-
Bemærker du et dyr igen og igen, er det måske et tegn: ”De vil fortælle dig noget”
-
Her er de syv indre energier, der former vores valg – hvilken er du?
-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
Bedstefars skæg med rabarber
En klassiker, som smager af barndomsminder og af forår.
Bedstefars skæg med rabarber
Tid: ca. 40 min. plus bagetid
(10 pers.)
Rabarberkompot:
- 250 g rensede rabarber skåret i små stykker
- 75 g sukker
- korn af 1 stang vanilje
- 2 tsk. friskrevet ingefær
Kagen:
- 175 g smør
- 225 g sukker
- 3 æggeblommer
- 275 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 ¾ dl mælk
"Skægget" (marengsmasse):
- 3 æggehvider
- 175 g sukker
Sådan gør du:
Annonce
- Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og stang i en gryde, og kog ved svag varme i ca. 10 min. Tag vaniljestangen op, tilsæt revet ingefær, og afkøl kompotten.
- Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommerne én ad gangen.
- Bland mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen sammen med mælken. Rør, til dejen er ensartet. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform, ca. 22 cm Ø, og bag kagen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages den lidt længere.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengsmasse.
- Fordel rabarberkompot i et jævnt lag på den bagte kage, og top dernæst med marengs. Bag kagen i ovnen i yderligere ca. 15 min., til marengsen er let gylden. Afkøl inden servering.
► SE OGSÅ: Verdens bedste rabarbersnitter
► SE OGSÅ: Lav rabarber-is og is-latté
► SE OGSÅ: Verdens bedste hindbærsnitter