Nordisk natur indenfor
SPONSORERET indhold

Hanne Berzant: "Vi køber design, der holder længe – gerne en levealder"

Der er lyst, højt til loftet og en fantastisk rumfornemmelse hjemme hos By Nord designer og indehaver, Hanne Berzant. Stilen er inspireret af den nordiske natur, og med få og nøje udvalgte farver og møbler er resultatet både enkelt og hyggeligt.

Af: Elisabeth Wille Foto: Heidi Lerkenfeldt
15. nov. 2015 | Bolig | BoligLiv

Gennem sin uddannelse og tidligere arbejde som grafisk designer har Hanne Berzant altid haft en interesse for design og indretning. Og et karriereskifte gjorde, at det også blev hendes nye levevej. Som ejer af og designer i By Nord udvikler og sælger hun boligtilbehør inspireret af den nordiske natur.

I hjemmet i Hellerup, hvor Hanne bor med sin mand og parrets tre børn, er der kræset for detaljerne med udgangspunkt i den samme stil, som kendetegner By Nord – enkelt design, høj funktionalitet og godt håndværk.

Stilen i boligen er klart nordisk inspireret med lyse vægge, trægulve og originalt skandinavisk design.

Nye design afprøves derhjemme

– Vi køber design, der holder længe – gerne en levealder, fortæller Hanne om møblerne, der bl.a. tæller en Wegner lænestol, Arne Jacobsen spisestole og et håndlavet spisebord, designet af SUP Design.

– Og det er faktisk sjældent, at vi rykker rundt på noget. I stedet bruger vi accessories til  at skabe nyt liv i indretningen. Mit arbejde skinner naturligvis også igennem, for jeg bruger min personlige smag og mine holdninger som fundament for nye design, som derefter ‘prøves af ’ herhjemme, forklarer Hanne.

Yndlingsrum

Lejligheden på 248 kvadratmeter indeholder i alt syv værelser, en fordelingsgang og to badeværelser, så der er masser af plads til alle. Men alligevel er det køkken-alrummet, som er blevet hjemmets hjerte. Det hører absolut til familiens yndlingsrum, og det er her, alle samles til spisning, snak, lektielæsning og hygge. Inspirationen til både hjemmet og arbejdet som designer finder Hanne i høj grad på gåture i naturen, men også under besøg i andre hjem eller ved at kigge i både danske og udenlandske magasiner. Og det foregår gerne henslængt i den enkle hyggelige stue, som også er et favoritstederne i lejligheden.

Entre.jpgEntreen er på en gang pæn og praktisk! Små diskrete knager og et anderledes „entremøbel“ med 30 lommer sørger for opbevaring af familiens overtøj og vanter, huer, sokker m.v. Lommerne hedder Wally og er fra By Nord. Bænken er bygget af snedkermester Finn Pedersen. Den luftige lampe i loftet er designet af Moooi, fås hos 1000 Chairs.

Sofa.jpgLyse, blide nuancer dominerer i stuen og fremhæver lyset fra de store vinduer. Stuen er indrettet som et dejligt, funktionelt rum, hvor der er plads til alle. De hyggelige puder og tæpper er fra By Nord. Den kæmpestore lampe bag sofaen giver godt med lys, så Hanne og resten af familien kan sidde sammen og læse i de mørke måneder. Den er designet af Artemide og fås hos Illums Bolighus. Sofaen, der er designet af Saxo, fås hos Kalejdoroom.

Reol.jpgHanne nyder en stund i sofaen. Der er kig herfra gennem de smukke glasdøre til spisestuen. Det runde Wegner sofabord står på et tæppe, som Hanne har haft med hjem fra Ibiza. Under sofabordet står et træfad fra Portobello Interiør.

Spisebord.jpg

Spisestuen er superenkelt indrettet i den ene af de i alt tre stuer en suite. Spisebordet er designet af SUP Design, fås hos Normann Copenhagen. Grand Prix stolene, der spiller farvemæssigt sammen med bordets sorte bukke, er designet af Arne Jacobsen – fås hos Fritz Hansen. På bordet står en vase fra By Nord i en støvet brun nuance med smukke enkle efterårsgrene. Over bordet hænger en lampe designet af Cathrine Kulberg, fås hos Design Me, designme.dk. Langs væggen står en reol fra Interstudio med matterede glaslåger. Billedet på væggen er malet af Annette Holmberg.

Malerier.jpgPå væggen over for sofahjørnet står en lang hvid kommode købt i Casa Casino. Farverne i puden på gulvet spiller flot sammen med de to billeder af Anja Blinkenberg, der står på kommoden sammen med bl.a. nogle mundblæste glas og en sort lampe fra Mater, købt hos 1000 Chairs. Pude og glas fra By Nord.

Guitar.jpgDatteren Josefine har indrettet sig med de samme nuancer som i resten af lejligheden, men i en mere rå stil. Hendes værelse ligger i den bagerste af de tre stuer en suite. Hun har valgt en åben garderobe fra Nomess med plads til både tøj og sko.

Spejl.jpgPå reolen fra At-bo i Josefines værelse står bl.a. et gammelt indisk spejl, nogle små Harajuku Lovers parfumer, der fås i lufthavnen, og en lampe fra Day Home. Sengetøjet er fra mor Hannes firma. Lampen i loftet er fra Ikea.

Seng_og_guitar.jpgVindue.jpgOgså datteren Anna-Fridas værelse er enkelt indrettet – og hun har god plads til leg! Sengen, det lille bord og Trissentaburetterne af Nanna Ditzel fås hos Børneværelse med Udsigt.

Koekken.jpg“Uhm, blommer!” Hannes yngste datter har for en stund droppet at tegne og er kravlet op på en Grand Prix stol af Arne Jacobsen for at snuppe lidt frugt på spisebordet i køkkenet. Bordet er fra Paustian. Selve køkkenet er fra firmaet Alno, køleskabet fra Siemens, mens de enkle Bestlitelamper på væggen fås hos Gubi.

Anbefalet til dig