Et glimt af London i Sønderborg

Foto: Christina Kayser O. Blogger Isabella Thordsen og kæresten har indrettet sig med en urban genbrugsstil.

Blide jazztoner strømmer ofte mod en, når man træder ind ad døren i lejligheden i Sønderborg

Efter mange år i London er blogger og stylist Isabella Thordsen flyttet tilbage til barndomsbyen Sønderborg. Den urbane stil har hun og kæresten dog bragt med sig til Sønderjylland, hvor de har indrettet deres lejlighed med fantastiske vintagefund.

Blide jazztoner strømmer ofte mod en, når man træder ind ad døren i lejligheden i Sønderborg. Her bor stylist og livsstilsblogger Isabella Thordsen sammen med sin kæreste Szymon.

– Herhjemme spiller musikken næsten altid. Kommer du forbi for at sige hej, ender du ofte med at blive et par timer, for så bliver kaffe til tapas, tapas til vin og vin til en cocktail eller to, fortæller Isabella om de nye rutiner og den tilværelse, som parret i dag har, og som står i skærende kontrast til det hektiske storbyliv de begge levede gennem flere år i London med fester, studie og uger, der hurtigt forsvandt med over 60 timers arbejde.

– Vi havde begge brug for et break fra Londons travle hverdag for at finde os selv. Vi savner begge det liv og de mange muligheder, vi havde i storbyen, men lige nu er dette hvad vi har brug for, fortæller Isabella.

LÆS OGSÅ: Farverig familieoase i København

Der er næsten altid en vinyl på pladespilleren hos Isabella og Szymon. Skabet er fundet brugt og plakaten er en gammel polsk filmplakat.

En gammel trappestige fungerer som sengebord. Lyset er fra P.F Candle Co.

Fra rå fabriksstil til dansk hygge

Roen og den trygge stemning ligger som en tæt, varm dyne over lejligheden. Især i den store åbne stue, hvor parret har mikset flere stilarter, har de formået at skabe den hygge, som vi danskere lige nu er kendt for helt om på den anden side af kloden.

– I London boede vi i en kæmpe warehouse lejlighed uden vægge og døre, og den lidt rå stil derfra har sat dybe spor i os. Vi er gode til at gøre plads til hinandens indretningsstil og jeg har accepteret flere farver, mens Szymon godtager mere dansk hygge og masser af stearinlys, forklarer Isabella.

– Vi elsker vores hjem her højere end noget andet. Den fine natur omkring byen, den gamle charmerende bygning, de knirkende gulve, og så ligger vores lejlighed midt på gågaden, hvor der altid er liv, og kun fem minutter fra Sønderborgs smukke havn.

Den hvide sofa er fra Swoon Editions og den grønne er købt på et marked I London. Lampen er også et vintagefund og puderne er et miks at Hay og loppefund. Gulvtæppet og metalboksene, som glasbordpladen ligger på, er fra Urban Outfitters. Lignende landkort kan tit findes på dba.dk

Vintagekamera og yndlingsfotos på stuebordet.

Isabella arbejder som stylist og blogger. Følg hende på isabellathordsen.com 

Burger- og cocktailbar på tegnebrættet

Kærligheden til vintagemøbler har parret delt, siden de mødte hinanden på en bar i London.

– Jeg åbnede allerede min egen second hand webshop med modetøj, da jeg var 20 år og drev den med stor passion og succes, indtil jeg valgte at lukke den for at flytte til London og studere. I London tog vi hver weekend rundt til diverse markeder, og det samme gør vi nu i Danmark og Tyskland, samt i Polen, hvor Szymon kommer fra. Så tager vi vores lille, gamle bil og kører rundt fra sted til sted med god musik og Pumpkin på skødet. Og for tiden bliver indkøbene på de mange køreture ekstra store. Szymon, som er kok, savner nemlig de mange små spisesteder med tilbagelænet stemning og små, simple retter på menukortet fra storbyen. Derfor arbejder parret på at åbne en burger- og cocktailbar i lokalerne under deres lejlighed i Sønderborg, hvor Szymon skal stå i køkkenet, og hvor Isabella og han sammen vil videreføre den internationale og rå vintagestil, de har bragt med sig fra metropolen London til lille Sønderborg.

LÆS OGSÅ: Smuk lys loftslejlighed i Oslo

De to stiger fandt parret på et marked i London og Szymon fik bugseret dem hjem på cykel. Kameraet er fra Urban Outfitters og resten er arvestykker. Du kan tit finde gamle medicinbolde i loppebiksene på nettet eller instagram.

Spisestue og dagligstue hænger sammen som husets ubestridte hjerterum. Spisebordet er fundet brugt og det samme er billederne, skamlen og lamperne. De originale Eames glasfiberstole har stor betydning for Isabella, for de var hendes første store investering til hjemmet.

Hunden Pumpkin følger ofte med parret rundt på deres loppeture i Europa.

Isbellas misundelsesværdige samling af tasker fraMiu Miu, Chanel og YSL står udstillet i det fineste glasskab i entreen.

Skrivebordet er en gammel dør monteret på bukke og stolen er fra Kartell. Lampen er fra London og pladespilleren i vindueskarmen er fra Crosley. Det lille skuffemodul er fra Nomess.

Næsten alt i det lille læsehjørne er vintagefund fra parrets tid i London. Plante og skind er fra Plantorama.

De høje paneler gør det ud for sengegærde i det lyse soveværelse. Trappestigen, der fungerer som sengebord, er fundet i London. Sengetøj, tæppe og puder er fra Urban Outfitters. Plakaten er fra mapiful. com og træhånden er fra Hay.

Szymon, der kommer fra Polen, har en svaghed for gamle polske filmplakater, som parret ejer en del af. Stolen og den industrielle reol er et endnu er par af Isabellas fantastiske vintagefund.

En stor kop kaffe, jazz på pladespilleren og personlige polaroider er nogle af de ting Isabella sætter mest pris på. Koppen er fra Urban Outfitters og uret er fra Cluse.

TIP
Indram dine gamle yndlingspladecovers og hæng dem som kunst på væggen.

HVEM OG HVOR?

Isabella Thordsen, 25 år, iværksætter, stylist og blogger, kæresten Szymon Stefanski og hunden Pumpkin

Lejlighed i byens ældste bygning i Sønderborg.

Følg Isabella @isabellath

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning og Interiør

610x200_woordy_knap2.jpeg