Livlig indretning: En leg med farver
SPONSORERET indhold

Livlig indretning: En leg med farver

Både stærke og douce udgaver er en vigtig ingrediens i indretningsdesigner Karine Simonots hjem.

Af: Lykke Foged Foto: Morten Holtum
05. jun. 2015 | Bolig | BoligLivEt kig fra spisestuedelen af køkkenalrummet til sofahjørnet med den store hvide sofa fra Habitat, som parret har fundet brugt. Sofabordet er sat sammen af gamle paller fundet hos en marskandiser. Maleriet er af Troy Henriksen. Og over sofaarrangementet ses hemsen.

Både stærke og douce udgaver er en vigtig ingrediens i indretningsdesigner Karine Simonots hjem, der ligger godt gemt af vejen bagest i en af Paris’ karakteristiske baggårde. Her er masser af plads og ro i en by,  der summer af liv lige uden for porten.

HVEM:  Indretningsdesigner Karine Simonot, hendes mand, Eric Genevois, der er direktør i et medieselskab, og deres datter, Chine, på 4 år
HVAD:  360 kvadratmeter i forskudte plan delt op i familiens bolig og Karines firma
HVOR: 11. arrondissement i Paris mocmoc.fr

Indretningsdesigner Karine Simonot drømte om mere plads til både familien og hendes firma Moc. Stedet skulle have en beliggenhed i centrum af Paris og forskudte planer at gå på opdagelse i. I en bygning fra 1800-tallet, der oprindeligt blev opført som stalde, fandt hun og hendes mand, Eric, lejligheden på 360 kvadratmeter for syv år siden. Nu bor de der sammen med deres datter Chine på fire år, og de mange kvadratmeter betyder, at her også er plads til firmalokaler. – Dengang var lejligheden delt op i mange små rum, så den havde ikke den åbenhed og luftighed, som vi ser i dag, fortæller Karine om den nu åbne og luftige lejlighed.


Karine har selv malet det herlige billede på væggen modsat sofaen og sat hylder til bøger op på det.

Et hvidt lærred
Stilen er let og uhøjtidelig og både farverig og meget kontrastfyldt. Op og ned ad trapper og ind og ud af mørke og lyse rum går det, når man bevæger sig rundt i lejligheden. Selve kernen i hjemmet er et stort åbent rum med stue, køkken, spisestue og en hems. Børneværelset og badeværelset ligger i samme plan som køkkenalrummet. Og fra spisestuedelen kan man komme til soveværelset ved at gå ud på en trappeafsats og et par trin videre op, mens indgangen til gengæld er et plan længere nede. Det store opholdsrum er karakteriseret ved de hvide vægge og sorte vinduesrammer, en perfekt baggrund for Karines modige farvevalg på puder, kunst og møbler. Farverne danner et herligt mylder, der understreger stilen og personligheden i hjemmet. Men selv med de mange farver hersker her en dejlig ro. – Jeg er vild med farver og kontraster generelt, men jeg har ikke brug for, at de skal flyde over. Derfor er det hvide rum som et lærred for mig, fortæller Karine.

Forskellige toner
Karine og Eric har valgt ikke at have et stort spisebord, men derimod tre små gamle cafeborde, som er lige til at stille sammen, hvis der kommer gæster, eller familien har brug for mere bordplads. Bordbenene har parret malet røde, og på hvert bord er der lagt en kvadratisk bordplade af bemalet spånplade. I de andre rum har Karine også leget med tonerne. I køkkenet hænger et stort, rødt spejl, i datterens værelse har hun malet vægge og skabe i to farver og soveværelset har fået skønne mørke vægge som kontrast til det høje hvide loft. – For mig er farver liv og glæde. De giver mig dagligt anledning til at smile, siger Karine, der egentlig gerne ville male alle væggene i farver – og male dem om igen ofte. – Men jeg har heldigvis også mulighed for at lege med farver i mit arbejde, så der benytter jeg mig naturligvis af det, fortæller hun.


De gamle bistroborde har nye grå bordplader og røde understel. Familien har i alt tre borde, der kan samles til et stort bord efter behov. Ovenlysvinduer giver et blødt lys i rummet. Døren åbner op til trappen, der fører mod soveværelset. I baggrunden står en kæmpe Anglepoise lampe, der herhjemme fås hos rifraf.dk


Den hyggelige brostensbelagte gård er et stille åndehul midt i byen.


Det åbne køkken er bygget op omkring et gammelt spejl, som er blevet malet højglans rødt. Køkkenøen er en disk, fundet i en garage.


De gamle fliser på gulvene i både køkkenet og badeværelset er malet grå med Farrow & Balls farve Mouse’s Back.Hvide vægge, grå gulve og sorte vinduespartier danner den neutrale baggrund for Karines farveglæde. I sofaen ligger en tynd madras med kvaster og et væld af farverige puder fra Caravane. Stolen bagved er en gammel sag, der har fået nyt betræk.


Entreen fører ud til den lille gårdhave. Kigget her er fra et vindue i en væg i soveværelset.IDE
Familien er glad for bøger, men de får ikke lov til at fylde i traditionelle reoler. Her har bøgerne fundet et hjem bag den ene sofa på en gammel, smal bænk.


Skabe fra gulv til loft hjælper med at holde orden på Chines værelse. Radiatorerne rundt omkring i lejligheden har forskellige farver. Enten er de malet, så de passer til det enkelte rum, eller også står de med den oprindelige farve som kontrast til indretningen.


Chines charmerende seng med tapet på siderne er placeret på sned.


På Chines værelse står en gammel skænk, som Karine har fået malet i farven Pitch Black fra Farrow & Ball.

IDE
Har du plads, kan en skænk frem for en kommode være en god opbevaringsløsning i soveværelset eller børneværelset. Mal gerne møblet, så det passer bedst muligt ind i rummet.Håndklæder, sæber og badegrej bliver opbevaret i et gammelt køkkenskab fra Moc. Karine har malet skabet med farven Elephant’s Breath fra Farrow & Ball.


Selv i badeværelset ses et af Karines skønne påfund, en skyskraber malet direkte på døren. Badekarret er fundet hos et firma, der forhandler vintage sanitet.

TIP
Karine har malet væggene i en mørk farve, Presque Noir, fra Emery & Cie, for at skabe lidt hulestemning i det højloftede soveværelse.


De to kommoder er fra Karines firma Moc. Spejlet er fra en nedlagt barberforretning. Det får samlingen af sifonflasker til at se dobbelt så stor ud. En lysegrøn metalstol fra loppetorvet lyser op i hjørnet.

SNUP IDEERNE
...fra Karine og Erics farverige bolig i Paris.


1. Med lysegrå gulve og hvide vægge har Karine skabt et neutralt lærred lige til at lege med masser af farver på, her i form af skønne puder fra Caravane.
2. I badeværelset er det gamle kar med løvefødder løftet op på et plateau. På den måde bliver rørene skjult.


3. Der er en enkelt væg i køkkenalrummet, men der er til gengæld lavet hul i den ud til køkkenet fra stuen, så her stadig er en luftig atmosfære.
4. På Chines værelse har Karine malet både skabene og væggene sorte forneden og blågrønne foroven. Malingen er fra Farrow & Ball, og farverne hedder Pitch Black og Blue Ground. En elegant sammensætning, der giver rummet karakter.


5. Har du plads, kan det være en fleksibel løsning med to-fire kvadratiske cafeborde i køkkenet eller spisestuen. Så kan du nemt sætte dem sammen til et større bord eller bare nyde de hyggelige små spisepladser, når bordene står adskilt.
6. Karine har brugt simple bogstøtter som hylder til familiens bøger ved at skrue dem fast i sit store maleri i stuen. Vil du gøre hende ideen efter, så mal dit abstrakte maleri på en fast plade, som skruerne kan få ordentligt fat i.


► SE OGSÅ: Julies iderige indretning

► SE OGSÅ: Lækker stil på budget

► SE OGSÅ: Flot lejlighed for få penge