@woodeliwood's hjem

Foto: Sarah Grønbjerg Jönsson

Ugens instagram-bolig

Sarah og familien bygger selv ting til haven: Du vil elske ’pølsevogns-huset’ lavet af en gammel blomstervogn

I løbet af foråret og sommeren blomstrer det op med hjemmebyggede ting i haven og på terrassen hos Sarah Grønbjerg Jönsson og familien. I det hele taget elsker de at fylde deres hjem med DIYs og genbrugsfund – se den smukke indretning her.

Duften af grillpølser og andre lækkerier får nu mulighed for at sprede sig fra en gammel blomstervogn, som familien fik lov at hive op af en container.

Hos Sarah Grønbjerg Jönsson i Skjern holder hun og manden Martin og deres to børn nemlig af at bygge ting selv og give gamle sager nyt liv.

Derfor er blomstervognen blevet til en slags ’pølsevogn’ med en indbygget grill, som står på terrassen. Også inde i familiens huset fra 1937 får de mange kreative projekter lov til at fylde. Her har hendes mand bygget flere af møblerne, ligesom et gammelt, uønsket IKEA-bord pludselig blev frisket op, så de nu elsker det igen.

Sin fine sans for indretning deler Sarah Grønbjerg Jönsson ud af på Instagram, hvor hun selv finder så meget inspiration.

Få her masser af gode tips fra kvinden bag profilen @woodeliwood:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Mit navn er Sarah Grønbjerg Jönsson, og jeg er 34 år. Jeg er uddannet socialrådgiver og arbejder med integration af flygtninge. Jeg bor i Skjern i en villa fra 1937 med min mand, Martin, og vores to børn, Alfred på 7 år og Ebba på halvandet år. Vi købte huset i 2008, og vi har selv renoveret og tilbygget, så det nu er omkring 160 kvadratmeter plus en kælder.

Sofa
Sofaen er Söderham fra IKEA, billedet er fra Kirstine Falk og den lille krukke på hylden er fra keramiker Anne Black.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid haft en interesse for at indrette. Jeg kan huske, at jeg som barn møffede rundt med møblerne på mit værelse. Derudover tegnede jeg tegninger af huse, da jeg var lille – både i snittegninger og plantegninger! At jeg nu kan dele min begejstring på Instagram, er min mulighed for at give lidt igen i forhold til alt den inspiration, jeg selv henter der.

Køkken
Den mørke farve på væggen giver en virkelig flot kontrast til det lyse træ i køkkenet.

Beskriv din stil?

Vores stil er ikke én, jeg synes, man kan sætte i nogen bestemt kategori. Jeg synes, vi bor meget personligt med alle vores loppefund og DIYs. Vi forsøger ikke at ramme noget bestemt i forhold til trends, men derfor bliver jeg alligevel meget inspireret af tidens farver og materialer.

Ebbas værelse
Ebba's eventyrlige værelse er malet med Flüggers maling - farvekode 4347. Sengehimlen er fra Konges Sløjd, sengetøj fra sovedyret.dk, klodser fra Ooh Noo og flagranke fra Fabelab. Se lignende opskrift på isbjørnetæppet lige her.
Ebbas værelse
Trækasserne på Ebba's værelse er tapetseret med det skønneste blomstrede tapet fra Retro Villa.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Vores seneste køb til boligen var nogle bordplader i fyr, som min mand har tryllet om til tv-bord med skydelåger og et sofabord.

Sofabord
Sofabordet har Martin selv bygget af en fyrretræs bordplade. Over sofabordet hænger en smuk Jo Hammerborg lampe.
TV bord
Tv-bordet med skydelåger og rammen omkring TV'et er også hjemmebygget af Sarah's mand. Rammen har selvfølgelig ventilation i både top og bund.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være vores spisebord fra IKEA. Det var oprindeligt lakeret og har faktisk også været opbevaret i en garage og sat til salg, mens vi byggede om og i et års tid havde et mindre rundt spisebord. Heldigvis var der ingen, der købte det, og vi besluttede os for at give det en chance mere. Vi sleb lakken af og gav træet hvid bordpladeolie. Det holder til ALT og passer fint i størrelse til rummet og til gæster, spil, krea-hygge og så videre.

Spiseplads
I køkkenet hænger to lamper, som også er designet af Jo Hammerborg i 1970'erne.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Det er Y-stolen. Jeg drømmer om at finde 4-6-8 stykker på et loppemarked til ingen penge. Alternativt bliver det noget, jeg venter med at spare op til, til børnene er så store, at de ikke sætter fedtede fingre på det dyre design. For jeg vil simpelthen ærgre mig, hvis man brugte så mange penge på noget, som ungerne nærmest ikke må røre.

Stilleben
Den u-formet messing væglampe er fra Hübsch.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Det betyder meget for os, at vi kan indrette os pænt, men billigt! Jeg undersøger ofte, om en ting kan findes på Den Blå Avis, inden jeg anskaffer mig den. Loppefund og arvegods er da også det, der er mest af i vores hjem. Jeg studerede, da vi købte hus, og til at begynde med var det en nødvendighed at spare, når huset manglede noget. Men ofte kunne jeg finde mange af de ting, vi manglede, i en genbrugsbutik, og nu er der næsten gået sport i at anskaffe ting til så få kroner som muligt.

En ting betyder også langt mere for mig, hvis den har en historie og/eller en funktion. Derudover har vi efterhånden lært, at de møbler, vi beholder i længst tid, er dem, vi selv designer, og som min mand bygger. Så får tingene præcis dén funktion og de mål, vi ønsker.

Badeværelse
Den store håndvask er fundet på DBA, spejlene er fra IKEA og lamperne er fra Bloomingville.

Tavle.jpg

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Om foråret og sommeren er det oftest billeder fra haven, der høster flest likes på Instagram. Hvis haven kan kombineres med noget, vi selv har bygget, er det helt sikkert det. Eksempelvis vores ’Pølsevogn’. Et lille ’hus’, som står på vores terrasse, som vi har bygget til vores grill af en gammel blomstervogn, vi har fået lov at hive op af en container. Det er utraditionelt, praktisk og funktionelt. Stylet med loppefund, tekstiler og planter, tror jeg, at det er noget, som mange af mine følgere kunne se hos dem selv.

Pølsevognen
En gammel blomstervogn er blevet til et praktisk 'hus' på terrassen. 

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er uden tvivl vores søns værelse. Jeg elsker de skæve vinkler i loftet, hemsen og den indbyggede seng med skuffe til LEGO-byen, skrivebord og bogreol. Han har selv valgt vægfarven, som han har hentet inspiration til i plakaten med insekter. Jeg er meget stolt af, at han har en mening om tingene, og at han - ligesom jeg - elsker gode loppefund, hvilket hans værelse også bærer præg af.

Alfreds værelse
Der er ren junglestemning på Alfred's værelse. Farven er fra Flügger - farvekode 3377. 

Alfreds værelse

Alfreds værelse
Alfons Åberg hænger så fint ved Alfreds skrivebord sammen med den grå vægophængte opbevaring fra Fabelab. Holderen til blyanter er fra Bloomingville Mini.

Hvad er det næste, der skal ske i jeres hjem?

Vi skal have bygge et cykelskur. Om foråret og sommeren er det oftest i haven, vi fornyr eller laver om.

Terrasse
Når vejret er godt og der inviteres gæster, så bliver der dækket op på terrassen.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg kan meget godt lide at følge profiler på Instagram, som bor ryddeligt og enkelt. Det giver en god ro, som jeg egentligt sommetider ville ønske, jeg selv kunne skabe. Men jeg er SAMLER, og jeg kan rydde nok så meget ud i mine reoler, men de bliver altid hurtigt fulde igen. Vi kommer altså aldrig til at bo minimalistisk.

Mine favorit-Instagrammere?

@morriseymmm

@majkenthrane

@livsnyderhaven

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Hav tålmodighed. Hvis man ønsker at bo personligt og hovedsageligt med loppefund og DIYs, tager det tid. Vi har samlet alle vores ting over mange år.
  2. Når der skal shoppes lopper, kan det være en god idé at skrive ned, hvad man mangler. Man skal dog passe på med, at man ikke overser de bedste fund, fordi man målrettet går efter en lysestage i messing. Tænk, hvis det var den dag, man fandt en original LeKlint-gulvlampe, man fik lov til at købe for 30 kroner.
  3. Tænk ud af boksen, og spring ud i noget, du ikke nødvendigvis har set som andet end et lille billede på Pinterest i forhold til valg af materialer og møbler. For mig er det bedre, at junior har en designlampe på værelset, end at den ligger i kælderen, fordi vi ikke har plads andre steder. Vi har eksperimenteret med træplader på køkkenvæggen. Det har vist sig at fungere vildt godt.

Hvilken ting holder du mest af i din bolig?

Jeg holder allermest af vores store, hjemmelavede og indbyggede reol i køkkenet. Her er plads til alt vores service, spil, konserves, dimser og dutter. Når vi engang kommer til at kede os, vil vi bygge vitrinelåger til den.

Reol
Den indbyggede reol i køkkenet har parret selv bygget og når der bliver tid til de, så skal de åbne hylder have vitrinelåger på.

Følg selv Sarah Grønbjerg Jönsson på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk