hver enkelt med maling, og lad dem tørre. Stil dem sammen igen, og lim dem sammen i siderne med limpistol.


Stol og kommode i nyt look

En gammel stol har fået flotte kobberben, og en lille kommode er blevet helt tjekket i nye farver i hjørnet her. Kobberlampe og trådkurv fra Plint, æske fra Stilleben og billede fra Pernille Enoch.

Stol:

Du skal bruge: en stol, gerne med metalben, fint sandpapir, pensel, grå træ- og metalmaling og kobberspraymaling.

Sådan gør du: Slib stolen let med fint sandpapir, og tør støvet væk. Mal benene med kobberspray. Mal sæde og ryglæn grå. Lad stolen tørre, og mal evt. sæde og ryg en gang mere.

Kommode:

Du skal bruge: kobbermaling, sort maling og en lille kommode (genbrug).

Sådan gør du: Mal kommoden sort, men lad en skuffe være. Mal den sidste skuffe med kobbermaling.

TILBUD: 4 numre af BoligLiv + Kropspleje fra Tromborg

► SE OGSÅ: DIY: Smukke æsker til opbevaring

► SE OGSÅ: Nemme ideer til nye vaser