Konkylier med blåmuslinger, hvidløg og persille

Konkylier med blåmuslinger, hvidløg og persille

4 personer

Ingredienser

  • Konkylier med blåmuslinger, hvidløg og persille
  • 1½ kg blåmuslinger
  • 2 dl hvidvin el. vand
  • ½ tsk. salt
  • 1 løg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 dl hakket persille
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • salt, peber
  • 300 g pasta, f.eks. konkylier
  • Pynt:
  • panderistede pinjekerner og lidt friskhakket rød chili

  1. Skyl blåmuslingerne underkoldt vand. De muslinger,som ikke er lukkede, skal dubanke let med bordet. Hvisikke de lukker sig, skal dekasseres. Kog hvidvinen/vandet op i en gryde. Tilsætsalt. Kom muslingerne i. Kogmuslingerne 5-6 min. undertætsluttende låg. Kasser demuslinger, som ikke har åbnetsig. Si kogelagen gennemet kaffefilter. Tag de flestemuslinger ud af skallerne,gem nogle i skaller til pynt.
  2. Skær løget i små tern.Svits løget i olien i en gryde,uden at det tager særligfarve. Tilsæt persille, hvidløgog kogelage. Kog det sammen2-3 min.
  3. Kog pastaen efter anvisningenpå emballagen, ogafdryp den i en sigte. Vendpastaen i løgblandingen.Vend muslingerne i. Serverstraks med panderistedepinjekerner og lidt friskhakketrød chili som pynt.