Indretning

Foto: Fabrizio Cicconi / Living Inside

Indretning

Smukt byhus: Rene linjer i Verona

Glasvægge og store hvide flader møder rå mur og forhistorisk mystik i arkitektparret Sara og Gers smukke byhus i en af Veronas snævre gader.

Vi befinder os i centrum af Verona, et stenkast fra Adigeflodens breder. I et gemt og gammelt kvarter, hvor de små brostensbelagte gader væver sig ind og ud mellem hinanden, står man pludselig foran et stort glasparti. Det er indgangen til Studio Aapa, et kreativt refugium og kombineret arbejdsplads og hjem for italienske Sara, ungarske Ger og deres to børn. Studio Aapa beskæftiger sig med arkitektur og kommunikation, og det store hus er et fantastisk udstillingsvindue for parrets evner. Boligen på 150 kvadratmeter og deres studio på 180 kvadratmeter er adskilt af en gårdhave, så det er muligt at holde privatliv og arbejde adskilt, men alligevel er de to ting vævet uløseligt sammen.

Historiens vingesus
“Det var nysgerrighed, der bragte os ned ad de små gader”, fortæller Sara. “Vi elsker at gå på opdagelse og kigge ind i baggårde og ned ad små gyder. Da vi så, at stedet her stod tomt, ringede vi på hos en af naboerne. Bygningen har tidligere været lager for teaterrekvisitter og siden bolig og værksted for en blikkenslager, indtil vi overtog den”. I Veronas snævre tætbebyggede gader kan det være sparsomt med dagslys, så selve renoveringen blev udført med fokus på at få mest muligt naturligt lys ind i rummene og få dem til at føles luftige og sammenhængende. Ved første øjekast virker det, som om huset har bevaret en snert af fortidens labyrint af smalle gange og trapper, men det hele smelter smukt sammen og åbner sig op, når man bevæger sig rundt. De gamle mure står rå med al deres historie og får modspil af kridhvide flader og glasvægge.

Smykker, kunst og arkitektur
Hver dag samles Sara, Ger og deres ansatte rundt om et stort bord i studiodelen af huset og spiser frokost, slapper af og udveksler ideer. Selvom fokus ligger på arkitektur, beskæftiger Studio Aapa sig med projekter inden for mange forskellige genrer og samarbejder med så forskellige firmaer som Moroso og Sixt. Oven i arbejdet for store brands har parret dedikeret et område af huset til et projekt, de kalder ‘Sottobosco’ – en slags showroom for smukke ting fra mindre kommercielle eller kulturelle virksomheder, som parret gerne vil hjælpe. “Vi tilbyder rammerne, fordi det er nogle mennesker, vi deler passion med – de laver smukke ting, som vi tror på”. I øjeblikket er det smykker, der pryder showroomet – små delikate sølvringe, der leder tankerne tilbage til Veronas berømte kærlighedshistorie med Romeo og Julie i centrum. Her i de smalle gader lever kærligheden og kreativiteten heldigvis videre i bedste velgående.

En vintage sofa ved det store spisebord sikrer afslappet stemning i de ellers strømlinede rum.

Store glaspartier går igen mange steder i boligen. Her adskiller væggen badeværelset fra soveafdelingen og giver det en snert af hotelstemning. Badekar og armaturer er fra Agape.

Køkkenet, som parret selv har tegnet, er holdt helt enkelt med hvide grebsløse elementer, hvidt bord og hvide stole. Lignende fliser fås hos File under Pop. Lampen er fra Oluce. Børnetegninger og udvalgt keramik skaber blikfang i det hvide køkken.

Kig fra første sal i studiodelen af huset. Her ved bordet samles parret med deres medarbejdere hver dag til frokost og afslapning. Fra den store skydedør er der adgang til gårdhaven og gennemgang til den private del af boligen. Sofa og lænestol er vintagefund. Prøv lauritz.com for lignende.

Parret har gjort en dyd ud af at bevare detaljer fra det originale byhus, som her på børneværelset, hvor den rå mur er blottet. Reolen og kurvelampen er fra Ikea.

Hvem og hvor?

HVEM: Sara Pasini og Gergely Agoston samt deres to børn Alma og Timo. Parret har firmaet Studio Aapa.
HVAD: 330 kvadratmeter kombineret bolig og studio i et gammelt byhus
HVOR: Verona

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_dmjpg.jpg