taglejlighed i aalborg
SPONSORERET indhold

Da håndværkerne ikke kunne lide deres valg af fliser, tog Katrine det som et godt tegn

Katrine og Poul solgte deres muremestervilla og totalrenoverede i stedet en taglejlighed med udsigt over Aalborgs tage. Kom med indenfor i et hjem, der svømmer i dagslys og hvor designklassikere, loppefund og et strejf af 70’erne mødes i skøn forening.

Af: Julie Wittrup & Mikkel Dahlstrøm/Another Studio Foto: Mikkel Dahlstrøm / Another Sudio
09. mar. 2023 | Bolig | ALT for damerne

Det var Poul, som en dag kom og viste Katrine salgsopstillingen af taglejligheden, selvom parret på daværende tidspunkt boede i en smuk murermestervilla, og ikke engang havde overvejet at flytte.

"Jeg var glad for vores hus og havde aldrig troet, at vi skulle flytte fra det, men når ideen først er født, så kører hjernen på højtryk. Lejligheden lå midt i Aalborg centrum, og det var især muligheden for at bo centralt og få færre kvadratmeter med mindre vedligeholdelse og ingen have at holde, der trak i os," fortæller Katrine.

taglejlighed1.jpg
Sofaen bruges til at opdele stue og entre og har derfor fået en plads frit i rummet. Det lille bord i teak og den klassiske arkitektlampe er købt i genbrug, og kunsten på væggen ved trappen er en blanding af Louisianaplakater og arvestykker. Puderne i sofaen fra Boshop har Katrine selv syet. Den åbne trappe fører op til en ekstra stue, hvor Katrine blandt andet arbejder, og så er det også dér, at der er udgang til en tagterrasse, som familien nyder på solrige sommerdage.

Da Katrine og Poul overtog taglejligheden, fjernede de alt, der havde referencer til 90’erne. I stedet har de kigget kærligt til 70’erne og kombineret den moderne totalrenovering med et nyt årti.

taglejlighed-kokken.jpg
Katrine og Poul hyrede en indretningsarkitekt, da de i sin tid skulle designe deres køkken og fik tegnet det af Tine Hundrup og produceret hos PM Træ. Resultatet er et malet trækøkken i en beige tone med greb i messing. Fliser er købt hos Pia Engqvist.

"Jeg har altid haft en forkærlighed for stilen og indretningen i 60’erne og 70’erne, og jeg ville gerne have fliser til køkken og badeværelse, som gav en vibe fra netop de årtier.

Vi fandt derfor nogle smukke rakubrændte fliser, som blev bestilt hjem fra Italien, og da håndværkerne så dem, var de ikke just begejstret. De sagde, at de ligner de fliser, de fjerner i andre huse, hvor de renoverer, og så vidste jeg bare, at vi var på rette spor," griner Katrine.

taglejlighed-badevaerelse.jpg
Selvom farverne synes sikre, har Katrine været modig på formerne og valgt sekskantede fliser til bade værelsesgulvet. Fliserne i køkkenet går igen i brusenichen, ligesom skabsfronterne. Vaskemøblet er designet af Tine Hundrup

Da lejligheden stod færdig og indflytningsklar gik indretningen for alvor i gang, og Katrine og Poul var allerede fra start enige om, at de ikke måtte foretage for mange sikre valg, og at de skulle turde bevæge sig ud på gyngende grund.

taglejlighed-sovevaerelse.jpg
Et kig fra alrummet og ind i soveværelset. Her spotter man billedet af den blå pige, som blev hele omdrejningspunktet for indretningen i lejligheden. Billedet af den blå pige har Katrine købt på Lauritz.com og er et maleri, hun aldrig skiller sig af med.

"Da lejligheden stod færdig, begyndte jeg med at tage billeder af de mest karakteristiske ting i lejligheden og lagde dem ind på et digitalt moodboard, som jeg herefter kunne arbejde ud fra.

Maleriet af den blå pige, som hænger på væggen ind til vores soveværelse, fik hurtigt en central placering på moodboardet sammen med et kelimtæppe. Derefter bestilte vi sofaer og lagde stofprøverne ind på moodboardet, og sådan fortsatte jeg, så jeg hele tiden kunne holde øje med den røde tråd," fortæller Katrine.

taglejlighed-spiseplads.jpg
 I det store leverum står spisebordet i det lyse sweet spot mellem køkken og stue. Spisebordet er fra Piet Hein og er et arvestykke, spisebordsstolene er designet af Hans J. Wegner, kelimtæppet er et genbrugsfund, og loftslamperne er klassiske PH’er produceret hos Louis Poulsen.

Parret har indrettet sig klassisk med farveklatter hist og her, da især Katrine elsker, hvordan tidsløse og originale klassikere fint kan komplementeres af smukke ting, der har en god farve eller et særkende af slid og brug.

Materialer som træ, messing og keramik spiller en central rolle i indretningen i den lyse lejlighed, hvis nærmeste nabo er himmelen. Det betyder, at der er smæk på dagslyset og at detaljer i keramik, kunsthåndværk og træmøbler træder smukt frem.

taglejlighed-tagterrasse.jpg
Fra førstesalens kontor er der direkte udgang til en tagterrasse, som er indrettet med loungemøbler fra Cane-Line og havebord fra Bloomingville. Puderne er fra Boshop, Spliid og Søstrene Grene, bakke fra Skagerak, glas fra Lyngby Porcelæn og kande af Michael Andersen.

"Jeg køber gerne møbler, pynt og andet til indretningen brugt, og jeg elsker at købe små skatte hos loppesælgere, på Instagram eller på DBA. Når jeg finder noget, som jeg gerne vil have, kan det føles livsnødvendigt i momentet, men jeg har en regel om, at jeg skal sove på det, og hvis det er glemt eller falmet over natten, skal jeg ikke have det.

Sådan undgår jeg tit og ofte at lave fejlkøb og at bringe for mange ubrugelige ting ind i hjemmet," afslutter Katrine.

taglejlighed-entree.jpg
Her er indretningen simpel og luftig, men naturligvis stadig med en farveklat på den klassiske vægreol fra Montana. Malerierne er fra genbrug, og vægspejlet er fra Montana.
taglejlighed-hyggekrog.jpg
Det lille spot mellem stue og spisestue er et af Katrines yndlings. Karnappen med den brede siddeplads med udsigt over Grønttorvet er et sted, man naturligt søger hen for at tage et lille hvil eller kigge ud på gaden. Et skønt sted til en kop kaffe og med strikketøjet i favnen. Hynde og puder er hjemmesyede, og væglampen er fra Louis Poulsen.
taglejlighed-hund.jpg
Hunden Maggie omringet af farverige (hjemmelavede) puder i sofaen fra Boshop.
taglejlighed-strik.jpg
Katrines mange farverige designs pryder flere steder rundt omkring i lejligheden, og de mange processer og igangværende strikkeprojekter fungerer som en helt naturlig del af indretningen.
taglejlighed-kokken4.jpg
Katrine i familiens køkken, designet af Tine Hundrup. "Vi elsker at bo i byen. Det er skønt at mærke byens liv omkring os. Sommerens store begivenheder ved havnen, koncerter, og folk der fester i weekenden, sne og rusk om vinteren, julebelysningen, markedsdage på Grønttorvet og den nemme adgang til byens butikker, vinbarer og restauranter," fortæller Katrine om forandringen fra forstadsliv til byliv.
taglejlighed-kokken2.jpg
Katrine og Poul elsker deres køkken, som de fik tegnet af Tine Hundrup og produceret hos PM Træ. Engang drømmer Katrine om at være hende, der tør være modig i farvevalgene af de mere blivende ting som køkken og vægge, men for nu er de glade for den tidløse løsning, de er gået med. Fliserne på væggen giver kant til køkkenet og ikke mindst den 70’ervibe, som Katrine elsker. De er købt hos Pia Engqvist.
taglejlighed-kokken3.jpg
Katrine og Poul elsker deres køkken, som de fik tegnet af Tine Hundrup og produceret hos PM Træ. Engang drømmer Katrine om at være hende, der tør være modig i farvevalgene af de mere blivende ting som køkken og vægge, men for nu er de glade for den tidløse løsning, de er gået med. Fliserne på væggen giver kant til køkkenet og ikke mindst den 70’ervibe, som Katrine elsker. De er købt hos Pia Engqvist.
taglejlighed-sovevaerelse2.jpg
Parret elsker at kombinere klassikere med farver. Den smukke sengegavl i rattan er fra Ellos, sengelamper fra Gubi, sengetøj fra Studio Feder og sengebordet er et loppefund.
taglejlighed-skab.jpg
Katrine og Poul har et walk-in-closet, hvor blandt andet Katrines smukke og farverige strikdesigns pryder hylderne i de åbne skabe. Farverige plastkasser fra Ayakasa.
taglejlighed-badevaerelse2.jpg
Parret fik Tine Hundrup til at designe vaskemøblet, og det er holdt i samme farve som køkkenet og med messinggreb fra Villahust.dk. Fliserne er fra Pia Engqvist, armatur fra Vola, boucherouitetæppet er vintage og væglamper fra Gubi
taglejlighed-badevaerelse3.jpg
På badeværelset er gulvet lagt med sekskantede fliser fra Pia Engqvist, og så tilfører et langhåret marokkansk vintagetæppe den helt rigtige 70’er-stemning, som alle rum i lejligheden bør have et snert af.
taglejlighed-tagterrasse2.jpg
Aalborgs tage og farverige facader møder familien, når de træder op på tagterrassen. Loungemøbler fra Cane-Line og havebord fra Bloomingville.

Anbefalet til dig