-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Isvafler med rabarberparfait
Isvafler er ikke kun for børn! Den hjemmelavede bløde parfait med rabarber smager himmelsk i vafler med chokoladeovertræk.
Isvafler med rabarberparfait og chokoladeovertræk
Tid: ca. 45 minutter plus frysetid.
(10 stk.)
Rabarberkompot:
250 g rensede rabarber, skåret i 1 cm tykke skiver
100 g sukker
Parfait:
1 bæger pasteuriserede æggehvider, svarer til
1½ æggehvide
4 spsk. sukker
1 bæger pasteuriserede æggeblommer, svarer til
2 æggeblommer
2½ dl piskefløde
Desuden:
200 g mørk chokolade
1 pakke isvafler med 10 stk.
1. Rabarberkompot: Kom rabarber og sukker i en gryde, og kog op ved svag varme. Lad rabarberne simre, til de er møre. Det tager ca. 10 minutter. Afkøl kompotten. Sæt den eventuelt i køleskab, så den bliver helt kold.
2. Parfait: Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker. Pisk æggeblommerneog 3 spsk. sukker lyst og luftigt. Pisk fløden til tyk skum.
3. Vend rabarberkompotten med flødeskum og æggesnaps. Fold til sidst æggehviderne forsigtigt i cremen. Kom iscremen i en form eller skål, og dæk den til. Frys i mindst 4 timer.
4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Dyp forsigtigt vaflernes kant i chokoladen, og læg dem til tørre på en bagerist.
5. Ved servering: Form parfaiten til kugler, og kom en kugle i hver vaffel. Pynt med resten af den smeltede chokolade.