japansk laks

Laksetataki med forårsløg og havesyre

En klassisk japansk måde at servere laks på, og som passer perfekt som forret.

6-8

Ingredienser

  • 2 spsk neutral planteolie eller kokosolie
  • 400 g laksefilet uden skind og ben
  • ½ dl tamari
  • 1 dl olivenolie
  • 4 + 2 forårsløg
  • 2 fed hvidløg,
  • revet saft og skal af 1 citron
  • 1 potte brøndkarse eller almindelig karse
  • 50 g havesyre (kan udelades eller erstattes af fintsnittet salat)

  1. Sådan gør du: Varm olien op på en pande. Kom laksefileten på panden, og steg ca. 2 min. på hver side. Bland tamari, olivenolie, fintsnittede forårsløg, hvidløg samt citronsaft og -skal. Vend laksen heri. Lad laksen trække i marinaden i mindst 15 min., gerne et par timer. Skær laksen i skiver på få millimeter, og anret skiverne på et fad. Drys med brøndkarse/karse samt forårsløg og havesyre i tynde strimler. Hæld marinaden ud over, eller servér den ved siden af, så laksen kan dyppes heri.