 
        Juleslik: Kaffekarameller
Disse skønne og dejligt seje kaffekarameller smager himmelsk og passer perfekt på et smukt julebord.
20 stk.
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 200 g sukker
- 25 g smør
- 100 g glukose
- 1 spsk. instant kaffepulver
- lidt smagsneutral olie
- 1 spsk. vodka
- 3 spsk. guldstøv fra Odense Marcipan
Sådan gør du:
- Hæld piskefløde, sukker, smør og glukose i en gryde.
- Kog det hele sammen ved jævn varme, mens du rører godt. Brug et sukkertermometer, til at måle temperaturen.
- Karmellen er klar, når den er 120 grader varm, og karamellen næsten er ved at sidde fast i gryden.
- Tag gryden af varmen, og rør instant kaffepulver i. Rør godt rundt.
- Beklæd bund og sider på en beholder på ca. 20 x 20 cm med bagepapir. Smør papiret med smagsneutral olie.
- Hæld den flydende karamel i beholderen. Køl karamellen ned ved stuetemperatur i mindst 5 timer.
- Skær karamellen ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm. 7.
- Rør gudstøv sammen med vodka. Pensl karamellerne med guld.
Julens dejligste opskrifter
- 
    
          Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
- 
    
          12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
- 
    
          5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
- 
    
          Jødekager: Den bedste opskrift
- 
    
          Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
- 
    
          Blomsterbergs brunkager
- 
    
          Fedtebrød med romglasur
- 
    
          Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
- 
    
          Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
- 
    
          Opskrift på de lækreste julefrikadeller
- 
    
          Vaniljekranse fra Den Gamle By
- 
    
          Klassisk ribbensteg med sprød svær
- 
    
          Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
- 
    
          Sådan finder du gaven til hende, der har alt
 
     
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        