Kunstnerhjem: Rå og hyggelig loftstil
Foto: Peter Kragballe

Kunstnerhjem: Rå og hyggelig loftstil

Rå og hyggelig loftstil

Kunstner Gitte Svendsens lejlighed var helt almindelig engang. Men Gitte har indrettet rummene råt og smukt med helt unikke løsninger.


Hvem: Kunstner Gitte Svendsen.
Hvad: 110 kvadratmeter lejlighed på 3. sal.
Hvor: Valby, lige om hjørnet fra den smukke Vestre Kirkegård og Carlsberg.
www.gittesvendsen.dk

Der er noget ganske særligt ved kunstnerhjem, de er ofte meget personlige. Det skyldes nok, at den kreative proces, som kunstnere går igennem for at finde en unik stil og udtryksform, smitter af i indretningen. Hos kunstner Gitte Svendsen er det bestemt ikke nogen undtagelse. Lejligheden i Valby er som så mange andre lejligheder. Men Gitte har sat sit unikke præg på den. Her er fyldt med kreative løsninger, og hvor man end kigger hen, fanges ens blik af fine ting og fund, der er samlet igennem mange år. Man får en umiddelbar lyst til at gå på opdagelse. – Det særlige ved mit hjem er, at det både skal rumme min arbejdsplads og mit hjem. Derfor skal indretningen være sammenhængende. Øjet skal kunne vandre, der skal være dejlige kunstværker eller billeder, der skabes af møbler og lys, siger Gitte selv.

Sans for det skæve
Skillevæggen – værkførervæggen, som Gitte kalder den – er udført i rustent metal og får lejligheden til at minde om en New York loftlejlighed. Væggen deler det store rum op i værksted og opholdsrum. Gitte har selv udtænkt og designet væggen. Hun fortæller, at smeden havde svært ved at forstå, hvorfor væggen skulle være i rustent metal, men alligevel gik med til at lade jernet ligge ude og ruste, og efter opsætningen udbrød han: ’Hold kæft, det ser godt ud!’ Måske er det det, der kendetegner Gittes stil. Hun kan se muligheder i skæve ting … for samme historie gentog sig, da Gitte ville lave en reolvæg i køkkenet. Den består af gamle transportkasser for keramik, der var kasseret fra en køkkenforretning. Gitte fik med et undrende blik lov at tage kasserne, og fyren, der hjalp med opsætningen, var også skeptisk. Men efterfølgende måtte han erkende, at resultatet var virkelig godt.

Lys fra mange vinkler
Gitte har bevidst ønsket at skabe en åbenhed i lejligheden for at få de mange funktioner til at hænge sammen. – Min ide med værkførervæggen var at skabe flere rum i rummet med lys fra så mange vinkler som muligt, og derfor er her heller ikke nogen unødvendige døre og vægge, fortæller hun. Hvis du synes, at Gittes værker virker bekendte, kan det være, at du har set dem ved Rådhuspladsen i København. Til og med oktober hænger en kæmpe stribe kunst på 1,20 x 20 meter skabt af Gitte Svendsen på Byens Hegn ved Politikens Hus.


Gittes arbejdsværelse, stue og soveværelse er indrettet i et stort rum opdelt af ‘værkførervæggen’, der lader lyset strømme frit. Puder og tæpper er fra Indien og Ikea. Ilva har lignende stole.


Reklameplakaten ved spisebordet er fra en Michael Kviumudstilling på Aros.


En gammel Höganäs syltekrukke og en dåse bliver brugt til køkkengrejet.


Der er adgang til en god lille altan fra køkkenet. Stolene og bordet er fra Copenhagen Square. Lamperne er fra Asger BC. 49


Gittes egne værker hænger over sofaen fra Lauritz.com. Her ses det tydeligt, at farverne i Gittes kunst gentager sig i hendes indretning. Sofaborde fra Designer Zoo.

TIP
Stil flere små sofaborde sammen. De fylder ikke så meget, og de er nemme  at flytte hen, lige hvor man harbrug for dem.


Reolvæggen har Gitte lavet af gamle transportkasser til keramik. De skaber fine små rum i rummet.

IDE
Frugt-, vin- og transportkasser: de fleste genbrugskasser kan bruges til en lille reolvæg.


En lille pige af porcelæn kigger fra arbejdsværelset ind i stuen. Kunstværket er af Maria Rubinke.

► SE OGSÅ: Enkel stil: Hyggelig minimalisme
► SE OGSÅ:
 Hyggelig minimalisme: Enkle linjer og kølige farver
► SE OGSÅ: Farverigt familiehjem: Den gemte skat


Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning