Eton mess med kiwi og hvid chokolade

Eton mess med kiwi og hvid chokolade

Servér en klassisk engelsk dessert, med hvid chokolade og kiwi, som prikken over i’et på enhver 3 retters menu.

6 personer

Ingredienser

  • Creme:
  • 100 g hvid chokolade
  • ¼ l piskefløde
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl cremefraiche (38%)
  • 100 g hvide marengskys
  • Frugt:
  • 2 granatæbler (eller 200 g granatæblekerner)
  • 6 kiwifrugter
  • Myntesukker:
  • 16 mynteblade
  • 3 spsk. sukker

  1. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål.
  2. Giv 1 dl piskefløde og honning et opkog, og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 1-2 min., og rør så rundt, til chokoladen er smeltet. Rør resten af fløden i, og sæt skålen i køleskabet i mindst 2 timer.
  3. Bland cremefraiche i cremen, og pisk det luftigt med en håndmikser. Opbevar tildækket i køleskabet.
  4. Frugt:
  5. Skær et tyndt låg af granatæblet ved at ridse gennem skallen hele vejen rundt. Løft låget af, og rids granatæblets skal i 4-6 både ved at følge de gule hinder. Bræk stykkerne fra hinanden, træk den tynde hinde af kernerne, og skub kernerne ned i en skål. Dæk med låg, og sæt dem i køleskabet.
  6. Skær skrællen af kiwifrugterne, skær dem i kvarte på langs, og skær dem i skiver. Læg dem i en skål, dæk med låg, og sæt dem i køleskabet.
  7. Myntesukker:
  8. Skyl og tør myntebladene. Hak dem fint sammen med sukker i en hurtighakker eller blender.
  9. Anretning:
  10. Knus marengskyssene groft, og vend dem i cremen. Fordél kiwistykkerne i bunden af 6 glas, og top op med creme. Drys med granatæblekerner og myntesukker. Servér straks.