gode planter til soveværelset
SPONSORERET indhold

12 planter, der vil elske at bo i dit soveværelse

Det er vigtigt at vågne og falde i søvn i et rum, hvor det er hyggeligt at være, og her er planterne oplagte til at skabe en dejlig atmosfære.

Af:: Bente Halkjær Foto: Tia Borgsmidt
03. jan. 2022 | Bolig | Hendes Verden

Lækkert indeklima med planter

Grønne planter er ikke kun en smuk, men også en nyttig del af boligindretningen:

  • Det har en generel positiv effekt på vores velbefindende at være omgivet af grønne planter.
  • Planter optager kuldioxid fra luften, som de omdanner til ilt.
  • Visse planter er i stand til at rense luften for skadelige stoffer fra for eksempel byggematerialer, maling og gulvtæpper. Fredslilje, væddeløber, stuebirk og guldranke er eksempler på gode luftrensere.
  • Planter kan rette op på tør luft indenfor om vinteren, da de får luftfugtigheden til at stige.

Her har vi samlet 12 planter, som er gode i dit soveværelse:

planter til soveværelset musehaleaks

Musehaleaks

Musehaleaks, Peperomia pecuniifolia, er en nem og nøjsom plante, der sagtens kan klare en let udtørring mellem vandingerne. Hæng den eventuelt i en lille kurv på sengestolpen, hvorfra den kan sige godmorgen til dig, når dagen gryr.

planter til soveværelset lavendel

Lavendel

Lavendel har efter sigende en beroligende effekt, der afhjælper søvnløshed. Planten er en havestaude, men du kan købe den i potte senere på året og nyde den inde. Til sommer kan du plukke nogle af de duftende blomster, tørre dem og lægge dem i en stofpose, så den blide duft kan brede sig.

planter til soveværelset rosendrue

Rosendrue

Leder du efter en særlig sovekammerat, så prøv rosendrue – en stor og kraftig plante med lange, hængende blomsterstande. Standen er omgivet af dekorative højblade, som sammen med blomsterne skaber et dejligt blikfang i vindueskarmen.

planter til soveværelset astilbe og vild gulerod

Astilbe og vild gulerod

Smukke blomster i vasen kan friske ethvert soveværelse op. Her er det astilbe og vild gulerod, der hjælper den søde søvn på vej. Vælg gerne blomster, der matcher sengelinned og interiør.

planter til soveværelset duftpelargonie

Duftpelargonie

Blot du vifter til duftpelargonien, spreder der sig en dejlig og forfriskende duft i soveværelset. Der findes en lang række forskellige sorter, så du kan få planter med mange skønne dufte.

planter til soveværelset vædderløber

Vædderløber

Væddeløber udvikler nye små planter i den topformede blomsterstand, hvilket giver planten en lidt hængende vækst. Det er derfor en god ide at stille den på en hylde, hvor vækstformen kommer til sin ret. Væddeløber er luftrensende, så klip endelig de små planter af, og plant dem i potter, så de kan rense luften i resten af boligen også.

planter til soveværelset pelargonie

Pelargonie

Pelargonier emmer af charme og nostalgi og passer perfekt til et roligt soveværelse. Har du ikke gemt planten fra sidste år, varer det heldigvis ikke længe, før de første pelargonier dukker op hos blomsterhandleren.

planter til soveværelset fredslilje

Fredslilje

Fredslilje er én af de særligt effektive luftrensende planter, og det er oplagt at placere den i nærheden af sengen, så du er omgivet af ren og frisk luft. Du kan have glæde af planten i årevis, og den er især flot, når den karakteristiske blomsterstand viser sig omgivet af det hvide hylsterblad, der med tiden kan få et grønligt skær.

planter til soveværelset mølplante og stenurt

Mølplante og stenurt

Gå tidligt i seng, og læs nogle sider i en god bog, eller tag et par pinde på strikketøjet, mens du slapper af omgivet af frodige planter – her er det mølplanten øverst og stenurt nederst på bordet.

planter til soveværelset paradistræ

Paradistræ

Soveværelset er ofte placeret i et af hjemmets mørkeste rum, og i så fald kan du vælge planter, der ikke er for lyskrævende. Paradistræ er et godt bud, og de sukkulente blade gør, at den heller ikke er ret tørstig. Du kan tage en stikling fra det lille træ og sætte i en vase med vand, så vil den snart danne rødder. Plant stiklingen i en potte, og et nyt paradistræ er på vej.

Det er dejligt at have god tid om  morgenen og nyde en bid mad på  sengen. Husk at sætte en vase med  et par blomster på bakken, så bliver  det særligt fint og indbydende.
Det er dejligt at have god tid om morgenen og nyde en bid mad på sengen. Husk at sætte en vase med et par blomster på bakken, så bliver det særligt fint og indbydende.

Det er vigtigt at vågne og falde i søvn i et rum, hvor det er hyggeligt at være, og her er planterne oplagte til at skabe en dejlig atmosfære.

Grønne drømme

Det er vigtigt at vågne og falde i søvn i et rum, hvor det er hyggeligt at være, og her er planterne oplagte til at skabe en dejlig atmosfære. Her står den sjove rosendrue i vindueskarmen, en stor duftpelargonie har plads på gulvet, fredsliljen pynter på natbordet, og væddeløberen er klar til at lade de små planter løbe ned fra hyldens kant.

Anbefalet til dig