 
        De perfekte brunede kartofler til juleaften
Til andesteg eller julegås hører kartofler - og allerhelst de brunede af slagsen. Her får du opskriften på de perfekte brunede kartofler til juleaften.
(4 pers.)
Ingredienser
- 1 kg små pillekartofler
- 1 dl sukker
- 75 g smør
- lidt vand
Sådan laver du perfekte brunede kartofler
- Kog 1 kg små pillekartofler ca. 18 min. med skrællen på. Hæld vandet fra kartoflerne, hæld koldt vand over dem, og hæld vandet fra igen. Pil kartoflerne.
- Kom kartoflerne i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Lad kartoflerne dryppe af.
- Smelt 1 dl sukker på en pande, til det er gyldent, brug ikke en slip let-pande, da de ikke altid kan tåle den høje temperatur, sukkeret kommer op på.
- Kom 75 g smør i sukkeret, og lad det bruse af. Kom kartoflerne i blandingen. Brun kartoflerne ved jævn varme, mens der hele tiden vendes rundt i dem med en spatel.
- Hvis sukkeret begynder at klumpe sammen, kan du tilsætte lidt vand.
Julens dejligste opskrifter
- 
    
          Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
- 
    
          12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
- 
    
          5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
- 
    
          Jødekager: Den bedste opskrift
- 
    
          Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
- 
    
          Blomsterbergs brunkager
- 
    
          Fedtebrød med romglasur
- 
    
          Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
- 
    
          Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
- 
    
          Opskrift på de lækreste julefrikadeller
- 
    
          Vaniljekranse fra Den Gamle By
- 
    
          Klassisk ribbensteg med sprød svær
- 
    
          Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
- 
    
          Sådan finder du gaven til hende, der har alt
 
     
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        