Forloren hare med brun sovs
Gammeldags forloren hare med brun sovs er en god hverdagsret og smager også godt dagen efter med salat eller som fyld i en burger.
Forloren hare til 4 personer
Total:1 time 40 minutter
Forloren hare med brun sovs
- Arbejdstid: 40 min.
 - Koge/stege/bagetid: 1 time
 - Fryse-egnet
 - 500 g hakket kalv- og svinekød
 - 1 tsk salt
 - 1 løg (finthakket eller revet)
 - 1 æg
 - 1 dl hvedemel eller rasp
 - 1 dl mælk
 - 1-2 enebær (knust)
 - 1 tsk timian
 - friskkværnet sort peber
 - 1 pakke bacon i skiver
 - 2½ dl mælk
 - 2½ dl bouillon
 - 2½ spsk mel
 - 1-2 spsk ribsgelé
 - evt. 10-15 g blåskimmelost
 - kogte kartofler
 - grønsager
 - ribsgelé eller tyttebær
 
Sådan laver du forloren hare med brun sovs
- 1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt kødet sammen med salt og tilsæt løg, æg, mel/rasp, mælk og krydderier.
 - 2. Form farsen til et brød i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiver omkring kødet og bag det i ovnen i 20 min.
 - 3. Pisk mælk, bouillon og mel sammen og kog det igennem under omrøring 5-10 min. Smag til med ribsgelé, evt. ost og salt og peber.
 - 4. Si sovsen over „haren“ og skru ned til 150 grader. Bag videre i ca. 40 min. og øs sovsen over nogle gange undervejs.
 - 5. Server med sovs, kartofler, grønsager og ribsgelé eller tyttebær.