-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Juletræskager og snebjerge af hjemmelavet skumfidus
Bag dig til en hvid jul med disse juletræskager og snebjerge
10 personer
Total:10 minutter
Juletræskager
- 200 g smør
- 100 g flormelis 2
- tsk. fintreven, usprøjtet appelsinskal
- 250 g hvedemel
- Pynt: sigtet flormelis
- (2-3 stk. meget store skumfiduser)
- 2 pakker husblas
- 2 dl vand
- 400 g sukker
- 3 tsk. vaniljeessens eller vaniljesukker flormelis
Juletræskager:
- Rør smør og flormelis sammen. Tilsæt appelsinskal og hvedemel. Lad dejen hvile 30 min. tildækket i køleskab.
- Udrul dejen, og udstik juletræer med en udstikker.
- Fordel kagerne på bagepapir på bageplader. Bag dem ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 10 min., til de er blevet gyldne langs kanten. Du kan vælge at trykke udstikkeren ned over kagerne igen, når de lige er kommet ud af ovnen og stadig er bløde. På den måde får du helt skarpe kanter på dine juletræer. Afkøl kagerne.
- Pynt kagerne med et drys sigtet flormelis. Skal kagerne ikke spises med det samme, så vent med flormelisdrysset, og opbevar dem i en kagedåse.
Skumfidus isbjerge:
- Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min.
- Kom vand, sukker og vaniljeessens i en gryde. Kog det op. Lad det småkoge 5 min. Tag gryden fra varmen, og lad den stå 5 min. Tag husblassen op af vandet, og rør den i sukkeropløsningen. Pisk nu blandingen i en køkkenmaskine eller brug en håndmixer, til det bliver en luftig masse.
- Drys flormelis ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Hæld skumfidusmassen ud. Tag godt med flormelis på hænderne, og form skum-fidusmassen til 2-3 ”isbjerge”. Køl dem helt af.
- Lav dit spiselige snelandskab med juletræskager og skumfidus-isbjerge.
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt