Glæd et barn - sy en bamse fra Hendes Verden
SPONSORERET indhold

Glæd et barn - sy en bamse

Den lille simple kat skal nok vække lykke blandt små børn. Sy én eller flere, og send dem til Hendes Verden. Vi uddeler alle læsernes søde, små katte til børn på landets asylcentre.

Af: Signe Thomasen Foto: Jacqueline Fluri
10. sep. 2015 | Håndarbejde | Hendes Verden

Kat

Mål: Katten er 24 cm høj.Materialer: En rest sort filt til hoved, arme og ben • En rest mønstret stof til krop • evt. 15 cm blonde til krave • Evt. 2 stk. grønne sikkerhedsøjne 12 mm (søg forhandler på nettet) • Broderigarn til kinder, knurhår og evt. øjne • Broderinål • FyldevatKlip mønsterdelene ud fra arket, der følger med bladet. Læg filten dobbelt, og hæft mønsterdelene på. Tegn omkring mønsterdelene med skrædderkridt. Klip 1 hoved, 2 arme og 2 ben groft ud med meget sømrum omkring. Klip desuden 1 krop i dobbelt lag mønstret stof. Pres et lille hul til øjnene, og sæt dem fast med sikkerhedsanordningen på bagsiden på hovedets ene del, eller brodér øjnene. Brodér snuden og knurhårene, som angivet på mønsteret.Sy arme og ben sammen to og to langs siderne og i rundingerne. Sy et par mm inden for kridtstregen. Klip derefter i kridtstregen. Fyld delene med fyldevat. Sy hovedets dele sammen et par mm inden for kridtstregen langs siderne og foroven. Klip derefter i kridtstregen. Fyld hovedet med vat.Zigzag over trævlekanterne på kropsdelene. Hæft arme og ben fast på den ene kropsdels retside, så de vender indad, og hæft den anden kropsdel fast ovenpå med vrangsiden opad, så arme og ben ligger imellem lagene. Sy delene sammen langs siderne og forneden lige inden for zigzagstikningen, men lad stå åbent ved halsen. Vend retten ud. Stop hovedet ned i kroppen evt. med blonden imellem lagene (rynk den lidt sammen, eller klip den til, så den passer), og sy hovedet fast med små usynlige sting i hånden. asylcentre.Se skabelonen til katten her

Sådan gør du:

Send din syede kat til:

HENDES VERDEN

HELLERUPVEJ 51

2900 HELLERUP

Vi sender alle bidrag videre til landets asylcentre.


Det er vigtigt, at øjnene er sikkerhedsøjne, som børn ikke kan bide løs og komme til skade med. Sy katten i fastvævet stof (ikke stræk), for at den skal holde faconen.


Jo flere katte - jo flere glade børn!

Hendes Verden nr. 36/2015

► SE OGSÅ: Signe syr tøjkatte til asylbørn i Danmark - og hun har brug for din hjælp