Gør det selv: 3 cool ideer
SPONSORERET indhold

Gør det selv: 3 cool ideer

Giv din indretning et løft med en ide, der lyser op i mørket: hjemmelavede wallstickers på en mørk væg, gamle vaser opdateret med guldmaling eller en lampe helt af træ …

Af: Citrus Press/RH/HK/Denise Rander Foto: Hanne Fuglbjerg og Per Kjærbye
31. mar. 2014 | Bolig | BoligLiv

Forvandlede vaser

Et par gamle vaser har fået et moderne og nærmest eksklusivt look i en fart! Der skal kun spraymaling til – se på side 23, hvordan du gør! Den runde bakke i baggrunden er fra Ferm Living.

Tip: Det giver en flot effekt, at malingen løber ‘opad’ på nogle af vaserne og nedad på de andre – og det er nemt at lave!


Du skal bruge: gamle keramikvaser, hvid radiatorspraymaling, guldspraymaling (begge Flügger) og afdækningspapir/avispapir.

Sådan gør du: Rengør vaserne grundigt, og lad dem tørre. Stil vaserne på afdækningspapiret, og spray dem jævnt hvide. Følg vejledningen på dåsen. Lad vaserne tørre, og giv dem eventuelt et lag maling mere. Stil nogle af vaserne med bunden i vejret, og lad nogle stå vendt den rigtige vej. Spray rigeligt med guldmaling på toppen af de vaser, der vender rigtigt, så malingen løber smukt ned ad vasen. Og spray rigeligt med guldmaling på bunden af vaserne med bunden i vejret. Når de er tørre, og du vender dem om, vil malingen ‘løbe opad’ på nogle af vaserne og nedad på de andre, og det giver en flot og afvekslende effekt!

Nemme runde wallstickersMed hyldepapir i marmorlook kan du skabe smukke moderne wallstickers i enkle former, der let kan skiftes ud. Det er nemt, sjovt og billigt! Stol og puder fra kommodo.dk, lignende tæppe fås fra By Fribert. Illustration fra shop.fuugacph.com og indrammet plakat på gulv fra Playtype. Lampe og Flower Pot er fra Lysfabrikken, mens kobberurtepotteskjuleren er fra H. Skjalm P.

Tip: Vi malede først en smal væg mørk for en god kontrast med Dyrups farve Kul B39. Væggen skal males 2-3 gange.


Du skal bruge: marmormønstret hyldepapir (Kræmmerhuset), tallerken, kuglepen og saks.

Sådan gør du: Vi brugte tallerkner med en diameter på 22 og 26 cm som skabeloner. Tegn omridset af tallerknerne med en kuglepen på bagsiden af hyldepapiret. Klip cirklerne ud. Tør væggen af med en fugtig klud, så den er fri for støv. Fjern papiret fra bagsiden af de udklippede cirkler, og klæb dem på væggen. Stryg hånden hen over cirklerne, så de kommer til at sidde helt glat på væggen.

Tjekket skrivebordslampeDu kan selv lave den rustikke lampe med betonfod, hvis du bare er lidt handy-woman, for det er meget nemmere, end det ser ud. Læs hvordan på næste side. Alt regi er fra sirlig.dk


Du skal bruge: en træliste på 120 x 2 x 1,5 cm (Silvan), 2 stk. 7 mm skruer med møtrikker og skiver, sav og tommestok. Boremaskine/skruepistol, plastikboks m. låg (f.eks. fra slik og i den størrelse, du ønsker, at lampens fod skal være), reparationsbeton, hobbykniv, kuglepen, lineal, fatning (Silvan) og halogenpære.

Sådan gør du: Sav trælisten i 3 dele, 2 stk. på 35 cm og 1 stk. på 40 cm. Bor et hul ca. 5 cm inde på den ‘flade’ side af det ene 35 cm lange stykke. Bor et hul i begge ender af det andet 35 cm lange stykke ca. 5 cm inde på den ‘flade’ side. Og bor et hul ca. 5 cm inde på den ‘flade’ side af det 40 cm lange stykke. Bor endnu et hul i det 35 cm lange stykke med kun et hul. Dette hul skal bores igennem den smalle side af stykket, ca. 3 cm inde. Lampens ledning skal kunne føres igennem hullet, så sørg for at måle ledningens diameter, så hullet bliver stort nok. Saml de to 35 cm lange stykker med skruer og møtrikker. Rør reparationsbetonen op med vand ifølge vejledning på pakken. Fordel et lag på 4 cm i plastikboksen. Bank boksen hårdt i bordet, så blandingen bliver jævn og glat. Lav et hul i låget svarende til listens profil på 2 x 1,5 cm. Tegn omridset af hullet omhyggeligt op, så listen kan stå helt rigtigt i hullet. Skær hullet ud med hobbykniv, sæt listen gennem hullet, og sæt låget på boksen. Lad betonen tørre et par dage, og tag den ud af boksen. Kan slibes let med sandpapir, hvis du synes, den skal være helt fin. Saml lampen med skrue og møtrik. Sæt ledningen med fatning og pære gennem hullet, og læg ledningen pænt omkring trælisterne. Monter et stik, og lampen er klar!
__________

TILBUD: 2 numre af BoligLiv + 4 lysestager i glas fra House Doctor

SE OGSÅ: DIY: Smukke æsker til opbevaring
SE OGSÅ: Nemme ideer til nye vaser