Strik med to farver

Foto: Pia Aas Degn

Strik med to farver

Strik med to farver

Lær at strikke med to farver i Hendes Verdens strikkeskole.

 

Sådan strikker du med to farver

 

Når du strikker mønstre med to farver, har du hele tiden begge garner med i arbejdet. Den ene tråd holder du almindeligt over pegefingeren, den anden over pege- og langfinder. Den tråd, der ikke strikkes med, kommer til at ligge på bagsiden bag maskerne i den modsatte farve (se tegning 3 og 4). Mønsteret på de to sider bliver ens, hvor det på retsiden består af retmasker og på bagsiden af udstrakte tråde der dækker over vrangmaskerne. Den tråd der er tættest på arbejdet og altså kun over pegefingeren kommer til at dominere en anelse mere end den anden. Hvis du sørger for hele tiden at holde styr på dominansfarven, får du et flot og jævnt resultat.

Retsiden

Trin 1
Læg garnet således at den, som dominerer på forsiden fv 1(her blå), lægges over pegefingeren, mens den anden mønsterfarve, fv 2 (her brun) lægges over både pege- og langfinger. Strik mønster ifølge diagram.

Trin 2
Den mindre dominerede mønsterfarve strikkes også som en almindelig r-maske, men garnet hentes fra dobbeltfinger positionen.

Vrangsiden

 

Trin 3
Fv 1(blå) dominerer stadig forsiden, mens fv 2 (brun) kommer til at dominere bagsiden. Læg derfor garnerne således at det gråbrune er tættest på arbejdet. Før strikkepinden under begge garner, og strik en vrang-m med fv 2. Træk p tilbage under fv 1, der således vil lægge sig på vrangsiden af arb foran den sidst strikkede m.

Trin 4
Før nu strikkepinden under begge tråde, og strik en vrang-m med fv 1 oven over fv 2. Træk pinden tilbage under fv 2, der således vil lægge sig på vrangsiden af arb foran den sidst strikkede m. Strik nu i flg. diagram, skiftevis med fv 1 og fv 2 pinden ud.

Se, hvad vi ellers skriver om: Strikkeskole lær at strikke

610x200_woordy_dmjpg.jpg