Søs Sophias bolig

Foto: Søs Sophia

Ugens instagram-bolig

Ét møbel hitter på Insta: ”Der er altid 30-50 mennesker, der gemmer opslaget”

Keramik, fede farver og DIY-projekter er noget af det, der dominerer hjemme hos 25-årige Søs Sophia Maigaard Asmussen. Mød ugens Instagram-bolig her.

Man er ikke i tvivl, når man ser på de smukke billeder af boligen:

Hjemme hos 25-årige Søs Sophia Maigaard Asmussen bliver det aldrig en sort-hvid stil, der fylder, for farver er alfa og omega for den unge mor og plakatshop-ejer. 

Interessen for gør-det-selv-projekter og boligindretning deler hun ud af på sin Instagram-profil, og hver gang hun deler billeder af deres hjemmelavede "sættekasse" i spisestuen, oplever hun eksempelvis, at mellem 30 og 50 mennesker gemmer opslaget

Hun er også til både genbrugsfund og gode tilbud fra både IKEA og Søstrene Grene, som hun formår at samle i mix i rækkehuset i Herning. 

Mød kvinden bag Instagram-profilen @gedekid her – og lad dig inspirere:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Mit navn er Søs Sophia, og jeg er 25 år. Jeg er under uddannelse og har sammen med min kæreste en plakatshop, arthus.dk. Jeg bor i Herning i et 87 kvadratmeter stort rækkehus med min kæreste, Jakob, og vores søn, Villum. Inden vi flyttede til Herning, boede vi Esbjerg, som er min hjemby. Vores lille rækkehus i Herning var spritnyt, da vi flyttede ind. Alt var hvidt og uden charmerende, gamle detaljer, som vores gamle lejlighed havde. Jeg kunne mærke, at der skulle en masse personlige fund og farver til, før det ville føles hjemligt og hyggeligt for os. Men her var ellers alt det, vi skulle bruge. En lille have, et bryggers, et køkkenalrum og to værelser. Helt perfekt.

Pulsleplads_1.jpg

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid elsket at lave om på mit værelse, da jeg boede hjemme. Jeg husker engang, mine forældre gav mig lov til at få ’nyt’ værelse, da jeg var omkring 12 år. Vi skulle i IKEA for at købe ny seng, puder, spejl osv., og om natten havde jeg svært ved at sove af ren spænding og begejstring over alle de fine fund, vi skulle gøre til mit værelse dagen efter.

I gymnasietiden begyndte jeg at gå mere op i tøj og sneakers. Da jeg så flyttede hjemmefra, kom interessen igen. Så fandt jeg min kæreste og fik virkelig lysten til at skabe et dejligt hjem for os. Jeg har altid været et hjemme-menneske og går meget op i, at det skal være hyggeligt i mit hjem. Jeg fik lysten til at dele på Instagram, da jeg gik på barsel og ventede Villum. Det fangede mig bare.

Det mørke skab i entreen indeholder nøgler, hårspænder, solbriller osv.
Det mørke skab i entreen indeholder nøgler, hårspænder, solbriller osv.

Beskriv din stil?

Jeg kan godt lide farver, keramik, plakater, gør-det-selv og personlige genbrugs fund. Jeg har fået min kæreste til at lave en del af vores møbler selv, så jeg føler virkelig, at vores hjem er ret unikt. Jeg er dog også glad for gode tilbud, så du finder også ting fra både IKEA og Søstrene Grene i vores hjem.

Kontor og soveværelse i et.
Jakob har lavet den fineste arbejdsplads i soveværelset. Knagerækken er fra H&M Home.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver inspireret af folk, der tør bruge farver i deres hjem. Selvom jeg til tider prøver at vælge lidt færre farver til vores hjem, som fx til vores billedvæg, så synes jeg, det er sejt, når man tør bruge farver og ikke er bange for at sammensætte. Jeg bliver også inspireret af dem, der finder ekstremt fine genbrugsfund til ingen penge. Det formår jeg også selv sommetider, og det kan få mig helt op at køre. Der findes ikke noget bedre end at gøre et godt køb.

Billedvaeg_1.jpg

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Inspiration fra Japan og Kina. Jeg har købt en sjov fiskevase, som jeg elsker, og så har jeg haft to kunstplakater med både kinesiske tegn og geisha’er.

I vitrineskabet står en lille fiskevase, som Søs har købt i Søsterne Grene.
I vitrineskabet står en lille fiskevase, som Søs har købt i Søstrene Grene.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Jeg har lige været i genbrug og finde en stjerne til juletræet. Vi skal have juletræ herhjemme for første gang i år, så der skal selvfølgelig en stjerne på toppen. Den kostede en 5’er, og så kan man jo altid ønske sig eller spare op til en ny, pænere stjerne. Jeg fandt desuden også noget andet fint pynt til træet. Man kan finde nogle virkelig fine, originale julekugler i genbrug op til jul.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Vores spisebord. Det er et bord, som vi har fået mange fine kommentarer på, og det har bare holdt så godt. En af vores venner lavede det for os, og vi fik lov til at købe det billigt. Jeg er ikke så øm over det, netop fordi det ikke kostede os noget særligt, men samtidig synes jeg, at det er et rigtig flot bord. Jeg ville være så træt af at være virkelig øm overfor mine møbler. Særligt når man har børn i hjemmet.

Spisebordet er købt af en ven, som selv har bygget det.
Spisebordet er købt af en ven, som selv har bygget det. Lampen,York pendel fra outletlamper.dk, kande fra Stories By & Galleri Jon og plakater fra A-Muse og Viola Brun 

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Vores spisestue med vores hjemmelavede sættekasse. Der er altid mellem 30 og 50 mennesker, der gemmer opslaget, også selvom jeg har delt det en del gange efterhånden. Men jeg er nu også selv ret glad for den lille spisekrog.

Sætterkassen har Søs selv bygget. På hendes Instagramprofil kan du se en guide til hvordan hun har bygget den.
Sætterkassen har Søs selv bygget. På hendes Instagramprofil kan du se en guide til, hvordan hun har bygget den.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det skifter nok lidt, men jeg har faktisk altid været tilfreds med Villums værelse. Det handler nok også om, at jeg ikke tænker nær så meget over, hvilke farver der spiller sammen netop derinde. Det er et børneværelse, hvor der skal være hyggeligt og plads til rod, farver og massevis af leg.

Tapetet i Villums værelse er fra Flügger og plakaterne er fra Mado.
Tapetet i Villums værelse er fra Flügger og plakaterne er fra Mado.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg har lokket Jakob til at lave en hjemmelavet rutschebane til Villum i julen. Altså en der fungerer på sofaen. Som man kan hægte af og på. Det bliver det sjoveste for ham at have herhjemme til stuen. Desuden vil jeg gerne have gjort noget mere ved badeværelset. Jeg viser aldrig vores badeværelse frem, og det er egentlig bare fordi, at det er virkelig kedeligt og hvidt derinde.

Villums værelse.
Villums værelse.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

En sort/hvid stil. Du vil altid finde farver i vores hjem.

Mine favorit-Instagrammere?

@diana.mwabala – fordi hun virker så sød og nede på jorden. Hun laver virkelig nogle fede DIY’s, har det skønneste hjem og så er hun bare dygtig til at kombinere forskellige stilarter. Hun er klart et følg værd.

@kodeordeter – Ann deler også fine billeder af hendes hjem, og så elsker jeg, at hun virker til at være så tro mod, hvem hun er, og den stil hun har.

@stories.by.t selvom det er min mors butik, så er min anbefaling også helt oprigtig og velbegrundet. Jeg finder nemlig en stor del af vores keramik, tæpper, kander og plakater til vores hjem i hendes butik. Den emmer bare af hygge og personlighed.

Koekken_1.jpg

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Blomster. Det kan shine ethvert rodet, børnehjem op. Det giver altså bare noget ekstra overskud at kigge på friske blomster i hjemmet. Man bliver glad af det.

Kig i genbrug efter nogle af de der små ting, der kan gøre dit hjem lidt mere personligt. Det er da fedt at have noget, alle andre ikke har. Hold også øje i dine supermarkeder. Indimellem kan man gøre nogle gode køb til hjemmet. Den lille rispapirs-luftballon på Villums værelse har jeg fået mange fine kommentarer på. Den er fundet i Netto. Desuden fandt jeg vores store runde spejl i entréen i Fakta til ingen penge samt havesæt og sengetøj ved Coop.

Rispapirsluftballonen er købt i Netto.
Rispapirsluftballonen er købt i Netto og pynter så fint på Villums værelse.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Det er nok den lille ’japanske’ fiskevase, som jeg virkelig er blevet glad for. Den kostede ikke mange penge i Søstrene Grene, men for et par år siden havde jeg nok forbandet den langt væk.

Plakater fra Arthus Kunsthal, Postershop, Empty Wall og Sofia Lind.
Plakater fra Arthus Kunsthal, Postershop, Empty Wall og Sofia Lind.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Lige nu er det nok vores lille vitrineskab der hænger som en del af billedvæggen i stuen. Jeg elsker, at man ligesom kan vise sine ting frem i det lille skab, og så hænger den bare så flot i samspil med plakaterne. Desuden har jeg selv sat det i stand, så både tiden og kræfterne, jeg har lagt i det, betyder også noget.

Følg selv Søs Sophia her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Sociale medier og Instagram