Mathilde Samuelsen bolig
SPONSORERET indhold

Da parret renoverede boligen fandt de tapet, som de formoder er fra bordellets tid

Mathilde Samuelsen og Bjørn Borsøe Christensen forelskede sig med det samme i det lille byhus i hjertet af Aarhus. De flyttede væk fra trappeopgang og lejlighed og ind i et rigtigt hus midt i byen – endda med egen have. Det var alt, hvad de drømte om, og kærligheden er kun vokset, efter parret har sat sit helt eget præg på hjemmet.

Af:: Julie Wittrup & Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Foto: Benjamin Lee Rønning Lassen
22. nov. 2019 | Bolig | ALT for damerne

Det gamle byhus fra 1902 blev oprindeligt bygget som et baghus, hvor der skulle anlægges en etageejendom foran. Det skete heldigvis aldrig, og derfor hører der nu både for- og baghave med til det hyggelige hus. Huset var egentlig indflytningsklart, da Mathilde Samuelsen og hendes kæreste Bjørn Borsøe Christensen købte det, men det trængte til en kærlig hånd og nogle ændringer i plantegningen for, at de kunne føle sig helt hjemme.

I stueetagen er alt tapet blevet revet ned. Der er blevet malet og slebet gulve, og så er væggen og døren revet ned ind til køkkenet, så der nu er åbent og kun afskærmet af en halvmur. På førstesalen er der blevet lavet meget om. Parret har åbnet op til kip og slebet bjælker, lavet hems og ovenlysvinduer, og så er der blevet etableret et badeværelse.

Mathilde er   vild med blomster og   omgiver sig gerne med friske, farverige stilke hver dag.
 Mathilde er vild med blomster og omgiver sig gerne med friske, farverige stilke hver dag. De pynter og gør hjemmet dejligt indbydende – en ting, der er særligt vigtigt for parret, da de begge elsker at have gæster, som skal have følelsen af at være hjemme.

– Før var badeværelset et lille rum, som man skulle igennem for at komme ind i det, der nu fungerer som kontor. Derfor har vi ændret på størrelsen af reposen, for at rummene havde hver sin indgang. Reposen er blevet mindre, og det krævede en særlig løsning til trappen op til vores nyetablerede gæsteværelse. Heldigvis har vi fået hjælp af nogle arkitektvenner, der har skabt en kreativ løsning, som vi er meget glade for, fortæller Mathilde om renoveringsprocessen.

Det var særligt vigtigt for Mathilde og Bjørn, at der kom en decideret trappe og ikke blot en stige, så gæsteværelset på hemsen blev til et reelt værelse, der var nemt at komme op til. Og trappen op til hemsen er nu malet i samme farve som trappen, der forbinder stueetagen med førstesalen. Og det er ikke de eneste farver, parret har leget med i deres husmakeover.

Sofaen fra Sofakompagniet gøres indbydende med puder i forskellige farver fra Marokko, Ellos, Ikea x Hay og Søstrene Grene.
Sofaen fra Sofakompagniet gøres indbydende med puder i forskellige farver fra Marokko, Ellos, Ikea x Hay og Søstrene Grene. Sofabordet med den grønne marmorplade er fundet brugt. 
Egentlig skulle væggene have været hvide, men da Mathilde og Bjørn pillede det gamle tapet ned og kom ind til murstenene under, blev de ret vilde med ideen om at lade den stå rå.
Egentlig skulle væggene have været hvide, men da Mathilde og Bjørn pillede det gamle tapet ned og kom ind til murstenene under, blev de ret vilde med ideen om at lade den stå rå. Spisebordet har Bjørns far og søster lavet ud af en træplade for sølle 100 kr. De fandt et par rå ben i stål, og har efterfølgende selv sat delene sammen. Parret lånte det i noget tid i deres gamle lejlighed, indtil Bjørns søster officielt forærede det til ham i fødselsdagsgave. De sorte pendler fra Louis Poulsen er en gave fra Mathildes far.
 Mathilde elsker finurlige indslag i indretningen og det ved hendes venner og familie.
Mathilde elsker finurlige indslag i indretningen og det ved hendes venner og familie. Derfor tør de også godt forære hende en ældre porcelænsfigur, der forestiller en hund. De kitschede ting får et helt andet udtryk, når Mathilde mikser dem med kunst, blomster og nye design.

Feminin farveleg

I slutningen af 1980’erne lå der et lille bordel i huset.

– Da vi renoverede førstesalen og hev vægge og tapet ned, fandt vi noget lyserødt tapet indenunder, som vi formoder er fra bordellets tid. Der hænger nu et stykke af det i en ramme i stuen og minder os om husets oprindelige stand og den sjove historie, fortæller Mathilde med et smil på læben.

Den lyserøde er nu blevet en farve, der går igen i alle rum i alt fra vægfarve til kunst og interiør.

– Det er jo nok mig, der må bekende min kærlighed til lyserød. Jeg synes, det er en fed farve, som passer godt sammen med så mange andre. Og sat sammen med alle de andre farver vi har, synes jeg ikke, at det bliver "girly", fortæller Mathilde om kærligheden til den sarte farve, der dominerer i hjemmet.

Parret formår dog at balancere det feminine med det rå og maskuline, som for eksempel den mørke væg bag sofaen og de rå mursten, der er blottet i spisestuen. Det rustikke træbord står også på et stel af stål, og sorte renoverede arbejdslamper lyser spisepladsen op.

– Jeg kan godt lide at blande og ikke bare holde mig til én stil, det gælder faktisk også i valg af tøj, som min garderobe nok også bærer præg af. Jeg tager afstand fra det kedelige. Det er netop ved at mikse og blande, at det spændende udtryk opstår.

Der skal være plads til leg, og det behøver ikke være så stringent. I vores hjem er der meget, der kan passe ind.

Lyserødt tapet i ramme.
Det lyserøde tapet hænger i en ramme i spisestuen og minder dem om husets oprindelige stand og den sjove historie, om at der tidligere har ligget et bordel. Foto: Mathilde Samuelsen
På førstesalen er der blevet plads til et kontor.
På førstesalen er der blevet plads til et kontor. Skrivebordet er placeret foran vinduet med udsigt ned til den lille gårdhave. De fandt faktisk det smukke bord i teak i storskrald og fik det båret op på 4. sal i deres gamle lejlighed. Stolen i velour er fra Søstrene Grene.
Parret drømmer om at lave køkkenet om, men indtil videre er det blevet piftet op med maling på alle låger og nye greb i messing.
Parret drømmer om at lave køkkenet om, men indtil videre er det blevet piftet op med maling på alle låger og nye greb i messing. Og så er det absolut ikke forbudt også at flytte kunsten ud, hvor de laver mad, for den løfter også det gamle, klassiske køkken.
 Farverne er holdt i feminine nuancer, men er valgt i en støvet udgave for at gøre udtrykket elegant og roligt.
Farverne er holdt i feminine nuancer, men er valgt i en støvet udgave for at gøre udtrykket elegant og roligt. Sengetæppe og natbord er fra Søstrene Grene, og den sorte natlampe er fra Ikea. Plakaten, man kan ane på væggen på reposen, købte Mathilde for 10. kr., da hun gik på efterskole, og nu minder røverkøbet hende om en af de bedste tider i livet.
Mathilde elsker farver både i garderoben, og ligesom i hjemmet mikses hendes outfits også på tværs af farveskalaen.
Mathilde elsker farver både i garderoben, og ligesom i hjemmet mikses hendes outfits også på tværs af farveskalaen.
Marmorpladen købte Mathilde engang brugt for en slik.
Marmorpladen købte Mathilde engang brugt for en slik. Dengang anede hun ikke, hvad den skulle bruges til. Hun vidste bare, at hun en dag ville få brug for den. Da parret besluttede at renovere badeværelset, var hun ikke i tvivl om, at de skulle lave deres eget badeværelsesmøbel med marmorpladen som hovedelement. Og den grønne farve klæder detaljerne i messing. Samtidig skaber materialevalgene en skøn sammenhæng med stueetagen, sofabordet og grebene i køkkenet.
Oprindeligt var det, der nu er badeværelset, et gennemgangsrum ind til det, som nu er kontor.
Oprindeligt var det, der nu er badeværelset, et gennemgangsrum ind til det, som nu er kontor. Det var dog mest praktisk, at der også var et badeværelse på førstesalen, hvor soveværelset også er – og ikke kun i kælderen.
Mathilde er vild med tøj, smykker, sko og tasker og elsker at have mange muligheder for sammensætning.
Mathilde har arbejdet som stylist i modebranchen de sidste 10 år. Hun er vild med tøj, smykker, sko og tasker og elsker at have mange muligheder for sammensætning. Dette princip tager hun med i sin boligindretning: Jo flere muligheder, des sjovere bliver det. Og både farver, materialer, nyt og gammelt mikses i det skønne byhus.
Hårspænder og smykker opbevares i små farvede skåle, som Mathilde fik lov at købe i en butik, der brugte dem i sin udstilling.
Hårspænder og smykker opbevares i små farvede skåle, som Mathilde fik lov at købe i en butik, der brugte dem i sin udstilling.

Anbefalet til dig