Loftslejlighed i Oslo
Foto: Nina Ruud | Der kom lyse tider under de skrå vægge i Oslo.
BoligLiv

Smuk lys loftslejlighed i Oslo

Alt var malet brunt, men da Rebecca og Knut havde svinget penslen, var loftslejligheden forvandlet til en lys oase med smukke detaljer og fantastisk udsigt.

Af Hanne Aardal 10.jul.2018 Bolig

Rebecca Mathisen

OM

HVEM: Rebecca Mathisen (35) og hendes kæreste Knut Bremer (37) samt deres datter på 2,5 år.

HVAD: En loftslejlighed på 88 kvadratmeter med tagterrasse på 12 kvadratmeter

HVOR: Grünerløkka kvarteret i Oslo.

Det var faktisk en ren tilfældighed at Rebecca og kæresten Knut blev indehavere af lejligheden i det hippe kvarter Grünerløkka i Oslo. Rebecca havde godt nok set annoncen på nettet, men havde med det samme afvist ideen om den, fordi den så meget mørk ud og havde skrå vægge overalt. Men så kom hun helt tilfældigt forbi på gaden, den dag der var fremvisning og gik op for at tage et kig alligevel. – Og da vidste jeg bare, at det var her vi skulle bo, fortæller Rebekka. – Men min kæreste var bortrejst på det tidspunkt, så jeg ringede bare til ham og sagde at nu havde jeg fundet den, og et par dage senere var den vores.

Panik ved overtagelsen

Kæresten Knut havde ikke set lejligheden før kontrakten blev underskrevet, så chokket var stort, da de endelig stod i lejligheden ved overtagelsen. – Vi gik helt i panik, og sad i hvert vores hjørne og tænkte at vi havde købt katten i sækken, uden at vi turde sige det til hinanden, husker Rebecca. – Det var det grimmeste vi nogensinde havde set. Alle væggene var malet brune og gulvet var et hæsligt gulnet parketgulv. Heldigvis havde jeg en veninde med kærestesorg, som var klar til at bruge påsken på at male. Så vi malede og malede og drak vodka, griner hun. Imens ordnede Knut gulvene og de gule planker blev afløst af et askefarvet parketgulv, hvor al elektricitet blev gemt under, så ingen ledninger er synlige. – Vi fungerer godt sammen, under sådanne processer, for vi er begge typerne, der bare bider tænderne sammen og knokler til det er færdigt, siger Rebekka.

LÆS OGSÅ: Skattejægerens vintagehjem

Uventede gæster

Et par måneder senere var lejligheden blevet præcis så lys og hyggelig, som parret drømte om. – Jeg er egentlig ikke så optaget af indretning, indrømmer Rebecca, og lejligheden består derfor af alle mulige møbler vi har samlet lidt tilfældigt gennem livet eller købt brugt. – Knut kan godt lide det enkelt og stramt, men jeg er mere til det hyggelige og tilsammen er det vist endt med en perfekt blanding. Favoritrummet er spisestuen med udsigt over byen. – I vore dage kommer folk ikke længere på uanmeldt besøg så tit, men hos os sker det hele tiden! Venner kommer forbi med en flaske vin og bliver hele aftenen enten rundt om spisebordet eller ude på terrassen. Det har givet så mange spontane hyggelige stunder, og det kan vi takke lejligheden for. Jeg er ekstremt glad for at jeg kom forbi på gaden den dag, og jeg håber vi skal bo her hele livet, slutter hun.


Henter...