Leise Dich Abrahamsen kunstner værksted
SPONSORERET indhold

Leise er multikunstner: Måske genfinder jeg oliefarven igen...

Leise Dich Abrahamsen er kendt for sine abstrakte værker malet i afdæmpede jordfarver. Hun arbejder til daglig fra sit atelier på Vodroffsvej på Frederiksberg med alt fra grafiske tryk og objekter til tekstil og unikakunst.

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: P. Wessel
25. apr. 2022 | Bolig | BoligLiv

Hvilke materialer arbejder du med?

Jeg arbejder primært i mat akryl, men bruger også gouache og limfarve. Lige pt. er jeg et smut forbi tusch, blyant og tør pastel. Måske genfinder jeg oliefarven, engang når jeg får tid til at være langsom og vente på tørretid igen.

 Leise Dich Abrahamsen kunstner værksted
Leise maler også på tekstiler og eksperimenterer med både grafiske og botaniske tryk. Hun laver bl.a. vægtæpper, indrammede værker og pudebetræk.

Hvordan har dine motiver udviklet sig?

Gennem årene har jeg skabt mig en form for “alfabet” bestående af grundformer, som jeg kredser om. Forenklingen er vigtig for mig, jeg skræller lag af og forsøger at finde ind til en kerne. Min produktion spænder vidt, fra grafiske tryk over objekter til tekstil og unikakunst. Farvemæssigt rummer min palet alverdens blandede nuancer og jordfarver, klare kulører, ultramarin, sort og hvid.

 Leise Dich Abrahamsen kunstner værksted
Leise har selv lavet miniaturereolen til de små skulpturer og modeller, som hun også arbejder med.

Hvor finder du inspiration?

Inspirationen ligger i selve arbejdsprocessen for mig. Faktisk er jeg det meste af tiden i et flow, som hele tiden genererer nye ideer. Mit arbejde består af lige dele overvejelser, forsøg og undersøgelser, samt farvevalg, komposition og konklusion – alt sammen noget, der kan vække ny inspiration.

 Leise Dich Abrahamsen kunstner værksted
En blå banansofa skaber hygge og stemning i Leises atelier på Vodroffsvej. På væggen er der opsat gallerilister, så hun nemt kan skifte udtryk med sine forskellige værker.

Hvilket projekt husker du som noget særligt?

Fra starten af december 2019 til slutningen af juli 2020 havde min bror Teis og jeg en fælles udstilling hos A. Petersen Collection. Et stort projekt som bredte sig over 450 kvm. Det var skønt at operere i større skala, end jeg normalt kan praktisere her i mit atelier. Men overordnet er mit største projekt nok det seje træk, jeg har taget, for at gøre mit udtryk til en levevej. Det har været og er stadig voldsomt spændende.

 Leise Dich Abrahamsen kunstner værksted
De smukke rosetter er lavet af rester fra forskellige værker, som Leise ikke var tilfreds med udfaldet af.

Hvad er dit næste store projekt?

Lige nu er jeg i gang med nogle forskellige bestillingsopgaver. Derudover er jeg altid i gang med at videreudvikle nye ideer i eget regi. Hvad der ligger forude, ved jeg ikke. Jeg planlægger ikke strategisk, men tager fat i tingene, som de tilfældigt kommer forbi. Men jeg går dog med en lille plan om at åbne en webshop med min kunst.

 Leise Dich Abrahamsen kunstner værksted
Leise har udviklet sit eget system til at holde styr på de mange opbevaringskasser med farver, tråd, pensler og andre materialer.

Hvordan har du indrettet dit atelier?

Primært har jeg brug for at brede mig, så med et stort centralt arbejdsbord i forrummet og et mindre i bagrummet, er jeg nogenlunde dækket ind. Jeg har det bedst med at være omgivet af et væld af materialer, farver og redskaber. Atelieret er min arbejdsplads, men også et sted mine kunder kan møde mig, og gå på opdagelse i værkerne og den stemning, jeg nu omgiver mig med.

 Leise Dich Abrahamsen kunstner værksted
I baglokalet står et skrivebord, så hun er godt dækket ind, når det gælder god plads til at arbejde. Kimonoen fra Japan fik hun i gave for mange år side.
 Leise Dich Abrahamsen kunstner værksted
Leise har indrettet sit atelier med en kæmpestor bordplade, så hun altid kan finde plads til et nyt projekt, uden at pakke det igangværende væk. De industrielle bordben er fra Harald Nyborg. Kig forbi atelieret på Vodroffsvej 24a, hvis du er i nabolaget.

Anbefalet til dig