Vicky Maria Fogel
Foto: Andreas Stenmann Kom indenfor i Vicky Maria Fogels eventylige hjem.

Sådan bor kvinden bag Leah Maria

Der er højt til loftet og masser af leverum i den lyse villa i Charlottenlund og den eksklusive multibrand-butik Leah Maria, hvor Vicky Maria Fogel omgiver sig med farver, vintagefund, kunst, der opfordrer til samtale og grin, og mærker som Saks Potts, Marni, Missoni, Shrimps og AF Agger. Livskvalitet finder hun i karbadet i sit nye, pastelfarvede badeværelse, som er yndlingsrummet pt.

Beskriv dit hjem?

– Jeg bor i en villa fra 1896 på 210 m² i Charlottenlund med mine børn Sylvester og Leah Maria. Jeg købte huset i november 2017 og har faktisk ikke ændret så meget.

Hvad har inspireret dig til indretningen?

– Jeg bliver enormt inspireret af kunst, musik og film. At gå på opdagelse på et museum, i en film eller et stykke musik er som at træde ind i en anden verden. Jeg bliver draget af alt fra et mønster, forskellige farver og former til scenografien, en karakter og en stemme i et kunstværk.

Vicky Maria Fogel
Vicky Maria Fogel er 44 år og indehaver af modebutikken Leah Maria i Charlottenlund. Foto: Andreas Stenmann.

Hvad skal der til for, at du føler dig hjemme?

– Personlighed, farver og højt til loftet. Man skal kunne slappe af og bruge møblerne og ikke være bange for at vælte noget eller spilde i sofaen. Vores motto herhjemme er, at man ikke skal græde over spildt mælk og materielle ting. Børnene skal ikke hele tiden have at vide, at de skal passe på.

Leah Maria Hjem
Det store spisebord er speciallavet, så det kan rumme en masse gæster, der sidder godt i Y-stole af Hans J. Wegner. Tegningen er af Mads Hilbert, og maleriet er fundet på loppemarked. Foto: Andreas Stenmann.

LÆS OGSÅ: Her er Københavns nye interiørbutik, du skal kende

Hvad bør der være i ethvert hjem?

– Kunst. Og det behøver ikke være helt vildt dyrt. Da børnene var små, havde vi fx The Chair Collection Poster fra Vitra Design Museum hængende ved spisebordet i køkkenet, og den gav virkelig anledning til mange samtaler, grin og diskussioner. Det er præcis det, kunst skal kunne.

Leah Maria Hjem
En pasteldrøm af et badeværelse. På badekaret hænger morgenkåbe fra Tekla Fabrics. Foto: Andreas Stenmann.

Hvad er dit yndlingsrum?

– For tiden er det vores badeværelse, som vi netop har fået renoveret med hjælp fra Aquadomo i Hellerup, med italienske Victoria-fliser, fransk neoklassisk sanitet og samme skakternede marmorgulv, som jeg har fået lagt i butikken. Væggene er blevet malet i en sart lyserød, som får flisernes farver til at fremstå endnu smukkere. Det er virkelig blevet vellykket. At tage et karbad derude er en stor luksus og giver livskvalitet.

Leah Maria Hjem
Fie Norskers kunst pynter mange steder i Vickys bolig. Kakkelbordet med personligt nips er fra Ikon København, og stolen er fundet på loppemarked. Foto: Andreas Stenmann.

Hvad er dit kæreste eje i hjemmet?

– Det må være mit første større kunstkøb af min barndomsveninde Fie Norsker, et oliemaleri, som jeg købte for 10 år siden. Det er simpelthen så smukt og har prydet vores hjem, uanset hvor og i hvilken bolig, det har hængt. Mine børn elsker det også, hvilket betyder rigtig meget for mig, der stadig tænker på et smukt figurativt maleri fra min egen barndom.

Leah Maria Hjem
Souvenirs fra rejser og William Morris-notesbog. Foto: Andreas Stenmann.

Hvor shopper du interiør?

– Bl.a. via Instagram, hvor jeg følger forskellige vintagebutikker. For tiden er jeg meget glad for Brix Brocante (@brixbrocante). Jeg kan også godt lide netaktioner, primært Lauritz.com, hvor du kan gøre mange spændende fund og være heldig at få en god pris. Og så kommer jeg tit i vintageinteriørbutikker som Fil de Fer og Green Square i København.

Leah Maria Hjem
Sengen er fundet på Antik Pjot, lampen er fra MO Lamps, og det smukke tapet er af WIlliam Morris. Guldsandalerne er fra Tabitha Simmons. Foto: Andreas Stenmann.

Hvad er dit ultimative drømmekøb til boligen?

– Flaglinestolen PP225 af Hans J. Wegner. Jeg drømmer om at finde den med originalt grønt understel fra 50-60’erne og patineret flagline, så den får den smukke mørkebrune farve.

Hvor slapper du bedst af derhjemme?

– På min daybed, som jeg har fundet på et antikmarked, i havestuen til lyden af mine fugle eller en god podcast.

LÆS OGSÅ: Anna Bjerger: "Det er vores valg at være kunstnere med et usikkert liv, og det er dejligt at kunne give vores børn det her"

Hvor samler du venner og familie?

– Til køkkenfest med slowcooking, vin, samtale, grineflip, musik og dans.

Leah Maria Hjem
PK54-bordet har Vicky købt af en veninde, og rundt om står sort Y-stol af Hans J. Wegner og to fletstole. Lampen er en klaverlampe af Poul Henningsen, chatollet er designet af Hans J. Wegner for FDB og købt på Lauritz.com, og tegningen er af Fie Norsker. Foto: Andreas Stenmann.

Hvem er dine yndlingskunstnere?

– Jeg er meget fascineret af den danske kunster Karl Troels Sandegård, som skaber nogle helt fantastiske, originale og raffinerede værker af kroppen, det omgivende miljø, og den gensidige påvirkning, de to har på hinanden. Jeg er også vild med den finske fotograf Nelli Palomäki og hendes tidløse sort/hvide portrætfotografier af børn og unge. Jeg elsker selv at fotografere mine børn i skæve konstellationer, og hun inspirerer mig meget. Hun har en fantastisk evne til at indfange øjeblikkets skrøbelighed og stilhed. Den amerikanske abstrakte Op art-kunster Larry Poons’ tidlige værker af geometriske mønstre er også utrolig spændende. Hans farvekombinationer er smukke og inspirerende, og så er der stærke referencer til hans fortid som komponist i hans værker.

Leah Maria Hjem
I butikken Leah Maria på Jægersborg Allé i Charlottenlund finder du alt fra tøj og accessories til keramik og tekstiler til hjemmet.

Du skabte modebutikken Leah Maria for over 10 år siden. Hvad er det for et univers?

– Tanken var at skabe en unik verden a la Alice i Eventyrland, der skulle være som at åbne døren ind til et garderobeskab i stil med Løven, heksen og garderobeskabet. Et sted, hvor du kan gå på opdagelse i nye og spændende små mærker, smykker, dufte, interiør m.m. og blive inspireret i en hjemlig og afslappet atmosfære, hvor alle er velkomne, Også hvis det bare er for at ose eller købe en neglelak.

Leah Maria Hjem
Chaiselongen i stuen er dækket med unikatæppe købt i Provence. Maleriet er af Frederik Næblerød og Murano- lysekronen fundet hos @brixbrocante. Foto: Andreas Stenmann.

Afspejler indretningen af Leah Maria sig i dit hjem?

– Ja. Det er den samme stemning, jeg ønsker i mit hjem, både for mig selv, mine børn og vores gæster. Møbler fra mit hjem ryger tit ned til butikken og omvendt. For nylig flyttede jeg et antikt ægte tæppe ned i butikken og indrettede et hjørne med sofa og sofabord, som bliver brugt til at udstille sko på.

Leah Maria Hjem
Vickys fugle bor i antikt bur, der står i fin kontrast til det mønstrede tapet fra Tapet-Cafe. Foto: Andreas Stenmann.

Hvordan kuraterer du udvalget i Leah Maria?

– Jeg håndplukker alt selv og rejser ud i verden otte til 10 gange om året for at få fingrene i de helt rigtige styles. Jeg køber aldrig noget, jeg ikke kan lide, bare fordi det er en tendens, men kan godt finde på at købe noget, jeg ikke selv ville gå med, hvis bare det er utroligt smukt. Det skal inspirere og få kunderne til at tænke i nye styling-muligheder.

LÆS OGSÅ: Peter Ambys hjem "er en stor jazzpølse af ting, jeg har samlet, og som har overlevet utallige frasorteringer"

Beskriv din egen stil?

– Enkel, klassisk, feminin og french chic. Min største inspiration er Jane Birkin i 70’erne og 80’erne.

Hvad finder man meget af i din garderobe?

– Sko, som er den vigtigste accessory og prikken over i’et. Det er som en lækker finish, som er vigtig for mig i alle henseender.

Leah Maria Hjem
Vicky malede døren i påklædningsværelset for at skabe lidt stemning. Tapetet er af William Morris, og klædeskabet er fundet på Antik Pjot. Den blomstrede nederdel er fra Rochas, blusen er fra Sonia Rykiel og tasken fra Hermès. Foto: Andreas Stenmann.

Hvem er din yndlingsdesigner?

– Pt. er jeg meget glad for Vanessa Bruno, som mestrer det feminine, french chic-look.

Hvilket designere skal man holde øje med?

– Skodesigner Francesco Russo pga. hans gennemførte, tidløse og klassiske designunivers, der oser af eksklusivitet og traditionelt håndværk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interiør, Stil, Design og Tøj