Fint strikket ophæng fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Fint strikket ophæng

Kongeligt porcelæn har alle dage været populært, men i den senere tid er det specielt det musselmalede motiv og i særdeleshed Mega-varianten, der har vundet indpas i de danske hjem. Vi har lavet fine ophæng, der matcher det flotte porcelæn.

Af:: Stine Johansen Foto: Jacquleline Fluri
14. mar. 2012 | Håndarbejde | Hendes Verden

**

OPHÆNG
Str.: Ophænget er ca. 5 cm bredt og 7 cm højt (målt fladt uden fyld).

Garn: Rester i Vital superwash fra kaffevarmeren (se denne).
Kvalitet: 100 % superwash uld. 50 g = 115 meter.
Pinde: Nr. 4½.
Strikkefasthed: 23 m og 30 p i glatstrikning på p nr. 4½ = 10 x 10 cm. Passer strikkefastheden ikke, må der prøves med finere eller grovere pinde.
Tilbehør: Kulørte stofrester eller bånd, der hver måler ca. 2 x 35 cm.
Udtagning: Saml tværlænken mellem 2 m op, og strik den dr r.


Slå 3 m op på p nr. 4½. Strik glatstrikning, 1. p strikkes vr og er vr-siden af arb. På 1. p fra r-siden tages 1 m ud i hver side af arb 1 m inde (se Udtagning). Gentag udt på hver 2. p, til der er 13 m på p. Strik 7 p lige op.
Tag herefter 1 m ind i hver side af arb 1 m inde således: 1 r, 1 r løs af, 1 r, træk den løse m over, strik, til der er 3 m tilbage på p: 2 r sm, 1 r. Gentag indt på hver 2. p, til der er 5 m tilbage på p. Tag herefter ind således: 1 r, 1 r løs af, 2 r sm, træk den løse m over, 1 r. Strik vr tilbage. Luk de resterende 3 m af. Strik et stykke magen til.


Montering: Med blå tråd syes et korssting over hver m markeret i diagrammet, på begge sider af ophænget. Sy de 2 dele sammen, men lad et lille hul stå til at fylde en lille håndfuld råhvidt garn/fyldevat i. Sy et
kulørt bånd eller en strimmel revet stof fast i toppen af ophænget.