Kurve
SPONSORERET indhold

Flet i boligen: Kurvenes comeback

Se, hvordan du får succes med at bruge kurveflet i dit hjem, og hvad du skal lede efter i butikker og på loppemarkeder.

Foto: Tia Borgsmidt
05. sep. 2015 | Bolig | BoligLivDÆKKESERVIETTER PÅ VÆGGEN

Fem dækkeservietter er blevet til en personlig vægudsmykning. Flos lampen er fra Illums Bolighus, stolen og bordet er fra Menu, og kurven og den runde bakke er loppefund.KURVE I KØKKENET

I Stringreolen står forskellige små kurve, brødkurve og træbestik fra loppemarkeder og giver hygge og personlighed til køkkenet. Den flettede kinesiske kurvelampe i forgrunden har fået ny grå ledning. Reolen er fra Designdelicatessen.


OPBEVARING I STUEN

Miks kurve ind i din indretning sammen med bøger og loppefund i reolen. Brug dem til smuk og skulpturel opbevaring af alle de små ting. Du kan finde flettede kurve i genbrugsbutikker, på loppemarkeder og i Fair Trade butikker. Maleriet er af Birgitte Støvring, lampen er fra Casa Shop, og Lupo reolen fra Jysk har fået nye, malede MDF-plader på hylderne.


TIL EKSTRA PUDER

Kurven til de ekstra puder og tæpper er malet i bunden med farven R11 fra Dyrup. Tæpper og puder er fra Retro Villa.


PRAKTISK BAKKE

En patineret kurvebakke passer lige i størrelsen til lineal, saks, stempler osv. på skrivebordet. Lineal i træ og manilamærker er fra Tiger.


STYR PÅ BLYANTERNE

Brug små kurve og krus som hyggelig og overskuelig opbevaring af pensler og blyanter på skrivebordet.


ORDEN I KONTORET

Stil store flettede kurve sammen med en enkelt metalkurv, og brug dem til opbevaring af f.eks. gavepapir og tapetruller i din hjemmearbejdsplads. Fletkurvene er genbrug, og trådkurven er fra Menu. Skrivebordet er fra Ikea, og stolene er fra Jysk. Pendlen er fra lauritz.com, hylden er fra Moster Olga, og skabet er fra Lindebjerg Design. Bordlampen er fra Nordlux, og maleriet er af Mette Helena Rasmussen. Endevæggen er malet med farven Hede fra Dyrup, glans 5.


DIY MOBILE AF BORDSKÅNERE

Bordskånere fundet i en genbrugsbutik er forvandlet til en flot uro ved hjælp af sort kraftig snor og træperler fra Panduro Hobby. Uret er fra Menu, den store grafik er fra Love & Ink, og landskabsbilledet i batik er fra en genbrugsbutik. Den sorte bordlampe er fra Nordlux.


TASKER TIL TØRKLÆDERNE

Brug flettede kurve og tasker i entreen til opbevaring af tørklæder, huer og handsker. Eames knagerækkerne er limited edition, købt hos Illums Bolighus.


GRØNNE PLANTER …

og aquatoner er hot – og et forfriskende modspil til kurvene i varme farver. Den grønne Lyngbyvase er fra Hilfling Design, mens urtepotteskjulerne er loppefund.


SÆT KERAMIK TIL

For mange kurveflettede ting samlet et sted kan virke lidt tungt i udtrykket. Sæt derfor de rigtige ting til, f.eks. keramikvaser med mønstre og enkle bakker og krukker. Bakken er fra Stilleben.


► SE OGSÅ: Keramik: 15 med glasur, lige til at spise
► SE OGSÅ: 
Organiser med kurve
► SE OGSÅ: Sy en sej stofkurv