Sarah Hvass særligt samlet bolig
SPONSORERET indhold

"Det er fantastisk at finde en skønhed, som andre måske har overset"

Kunstner Sarah Hvass har altid haft et blik for de gode vintagefund, når hun har rejst verden rundt, og heldigvis for os andre har hun fået indkøbt så mange skatte, at hun må sælge nogen af dem videre.

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: P. Wessel
16. jun. 2022 | Bolig | BoligLiv

Hvordan opstod Særligt Samlet?

Jeg har altid samlet på smukke og sjældne ting, primært fra udlandet, fordi jeg har rejst meget. Jeg har altid elsket design og indretning og har på sidelinjen indrettet og skaffet særlige ting til butikker og restauranter. Så på et tidspunkt blev det tid til at starte @Saerligtsamlet, en profil med udvalgte vintageting og møbler. Det er alle ting, jeg selv synes er supersmukke, og det er det, der gør det sjovt. Jeg driver også virksomheden @Piecebypiecebypiece, hvor jeg sælger indrammede vintagequilte. Jeg har et atelier på Ravnsborggade, hvor jeg arbejder som kunstner, og hvorfra jeg sælger mine vintagefund.

Sarah Hvass bolig
En samling af Sarahs fine vintagefund. Glasting og vilde farver er nogle af de elementer, der går igen i indretningen.

Hvad betyder det for dig at finde noget specielt?

Det er fantastisk at finde en skønhed, som andre måske har overset. At se noget i en ny kontekst, som folk ikke synes, er noget særligt, og så bringe det ind i et nyt univers. Det kan også være en udtjent bordlampe, som får et helt nyt udtryk med en ny skærm. Jeg får jo altid lyst til at beholde tingene selv, men det er også skønt at give dem videre. Jeg elsker hele processen fra at lede efter ting, sætte dem til salg og til at skulle mødes med køberen. Man møder så mange sjove og spændende mennesker, lige fra den excentriske samler fra Sydsjælland til den hippe filminstruktør.

Hvad er det vintageting kan?

Man får en historie med, hvilket jeg synes er vigtigt, når det gælder indretning. Gamle ting er desuden lavet for at kunne holde, og håndværket er langt finere udført end moderne producerede ting. Og så får man jo noget, som ingen andre har.

Sarah Hvass bolig
Sarah har for nyligt malet vægge og paneler i spisestuen i en varm terrakottafarver, der går godt sammen med de hindbærrøde gardiner. På væggen hænger to kunstværker fra piecebypiecebypiece.com. Spisebordet er et USM Kitos E Table, der er et gammelt kontorbord. Stolene er fra Pedrali og er købt nye.

Hvad kigger du især efter og hvor?

Specielle lamper i flotte farver, glasurer eller former fra space age perioden eller nordiske glasværker, og generelt særlige ting, der ikke er mange af. Jeg bliver især glad, når jeg finder mange ens lamper, da jeg har en del kunder, der indretter restauranter mm. Jeg finder enkelte ting i Danmark, men leder primært i udlandet som f.eks. Italien, Spanien, Portugal eller England. Jeg bruger lang tid på at søge efter tingene, og scroller igennem uendeligt mange grimme ting. Men efterhånden har jeg fået mange gode bekendtskaber i udlandet, som jeg har både solgt til og købt af. Det er spændende at handle med mennesker i hele verden.

Sarah Hvass bolig
Det kinesiske chatol fra Særligt Samlet er et unikt møbel med den bordeaux glinsende farve og de smukke håndmalede blomster. Over chatollet hænger to af de vintageplakater fra OL i München 1972, som Sarah samler på. Vintagelampen er italiensk design og hedder Alberello. På chatollet pynter en lille Murano glaslampe.

Hvad er dine bedste vintagefund?

Engang fandt jeg en masse sjældne Verner Panton vægpaneler i en gammel lade, som ingenting kostede. De skabte ny glæde og en fantastisk indretning på en restaurant. Privat er det de originale OL München 1972 plakater, som jeg har samlet 6 af, alle forskellige steder fra. De er 50 år gamle, men stadig moderne med deres grafiske udtryk. Jeg samler også på min svigerfars møbler, Johnny Sørensen, der sammen med Rud Thygesen designede nogle ret flotte møbler i 70’erne og 80’erne.

Sarah Hvass bolig
I stuen hænger en stor palme, der er et tuftet wallpiece af kunstner Nina Ekman. På det lille indbyggede skab har Sarah pyntet med et mønstret vintagetapet. Væggen er malet med en farve fra Flüggers stilhistoriske farvekort.
Sarah Hvass

De to vaser er vintagefund, ligesom figuren med den grønne kat. Den blå skål har Sarahs ene datter lavet.

Sarah Hvass

I soveværelset er der åbnet op til kip, så loftbjælkerne ligger frit. Sengegavlen er lavet af gamle paneler, og sengetæppet er et indisk håndlavet tæppe, som Sarah også sælger via @Saerligtsamlet. De små Murano-bordlamper giver et hyggeligt lys om aftenen.

Sarah Hvass
Billedet er en gammel vintageplakat fra Louisiana, og den passer perfekt på det smalle vægstykke mellem de to vinduer. Gardinerne har Sarah fået syet hos Gardin Jensen.

Anbefalet til dig