Indretning
SPONSORERET indhold

Nye tider i den gamle herskabslejlighed

Patrice fik glæde af sin aldrig brugte arkitektuddannelse, da han skulle forvandle den gamle herskabslejlighed i hjertet af Paris til en moderne familiebolig. Se boligen her.

Foto: Helenio Barbetta/Living Inside
16. apr. 2019 | Bolig | BoligLiv

Patrice og Laetitias smukke gamle lejlighed gemmer sig bag en anonym facade i det 9. arrondissement i Paris mellem et mylder af restauranter og butikker. Udefra kan ingen gætte, hvor elegant et indre bygningen har. En storslået trappe slynger sig op igennem huset, og bag huset ligger en fælles have, hvor lydene fra gaden ikke kan høres, og hvor træerne vokser så højt, at de når op til parrets lejlighed – begge dele er medvirkende til, at en fornemmelse af hemmelig oase byder velkommen, når man træder indenfor.

Patrice er uddannet arkitekt, men har beskæftiget sig med alt muligt andet i sit liv. I USA, Asien og især Kina arbejdede han tidligere som kreativ direktør med events, og netop i Kina mødte han Laetitia for første gang, da hun, som er tøjdesigner, var på forretningsrejse. Nu ejer Patrice skomærket Feiyue og har igen fast base i Paris sammen med Laetitia og deres lille søn Yume. Og det har gjort hans arkitektbaggrund nyttig, for med den har han kunnet renovere lejligheden med de høje stuklofter til en familievenlig bolig, uden at den har mistet sin personlighed.

Åbne rum
Det er især indgangen til lejligheden, som er forandret. Hvor der før var en rummelig gang, er der nu åbnet op til det tidligere køkken, så familien har fået et stort moderne spisekøkken. Resultatet er et hyggeligt, indbydende rum med et stort spisebord i midten med plads til gæster omkring det. Resten af lejligheden har stadig en stemning af traditionel herskabslejlighed over sig med tre stuer en suite, der vender ud mod haven.

I hvert rum er der en storslået gammel pejs, store smukke vinduer slipper masser af dagslys ind, og skønne gamle trægulve skaber varme. I den ene stue har parret indrettet sig med sofa, lænestole og hele samlingen af lp’er, i den næste indbyder en retro-briks til et hvil, og i den tredje har de to indrettet soveværelse. Og her har arkitekten Patrice igen valgt at åbne op, for i væggen bag sengen er der sat et gigantisk vindue ind. Bag vinduet ligger badeværelset, og vel er det mindre privat end før, men til gengæld strømmer lyset nu igennem rummene. Lejligheden rummer også et værelse til Yume og et værelse til gæster.

Miks af møbler
Laetitia og Patrices indretning består af et harmonisk miks af minder fra Østen, kunst og design skabt af venner og en forkærlighed for vintage-møbler, bl.a. Eames-stole i forskellige farver. Resultatet er rum, der  hverken er for proppede eller for tomme, hvor helhedsindtrykket er diskret og afslappet, og hvor ingen af tingene råber på opmærksomhed. Det skulle da lige være Yumes legetøj, som får lov til at fylde i alle rum – for det er Yume og hans legetøj, der er lejlighedens sande hovedpersoner.

Ved at nedlægge gangen opstod det indbydende og rummelige spisekøkken med plads til gæster og legetøj. Lampen fås bl.a. hos Casa Shop.

Rejseminder fra bl.a. Asien gør indretningen personlig, her en håndskåret svale på en gren.

En gine, en gyngestol og forskellig asiatisk kunst er lidt af det, der gør soveværelset hyggeligt.

Lyset strømmer ind i den største stue, der er indrettet med retromøbler, moderne køb, kunst skabt af venner og et par antikviteter. En bevidst afslappet stil til de herskabelige omgivelser.

Den fantastiske trappe, der fører op til lejligheden.

I et hjørne er det indrettet et lille hjemmekontor, bl.a. med et par af familiens mange Eames-stole, en Panton-lampe, et gammelt arkivskab og lidt kunst.

IDE
Find et brugt skrivebord med overdel, og frisk det op ved at male skufferne/ hylderne i overdelen i hver sin farve.

Yumes legetøj må gerne ligge frit fremme i alle rum. Her i hjørnet er der knald på farverne med et broderet etnisk tæppe, en gammel filmplakat og et par superseje transportmidler.

IDE
Er der plads i børneværelset, så lav en hyggekrog af en madras og to-tre rullemadrasser – så kan junior nemt have et par venner sovende.

Et kig gennem køkkenet til stuen. Denne del af køkkenet var før en gang, men parret fik slået den ene væg ned, så der blev lyst og luftigt.

Det er måske ikke verdens mest private badeværelse – men måske det lyseste med det kæmpe industrivindue bygget ind i væggen!

Den mellemste stue med vintage-briksen, der indbyder til en lur. Spejlet over pejsen er indbygget og reflekterer lyset i rummet og den fine samling glasting, der står på kaminhylden.Soveværelset med det store vindue ind til badeværelset. Binic bordlamperne fra Foscarini forhandles bl.a. af Casanova Møbler.

Børneværelset domineres af en fantastisk tipi og det smukkeste garderobeskab af form som et kanalhus i Amsterdam. Tipien af Natalie Lété kan bl.a. købes hos babybi.dk, mens skabet forhandles af medudsigt.dk

TIP
Indret børneværelset med hvide gardiner, borde, stole, skabe og tæpper – så bliver indtrykket roligt, selvom legetøjet spræller.

En guitar, en bowlingkegle, et par ketsjere og et surf-fotografi på vintageskænken – det er vist ikke kun Yume, der er et legebarn i denne familie!

Anbefalet til dig