Lone Hjørnet Jensen keramik
SPONSORERET indhold

En veninde gav Lone en idé til et unikt keramik-produkt. Sidste år sagde hun så sit job op…

Det er tæt på at være en livslang passion for Lone Hjørnet Jensen at arbejde med ler. Hun arbejdede egentlig med noget helt andet, men i januar 2020 sagde hun sit job op – og i dag er hendes unikke keramik hos ni danske forhandlere. Mød designeren bag… @lonehjornet

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Lone Hjørnet Jensen
30. jun. 2021 | Bolig | ALT.dk

Fortæl os lidt om dig selv?

Jeg hedder Lone, er 50 år og gift med Jens, sammen har vi to børn, Emil på 23 og Sine på 20 år. Vi bor lidt uden for Vadum i Nordjylland på et hyggeligt landsted. Her har jeg også mit keramik-værksted og min lille butik.

Jeg er egentlig uddannet pædagog, og jeg arbejdede som SPS-lærer (specialpædagogisk støtte) på Tech College i Aalborg, inden jeg i januar 2020 valgte at blive fuldtidsselvstændig med keramikken.

Jeg gik til keramik som barn og har altid været kreativ og haft gang i mange projekter. Men siden jeg startede til keramik på aftenskole for 13 år siden, har jeg været fuldstændig grebet af leret og dets mange muligheder.

Jeg lavede mit kreative værksted om til et keramikværksted og fik en ovn af min mand, da jeg blev 40 år. Siden har jeg brug mange timer på at lege og eksperimenterer for sjov, men da jeg opfandt Royaltien blev det mere seriøst, og jeg kunne mærke, at jeg havde fat i noget, som jeg blev nødt til at forfølge. Siden da er det gået stærk, og i dag har jeg ni forhandlere i hele landet.

Royaltie fra Lone Hjørnet.

Hvordan opstod idéen til Lone Hjørnet?

Lone Hjørnet opstod i forbindelse med jeg opfandt Royaltien. Jeg oprettede en Instagram-konto for sjov og begyndte at lægge min keramik op.

I den forbindelse blev jeg kontaktet af en ungdomsveninde, som spurgte om jeg kunne lave hoveder a la dem, de laver i Spanien og Italien? Det kunne og ville jeg ikke, men jeg vidste med det sammen, hvordan mine hoveder skulle se ud – og så var Royaltien født.

Den har udviklet sig meget siden, med flere detaljer og større farverigdom. Der er også kommet fade og meget andet til. Mine Royalties er alle forskellige. Jeg tror også, at det er derfor, jeg bliver ved med at synes, de er sjove at lave. Det er et meget personligt valg, når mine kunder køber en Royaltie, det kan tage lang tid at vælge den rigtige.

Royaltie fra Lone Hjørnet.

Hvor kommer navnet Lone Hjørnet fra?

Navnet Lone Hjørnet er mit navn, jeg hedder Lone Hjørnet Jensen. Det er et specielt efternavn, og jeg bliver tit spurgt om det. Som barn syntes jeg, det var grimt, men nu er jeg meget glad for det, og jeg syntes ikke mit lille firma kunne hedde andet end Lone Hjørnet Unika Keramik.

Royaltie fra Lone Hjørnet.

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

Mine nye produkter opstår tit i processen. Jeg afprøver det, og nogle gange fungerer det og andre gange bliver det bare smidt ud igen. Jeg kan have produkter til at stå længe, inden jeg beslutter mig for, om jeg skal gå videre med dem.

Andre gange kan jeg mærke, at jeg har ramt rigtig, og jeg sætter det i produktion. Eller jeg laver om på gamle produkter, fx er mine badekar et meget gammelt produkt, som jeg har givet mange flere detaljer og farver.

Royaltie fra Lone Hjørnet.

Hvad er Lone Hjørnets særlige signatur?

Mit signaturprodukt er helt klar Royaltien. Men derudover er det mit farverige univers og den store detaljerigdom på mine produkter.

At alt, jeg laver, er forskelligt. Jeg genbruger mønstre, men alt er dekoreret forskelligt og med mange detaljer i guld.

Smykkefad med gulddetaljer.

Hvad inspirerer dig?

Jeg bliver inspireret af verden omkring mig. Ting, jeg ser, og en ide opstår. Et nyt mønster, en skal ved stranden eller en tur på genbrug. Selve arbejdet med leret inspirerer mig, og tit opstår ideer, mens jeg arbejder med noget andet.

Eller som i går, hvor jeg var ude med varer, der opstod en ny ide, imens jeg sad i bilen. Jeg elsker de turer ud til mine forhandlere, hvor jeg tit har en lang køretur, og tankerne bare kan flyve.

Fad fra Lone Hjørnet.

Hvad er dit mest solgte produkt?

Mit mest solgte produkt er Royaltien, men mine hjerteskåle og smykkefade kommer lige efter.

Hjerteskåle fra Lone Hjørnet.

Har du nye ideer på tegnebrættet?

Jeg er lige kommet med to nye produkter: en kammerstage og en tredelt opsats, og så forsøger jeg at lave store flade fade, men det er virkelig en udfordring.

Jeg har flere idéer, der rumsterer, men ikke noget konkret endnu.

Lysestage fra Lone Hjørnet.

Hvilke designere indenfor samme fag følger du på instagram?

Der er mange, men her er et lille udvalg:

@joseph.keramikdesign

@christine_thuesen

@damhus

@bysarahriis

@theclayplay

@and.krea

@klara_lilja

@weihrauchkeramik

@dortekristoffersen

@tortus

@mettemariebang

@torben_mersholm

@giebelhausen