Christina Thorbøll bolig

Foto: Dianna Nilsson Christina har indrettet sig med en kombination af nordiske og vietnamesiske vibes.

"Mit mål var at finde et hjem, hvor jeg stadig havde plads til, at mine unger kunne komme hjem og bo, uden at de skulle ligge i lag eller sove på sofaen"

Christina Thorbøll bor i rækkehus i Hørsholm omgivet af masser af rejsefund og kuriositeter, som forener det nordiske og asiatiske designunivers på smukkeste vis. Kom indenfor i hendes fine bolig her.

Da Christina skulle finde et nyt sted at bo efter sin skilsmisse, var det vigtigt for hende at finde et sted, der både havde luft og plads til at skabe en smuk udeoase.

"Mit mål var at finde et hjem, hvor jeg stadig havde plads til, at mine unger kunne komme hjem og bo, uden at de skulle ligge i lag eller sove på sofaen – og hvor jeg stadig havde mulighed for at komme ud og skabe en dejlig oase i det grønne", fortæller Christina.

Hendes terrasse og have er lille, men akkurat stor nok til, at der kan skabes en eksotisk oase fyldt med krukker og møbler hentet hjem fra bl.a. Saigon. For Christina Thorbøll har formået at skabe et personligt univers i det ellers anonyme 70’er rækkehus, og hendes fornemmelse for at sætte smukke ting sammen springer én i øjnene fra det øjeblik, man træder ind i rækkehuset.

Smuk lampe i stuen.
Lampe fra Olsson & Jensen. Billedet er lavet af Jim Goodall. Nettet har Oi Soi Oi produceret til #Lot29.

"Da jeg overtog huset, rev jeg al den oprindelige savsmuldstapet ned, en væg og lavede nyt køkken og nye badeværelser, men på en enkel og simpel måde, så det passer til den enkle arkitektur her", forklarer Christina, der har sat et Ikea-køkken op, som hun så har piftet op med personlig kunst, smukt stentøj og smukke rejsefund.

"Jeg samler på kunst, bøger og skøre ting, jeg finder rundt omkring, og jeg elsker arvestykker og at blande gammelt og nyt, dyrt og billigt. Jeg er nok lidt boheme-hygge i min stil", smiler Christina, der går mindre op i funktionalitet.

"Jeg går faktisk meget lidt op i, om noget er praktisk og funktionelt. Bøger betyder utrolig meget for mig. Jeg læser meget og har i alle mine hjem haft store reoler. For mig hygger bøger mere end noget andet. Min mormor og morfar havde et bibliotek i deres hjem, så for mig har bøger altid været forbundet med varme, hygge og tryghed", fortæller Christina.

Spisestue, hvor væggen er dekoreret med rejsefund.
Skabet er fra Oi Soi Oi, bordet fra Interstudio. På væggen har Christina sat smukke bakker som dekoration, de er købti Tyrkiet. Kanden er fra Oi Soi Oi og loppemarkeder. Stolen er vintage Eames, og tæppet er fra Massimo.

Eksotiske rejsefund

Mange af Christinas møbler, på nær hendes vintagefund og arvestykker, er hentet hjem fra rejser, og særligt Saigon eller det øvrige Vietnam, som hun nærer et særligt forhold til. Både fordi hendes forældre boede der, og fordi hun her mødte sin forretningspartner Britt Goodall, som hun nu på 12. år arbejder sammen med.

"Britt og jeg mødtes i Hanoi, hvor mine forældre boede på daværende tidspunkt. Britt og hendes mand boede der allerede. Hun havde skabt et unikt netværk af små værksteder allerede der, men manglede én, der kunne drive salget", fortæller Christina, der selv er uddannet cand. merc, og kom fra en baggrund med salg og marketing i en større amerikansk virksomhed og fra reklamebranchen.

"Jeg har nu været selvstændig i 12 år og jeg beskæftiger mig med det, jeg altid har drømt om at lave", fortæller Christina, der i Oi Soi Oi laver nordisk interiør med et nordisk tvist.

"Vi tager altid udgangspunkt i det originale kunsthåndværk, og så får vi produceret vores eget design ud fra det i Vietnam. Det er håndlavet på små værksteder, hvor vi kender alle og har vores gang mange gange om året. De personlige relationer er meget vigtige for os", siger Christina, der selv har indrettet sig med vietnamesiske skulpturer, krukker og keramik i samtlige husets rum.

Fin stue med billeder og blomster på bordet.
Puder, hornstager, lakskrin, lakbakke, bambusskammel og lakbord fra Oi Soi Oi. Billeder er arvestykker, og de moderne tegninger er lavet af Jim Goodall, der er partnerens Britts mand. Tæppet er fra Brandts Indoor, og det lille sidebord fra Mater. Vasen på bordet er fra Louise Roe
Store krukker på gulvet.
 Krukkerne i hjørnet af stuen er fra Saigon og gamle unika. Bambusrullegardiner fra Color & co.
Konsolbord med smuk papirkunst bag.
 Mellem vinduerne står et smukt konsolbord, hvor to billeder med parpirkunst, som Christina har købt i New York, hænger som en installation over bordet. Bordet er arvestykke fra Tirsbæk Gods, lamperne er fra Oi Soi Oi, trææsker og glaskarafler er arvestykker, og lakæskerne er fra Oi Soi Oi. Lysestager er fra Reflections Copenhagen.
Hvidt køkken uden overskabe.
Køkkenet er hvidt og let uden overskabe, men den lille smalle hylde er perfekt til udstilling af fine kander og fletsager.
De mange asiatiske  indslag i indretningen  giver spiller godt op  imod den nordiske stil.
De mange asiatiske indslag i indretningen giver spiller godt op imod den nordiske stil.
Fin lampe i stuen.
Et af de nyeste skud på stammen er lamperne og skærmene fra Vietnam i silke, som er inspireret af traditionelle lamper derfra. Bordlampe og lysestager i ben er fra Oi Soi Oi, og sidebord er fra Mater.
Smuk orange repos.
Det orange skrivebord, der står på reposet, er fra Oi Soi Oi. Ved siden af står gamle kurve fra Saigon, og kurv Oi Soi Oi har lavet til Lot29. På væggen hænger kunst af bl.a. Richard Mortensen. På bordet står lampe, lakskrin og marmorkugle og -pyramide fra Oi Soi Oi.
Soveværelse indrettet i smukke douche toner.
Soveværelset på første sal er indrettet i smukke douche toner og med et miks af orientalske ting og dansk design. Sengen er fra Ikea, sengebordet og lakskrin også fra Oi Soi Oi. Tasken er Christinas seneste køb.
Smukke fund.
Christinas univers tager afsæt i en blanding af nordisk og asiatisk formsprog og æstetik
Sengetæpper og puder fra Oi Soi Oi.
Sengetæpper og puder fra Oi Soi Oi.

Hvem & hvad?

  • Hvem: Christina Thorbøll, 52 år, har tre store børn og to bonusbørn. Medejer af interiørfirmaet Oi Soi Oi, som hun driver og ejer sammen med Britt Goodall.
  • Hvad: Rækkehus fra slut 70’erne på 184 m2 i Hørsholm nord for København. Opført i fem plan med en lys trappe, der forbinder alle niveauer.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_dmjpg.jpg